Ahojte, prosím Vás o radu. Uz zhruba pol roka mam vysoky cholesterol na hodnotu 6,8 a nedari sa mi ho znizit. Nechapem pricinu tohto, uz skoro 3 roky sa stravujem zdravo, jem vela ovocia a zeleniny, sladke velmi nemusim, masne a vyprazane jedla vobec, som pomerne stihla, 163/52 kg, sportujem. Je pravda, ze od oktobra som naraz pribrala 4 kg (predtym som vazila 48 kg), comu vsak nerozumiem pretoze sa stale stravujem rovnako a sportujem, no pripisovala som to nasadeniu antikoncepcie, ktoru som pred dvomi mesiacmi vysadila, pretoze som si myslela, ze prave z nej mam vysoky cholesterol, avsak po jej vysadeni sa mi vobec neznizil. Je pravda, ze som pod dlhodobym stresom, avsak uz si to ani neuvedomujem. Uzivala som 3 mesiace Lecitin a Chitosan, nepomohlo. Prosim, poradte mi nejake alternativne lieky ku statinom, tie uzivat nechcem , pretoze je to hnusna chemia :-(
Nedari sa mi znizit cholesterol!
ahojte, aj moja mama mala problém s vysokým cholesterolom a pomohol jej čaj Matcha...Je to 100% BIO zelený čaj. Pijem ho aj ja kvôli odkysleniu. Objednávam tiež odtiaľ odkiaľ Lu...z matchatea.sk
Zdravím :)
Tiež som dlho bojovala s vyšším obsahom cholesterolu. Navyše nebol a ani nie je čas sa nejak extra zdravo stravovať.
V lekárni mi poradili vyskúšať japonský BIO zelený čaj Matcha, vraj mi pomôže.
Nemohla som ho ani za šľaka nikde zohnať, tak som musela hľadať jedine cez internet.
Našla som stránku matchatea.sk, kde som si ho objednala. Po cca 2 týždňovom pití som bola u lekára na zmeranie hodnôt cholesterolu. A ten bol konečne v norme :)))) ani netušíte, aká som bola šťastná :) Konečne pokoj :)
Odvtedy ho pijem pravidelne :) Nielenže mi pomohol s vysokým cholesterolom, ale má aj veľa iných zdraviu prospešných účinokov :))))
Na tuk a cholesterol sa v tele menia aj prebytky bielkovín. V dnešnej bežnej strave je ich nadbytok.
Gesa, mam dokaz na sebe, synovi aj zene s policosanolom.
A zmena bola vyse 30% LDL dole, takze cholesterol sa da znizovat, vlastne jeho tvorba v peceni regulovat v prospech zvysenia HDL a podstatneho znizenia LDL.
Samozrejme cholestroly su v tele potrebne, inac by ich nasa pecen netvorila. Ale prebytok LDL nam skodi.
Lenkka,
Môžem poradiť s mojej skúsenosti,lebo roky som bola ma statínoch a fibrátoch,teraz fungujem bez.
Čo mi pomohlo: s lekárni ZenixX Vital a zo zdravej výživy bio olej s pestreca marianskeho.môžu byť aj tobolky s lekárne a čaj s veroniky lekárskej. No predovšetkym sa za zvýšeným cholesterolom môže byť znížená činnosť š.ž. laborku urobí aj obvodná Dr. netreba hneď endokrinologa.
Policosanol hladaj tam, kde ho vyrabaju a bezne predavaju. Pre Slovakov je napr dobry zdroj roznych doplnkov firma iherb.com, alebo puritan.com alebo rone ine, ale tieto uverdene maju pomerne nizke postovne na Slovensko.
Mam 22 rokov...myslim, ze jem dostatok bielkovin a masa, jogurtov, mlieko, strukoviny, minimov tukov, sladkosti nejem den...samozrjeme, na moj cholesterol to njak nevplyva, stale je vysoky....policosanol som chcela brat, ale kedze som ho nikde nevydela dostupny na nete, ani v lekarnach, ani v slovensych farmaceutickych spolocnostiach (kedze mamina pracuje v lekarni, snazila sa ho zohnat)