Ma zmrazene ovocie tolko isto vitaminov ako cerstve? alebo je to jedno?
Zmrazene ovocie vs cerstve
Dusan2010, mrazene ovocie ci zelenina, pokial je zmrazena kvalitnym sposobom, teda hlboko - rychlozmrazenim (jeho podmienkou je napr. i to, ze pozivaju len 100% zdrave plody a to do niekolkych hodin po zbere (nie take, co stoja v sklade niekolko dni) ma minimalny ubytok vitaminov a vlastne sa jedna o najlepsi sposob konzervacie
samozrejme najlepsie je ovocie a zelenina v prirodnom surovom stave, ale nie vzdy mame taku moznost, napriklad uskladnit si takto urodu z vlastnej zahradky je urcite vhodnejsie ako kompotovat ci vzhladom k mnozstvu susit v susicke
Zmrazene ovocie ma aj o dost menej zivin a energie...
-odkaz odstránený-
Pockaj a ty akoze naco mas to zariadenie v hlave? :-) Tak si to susene ovocie namoc do vody a zapi ho vodou, aby malo presne tolko vody, kolko malo v povodnom stave. :-)
ovocicko to myslela asi tak, ze suseneho si schopna zjest ovela viac ako cerstveho, lebo ti nezaplni zaludok tak ako cerstve. Takze toho cukru prijmes ovela viac.
arman, spravna otazka a aj jednoducha odpoved - mnozstvo cukru do tela dostanes rovnake z cerstveho, suseneho i mrazeneho ovocia, jasne ze zmrazenim, ci susenim cukor proste nesublimuje :-)
rozdiel je snad v tom, ze ked jes cerstve ovocie zjes ho nepomerne menej - napriklad zjes 5 velkych marhul a dostavi sa pocit plnosti zaludka (ten pocet je len orientacny, u kazdeho je iny), ale susenych marhul zjes kludne aj 3/4 sacka, co je znacne mnozstvo marhul, cize cukru dostanes do tela zarucene viacej
susene ovocie (pokial si neususis sam v susicke) je navyse vzdy konzervovane chemicky, cize das telu ako bonus i chemiu, preto vacsina slusnych vyrobcov uvadza na sacku susenych marhul, sliviek a pod., ze pred konzumaciou je potrebne ovocie dokladne umyt pod tecucou vodou
Pockaj, a myslis si, ze ked zjes cerstve, a ta voda sa vstrebe, kolko cukru v tebe ostane??? :-)
no to susene by bolo zaujimave haha
ale myslim ze susene ma v sebe dost cukru,neviem:p
Neviem, ci tolko isto, ale urcite viac, nez konzervovane, alebo tepelne upravene. :-)
Zaujimave by mozno bolo porovnanie susene ovocie vs mrazene.
V kazdom pripade sa da jednoznacne povedat, ze nebude mat tolko celkovej liecebnej sily, ako cerstve. :-)