Dokazete klamat ludom do oci ? odprisahat klamstvo ? Klamat ludom ktorich mate radi ?
Klamstvá
Ja nenávidím klamárov a keď mi niekto klame o niečom dôležitom, bohužiaľ ich je v našej rodine veľa. A nielen v našej rodine. Sú to chorí úbožiaci bez morálky. Neznášam keď sa ospravedlňujú tým že každý klame alebo dokonca že tým človeku pomôžu. Ďalšia vec ktorá ma štve ktorú robí klamár je, že vyhlasuje že nevie klamať alebo že by nikdy neurobil niečo zlé ale viete že to robí.
kazdy obcas klame,aj najblizsim,lebo nema odvahu sa priznat.hovori sa ze nevinne klamstvo je lepsie ako kruta pravda.neviem,asi vedome klamat najblizsiemu cloveku do oci by som asi ani nevedela,mozno keby som sa mu nedivala do oci,ktovie?
lost, to co je za prispevok "ty ty ty"? Aku ma vlastne vypovednu hodnotu? :-)
lost, fígeľ je v tom, že mňa pomáhať baví. A teším sa, že KONEČNE môžem aj JA niekomu pomôcť, že nie som stále len príjemca. ALE nerobím z toho nejakú povinnosť - 100x MNE niekto pomohol, tak si musím JA odfajknúť rovnaký počet pomoci niekomu druhému. Je mojím právom úplne bezdôvodne odmietnuť pomoc, rovnako ako bezdôvodne pomôžem.
Extrém, ktorý spomínaš sa v živote určite neudeje a vôbec si netrúfam predvídať v akej nálade by som sa nachádzala, či by som pomohla alebo nie.
Cize ak by ti niekto pomohol, napr tak, ze bez tej pomoci by to bolo fakt VELMI ZLE (napr strata strechy nad hlavou, alebo zdravie)
a ten clovek bude nieco potrebovat, bude na tom zle, velmi zle a len a len ty mu mozes pomoct, ale prave sa ti nebude chciet, tak mu nepomozes?
(snazim sa len pochopit tvoj svet :P )
dobre, už som pochopila.
Tvoj svet poznám z počutia :) a som asi staršia než ty (34). Moji priatelia mi pomáhajú dosť často (finančne i psychicky) a ja im to vôbec neodplácam. Strašné, čo?
Ten tvoj svet má svoje čaro. Mne sa páči, že je iný ako ten môj. Neni ani horší ani lepši, len iný.
kkaffik
Zrejme nezijeme v rovnakom svete ;)
Neviem kolko mas rokov ale ak raz budes v mojom svete tak pochopis ze nic nieje zadarmo... A pre mna je uplne normalne za pomoc byt zaviazany a ocakavat neskor v pripade nudze opetovanie , jednoducho tak sa to robi ...
A teraz mi vysvetli co natom nechapes ??
george, fakt ťa prosím odpovedz mi na moju otázku. Zaujíma ma to. Ja som v niektorých vecia zabrzdená :) aj keď som sa zamyslela, tak neviem, prečo by si ľudia mali pomoc vážiť. A prosím ťa, nečítaj ďalej, ale odpovedz mi.
lost, ja nehovorím, že človek MÁ pomáhať. Ani náhodou. Ja veľmi rada odpovedám, že NIE, nechce sa mi a nepomôžem. Ale pomoc druhému človeku MNE príde úplne obyčajná. Rovnako ako beriem za samozrejmosť, že niekto odmietne pomôcť mne. Neni na tom nič zlé ani dobré. Je to moje rozhodnutie, čo chcem urobiť a ja sa netlačím do niečoho čo sa MÁ robiť, LEBO sa to tak PATRÍ. Mňa pomáhať teší. A neznášam ľudí, ktorí sa za to cítia byť nejak zaviazaný, ktorí mi to chcú oplatiť.