Ahojte, prosím Vás o radu. Uz zhruba pol roka mam vysoky cholesterol na hodnotu 6,8 a nedari sa mi ho znizit. Nechapem pricinu tohto, uz skoro 3 roky sa stravujem zdravo, jem vela ovocia a zeleniny, sladke velmi nemusim, masne a vyprazane jedla vobec, som pomerne stihla, 163/52 kg, sportujem. Je pravda, ze od oktobra som naraz pribrala 4 kg (predtym som vazila 48 kg), comu vsak nerozumiem pretoze sa stale stravujem rovnako a sportujem, no pripisovala som to nasadeniu antikoncepcie, ktoru som pred dvomi mesiacmi vysadila, pretoze som si myslela, ze prave z nej mam vysoky cholesterol, avsak po jej vysadeni sa mi vobec neznizil. Je pravda, ze som pod dlhodobym stresom, avsak uz si to ani neuvedomujem. Uzivala som 3 mesiace Lecitin a Chitosan, nepomohlo. Prosim, poradte mi nejake alternativne lieky ku statinom, tie uzivat nechcem , pretoze je to hnusna chemia :-(
Nedari sa mi znizit cholesterol!
a kolko maš rokov?je to doležite,
ale predpokladam,že ak si začala brat HAK tak asi si v prechode este neni.
je mnoho ludi,ktori nech robia ro robia,jednoducho sa imnedari znižiť cholesterol ani tuky a to su ludia,ktori maju vrodenu poruchu metabolizmu a jednoducho sa tym liekom nevyhnu.
ale je zase lepsie lieky brat ako dostat infarkt v 40-ke kvoli zanesenym cievam.....
porozpravaj sa so svojim internistom,moj manžel športuje pravidelne,je chudy a ma s tym problemy od mladosti.a to pred tym ksušal všetko,teda všetko o čom sme sa doszvedeli ž eby malo pomahať.a na druhej strane 3 mesiace je velmi kratka doba,hlavne pri uživani prirodnym preparatov,tam nstava zmena až po nejakom pol roku uživania pravidelneho.
Omega 3 som uzivala tiez, pomohlo mi to pri zvyseni dobreho choleserolu, ale celkovy sa mi neznizil vobec
Doporučujem Vám OMEGA-3. Znižujú hladinu triglyceridov (krvných tukov), zabraňujú usadzovaniu LDL cholesterolu v cievách. Pozrite sa na stránku Vyzivapreteba.sk
Vsak ta nikto nenuti uzivat statiny...