Úzkosť

Nikuska91

prepacte...nechce sa mi tu listovat dozadu,tak by som sa chcela spytat,ze ake su tie nejake homeopatikaa proti uzkosti???

Veve

Caute Som tu len na skok, lebo za chvílku idem do práce.
Dee tiež mi je to lúto, čo sa teraz deje s tvojou babkou. Budem sa za ňu modliť, aby to zvládla a mala dostatok síl. Vieš smrť je hrozná, ale ak si ju uchováš navždy vo svojom srdci bude ďalej žiť. Ver mi, naše telo zomrie, ale naša duša bude žiť ďalej. A na to nezabúdaj.
Dee daj potom vedieť ako sa darí babke.
Tak sa zatial pekne majte.

lencok

peknz dnicek vsetkym, dnes som si na bleskovkach precitala jeden zaujimavy clanok a depresii a bolesti...tak cast sem skopcim...
Depresia a bolesť? Pri depresii sa vyskytujú veľmi často početné bolestivé symptómy rôznej intenzity a lokalizácie, čo vedie často k tomu, že pacient najprv roky navštevuje odborníkov rôzneho zamerania ( neurológov, ortopédov, rehabilitačných pracovníkov, chiropraktikov a pod.), u ktorých hľadá príčinu a aj riešenie týchto bolestí. Najčastejšie ide o bolesti hlavy, často až migrenózneho charakteru, bolesti chrbtice, svalov a kĺbov, bolesti na hrudníku, bolesti brucha, bolesti gynekologického charakteru a pod. Všeobecne platí, že u mladších pacientov sú častejšie bolesti hlavy a chrbtice, u starších zas bolesti na hrudníku a bolesti brucha, pričom sa u starších pacientov vyskytujú tieto bolestivé príznaky oveľa častejšie.

Súvisia depresia a bolesti? Častý výskyt rôznych bolestivých príznakov pri depresii poukazuje na to, že môžu mať spoločný mechanizmus vzniku. Napr. aj pri bolestiach hlavy aj pri depresiách bola zistená porucha serotonínergného systému v mozgu, čo poukazuje na možný spoločný mechanizmus ich vzniku. V posledných rokoch sa viac pozornosti venuje aj úlohe noradrenergného systému v mozgu a jeho možnému vplyvu na prežívanie depresie a bolesti. Potvrdzujú to aj skúsenosti z praxe, ktoré poukazujú na fakt, že antidepresíva pôsobiace na tieto systémy majú okrem svojho antidepresívneho účinku aj tzv. analgetický ( t.j. protibolestivý) účinok, a tieto účinky na sebe nie sú závislé. Takže antidepresívami môžeme liečiť nielen prejavy depresie ale aj napr. bolesti podmienené depresiou či zmierňovať prežívanie bolestivých prejavov všeobecne.
takze vidis mijka ako to vsetko suvisi...!
Rada na záver: Depresia porucha, ktorá môže výrazne znižovať kvalitu života človeka a môže viesť často aj k predčasnému, často zbytočnému, úmrtiu. Treba však vedieť, že je to porucha, ktorá je v súčasnosti už veľmi dobre liečiteľná – súčasnými možnosťami farmakoterapie ( liečby liekom ) alebo psychoterapie je možné úspešne preliečiť viac než 60% depresií. V prípade potreby len treba vyhľadať odborníka a zveriť sa mu so svojim ťažkosťami. Krajší, plnší a kvalitnejší život bez depresie určite stojí za to.
Takze pekne sa liecme a bude nam dobre, trpezlivost!!!

damaxy

Dobre rano vsetkym prajem,Dee pozdravujem ta a chcela by som ti dodat sily.Niektore veci v zivote,nie sme sschopni nijako ovplyvnit,nestihneme si nikdy ani vsetko povedat,vzdy nieco ostane nevypovedane.Jedina istota je poznanie, ze cas, hoji vsetky rany,ktore nam ustedril.Ale netreba predbiehat,pre teba je teraz dolezita sucasnost,dnes.Veci,ktore budu zajtra,nechajme zajtrajsku.

milli

Ahoj, Milos, chapem ta. Mal som babicku, ktoru som malm velmi rad a ktora pre mna znamenala asi vsetko, pretoze som v rodicoch nemal oporu ani pochopenie z ich strany - aj ked su inak velmi dobri. Myslel som si, ze ak babicka umrie, pochova sa s nou cely moj svet. Ona potom este dost dlho zila, ale ja som nasiel inu oporu - o tom tu nechcem pisat.
Tu poslednu vetu som nepocholil, ale nebudem sa radsej pytat. Ale viem teda, co prezivas.

damaxy

takze som sa dostala k vam az neskoro vecer.Verim,ze aj po dnesnom dni ,pre niektore velmi tazkom,vsak dee,ste dokazali zaspat.Raz uz bude lepsie,keby sa dalo rozdalo by som vam kazdej po kusku radosti,ktoru som dnes mala.Bola som skontrolovat tishi pri rychliku,isla vysmiata takze som bola spokojna,ze tu cestu domov zvladla.Bolo to kratucke stretnutie,a potom ju vlak odnasal k svojim.Tak ako aj nas raz nieco odnesie,ale vsetci blizki na nas budu pametat.Pokojny spanok a zajtra sa tesim,na vas.