Syn je alergický na púpavu, preto by som chcela poprosiť o rady ako prežiť to kritické obdobie kvitnutia, pomáha nosenie šiltovky (aby sa peľ nezachytával vo vlasoch),atď...
Díky
Alergia na púpavu
My davame detom stopalerg, skus si ho najst na nete, slovaci to predavaju, manzelka je dlhorocna alergicka, toto kupuje z dovodu, ze je to z prirodneho zlozenia, teda skvele aj pre deti, sme odporcovia klasickych liekov...
ahoj, alergia moze byt rozne liecena, a najlepsie by bolo sa poradit s lekarom, co robit v pripade prejavov alergie, ako je tecenie z nosa alebo slzenie oci. Niektori to zvyknu riesit kvapkami do nosa, ale tie by sa nemali pouzivat viac ako tyzden, lebo hrozi navyk a poskodenie sliznice. Video o tom som nasiel tu www.benulekaren.sk . Preto by som naozaj odporucil toho lekara, aby Vam predpisal nieco, co tvojmu synovi este viac neuskodi
Keď som bol malý chlapec , tak sme behávali po lúkach, trávnatých porastoch ...púpavu sme trhali a robili sme si píšťalky , rozfukovali sme parašutistov , chutnali peľ a nos sme mali žltý :) Pred štyrmi rokmi som na jar po dlhých rokoch odrhol púpavu a len tak od radosti som si k nej privoňal , konečne púpava ... aká to vôňa toho kvetu... Do 10 min. mi z nosa tieklo , oči slzili ...na púpavu som celkom zabudol a myslel som si , že budem chorý lebo som asi prechladol alebo čo... Nič mi nebolo , nebol som chorý , bola to len alergická reakcia na púpavu . Už som to s tou púpavou nerobil ( pre istotu) . Avšak túto jar som neodolal a opäť som si odtrhol kvet púpavy a ochutnal peľ, ovoňal som ju až tak, že som mal žltý nos ... nič sa neudialo , žiadna reakcia len spomienka na detstvo a s ňou aj dobrý pocit .