Ahojte, som v 6 ročníku na gymnáziu. Tento rok si už musím vybrať smer na aký seminár budem chodiť. Rozmýšľala som nad chémiou- biológiou, ale moje známky z chémie boli predchádzajúce ročníky na vysvedčení trojky (pretože sa mi nechcelo učiť), tento rok som mala na pol roka 2 a teraz tam mám samé 1 a viac menej budem ma na konci jednotku. Myslíte, že mám šancu dobre zmaturovať a potom sa dostať napr. na medicínu alebo na nejakú dobrú VŠ kde potrebujem chémiu a biológiu? A vedeli by ste mi niekto poradiť ešte nejakú VŠ okrem medicíny a farmácie? Ďakujem za odpovede.
Prosím o názor na tento problém
to je len a len na tebe ako sa ti podari zmaturovat!a kam sa dostanes!ak chces ist na medicinu alebo pharmaciu, tak si daj ten seminar a uc sa a nevidim dovod preco by to nevyslo ak sa budes fakt snazit!len smelo do toho:)
Nie je vôbec ťažké dostať sa na psychológiu (dostala som sa tam, hoci to napokon neštudujem, semináre som mala KAJ, NOSka a seminár z dejepisu), ale tvoj názor, že sa tam hrabú ľudia, čo nevedia, čo so životom, je celkom trefný:)
Ďakujem silno za názor :) musím niečo ešte na nete popozerať aj keď mám ešte čas a je to ďaleko ale už teraz stresujem
ak ti mam uprimne povedat, vela sa toho mozno zmeni do posledneho rocnika.. ja som mala v septime myslim dejepis, v oktave nosku (?) bolo to daaavno, ale ja som vedela, ze nechcem studovat medinu, ani nic z biologiu
no az do podavania prihlasok som nevedela co chcem a uprimne, teraz by som si vybrala uplne daco ine...
ked chces chemiu a bilogiu, tak skus aj chemicko technologicku fakultu, ak sa tak este vola, vsetci sa na nu dostanu, ale malokto ju spravi, lebo je tazka
v kazdom pripade ti drzim palce...na skolu sa dostanes
rodinkarstvo a uplatky su silnejsie a castejsie na prave ako na medine, tak neboj. sikovni sa dostanu vsade
tak no mňa baví psychológia, ale keďže nejaký múdry ľudia vymysleli systém, že sa nedajú kombinovať predmety na maturitu ako napr. noska a biola ako to potrebujem ja tak neviem no...a druhá vec je, že psychológia nemá nejaké super uplatnenie, keďže sa tam trepú ľudia, ktorí nevedia čo so životom...
rozhodne vyberaj srdcom, co ta bavi, ak ta chemia nebavi, nenut sa ist do takychto odporov ako farmacia..inak s medicinou , tam je to vraj velmmi tazke sa dostat, pocula som o rodinkarstve, deticky lekarov sa dostanu, aj ked ich to nebavi a ti, co maju bazny zaujem aj znamky vyborne maju problemy...drzim palce v rozhodovani:D