ahojte maminy, zdôverujem sa Vám so svojím problémom, ktorý ma neuveritelne ničí !! máme krásneho syna, kt. bude mať 4 roky, no ja veľmi túžim po ďalšom bábätku. Nikdy som nechcela, aby medzi mojimi detičkami bol vekový rozdiel viac, ako 3 roky, no ... bohužiaľ ... keď vidím ako mamy, ktoré rodili v rovnakom termíne majú dve deti, je mi neuveriteľne úzko !!! už aj malý hovorí, že či mám v brušku bábätko pretože on áno :D je zlatý ...- no môj manžel nereaguje. Najskôr hovorí, ako rád by mal aj do druhej ruky dáke mimi, no o pár dní je všetko inak a nechce - nevie, ako mi tým ubližuje :.(... ako si z hlavy vyhodiť myšlienku na bábätko ??!!
ako si z hlavy vygumovať túžbu po bábätku?
LenkaLienka, myslim, ze by si skor ako problem s tuzbou po babatku mala riesit problem s manzelom - preco on nechce dalsie dieta, ked v tom nie problem materialny, ci ho vidi starostlivosti o dve deti a pod. Nepises ci a v akej miere on participuje na vychove vasho terajsieho dietata, mozno je tvoj manzel trochu sebecky a nechce sa hned znova viazat k malemu dietatu.
Mala by si sa s nim otvorene a v klude porozpravat preco dalsie dieta nechce, v com on vidi problem. Myslim, ze vygumovat tvoju tuzbu nebude nebude jednoduche, proste je to materinsky pud a navyse je to pre teba o to horsie, ze i tvoj maly syncek by chcel tiez mat surodenca.
LenkaLienka, treba využiť ten čas, keď je muž na mäkko a sám povie, že chce druhé bábo, ako píšeš :)
Inak tú túžbu po bábätku ťažko vyhodíš z hlavy. Viem to podľa seba, takže reči o kiahnach a 2 chorých deťoch doma ti asi nepomôžu. Podľa mňa to chce len čas, aby tá túžba vyprchala, oslabla ...
Ja som vždy na tú priblblú otázku, že kedy budeme mať druhé dieťa odpovedala, že mi bohato stačí zatiaľ toto jedno. Tomu sa nevyhneš, ľudia sa to budú vypytovať kolom dokola ako uderení :(
dík za každú odpoveď ... ja viem, že aj financie tu hrajú nejakú rolu, no finančne sme na tom fajn ... ked sa nás ludia pýtajú, že kedy chceme druhé dieťa, doslova ma to vytáča, možno aj toto k tomu prispelo, že som "na nervy" z toho ... !!!
Alebo namatkovo skontroluj manzelov mobil a mozno vytriezvies skor, ako si myslis...
pozicaj si nejake strasne uskriekane dojca s kolikami, ktoremu sa prerezavaju zuby, muza posli na dovolenku, maleho niekde nakaz kiahnami, bud s tymi dvoma detmi sama doma tak 14 dni a myslim, ze ti to s tvojou tuzbou po babatku vyrazne pomoze :-D
To, co hovori tvoj maly si nevsimaj, je to male dieta a kazde dieta tuzi po steniatku a bracekovi. Smerodajne je, ze ho chces ty a tato tuzba sa zo zenskej hlavy vygumovat neda. Uz len cakat a dufat, ze muz povoli. Ja planujem s manzelom len jedno dieta a ak by boli dve, urcite nie blizko seba, aby som sa strhala.
Zajdi za psychologom, tu by mozno aj vedel pomoct.
Majte deti, kolko chcete:D
Bud rada aj za to jedno dietatko co mas. Ved je mnoho zien co nemoze mat deti vobec. Uzivaj si synceka. A mozno sa podari aj dalsie dieta. Treba "spracovat" manzela :) Mozno sa porozpravat, ale nie silit, ani tlacit na pilu. Ak nebude chciet, tak to nechaj tak..mozno casom zmeni nazor. A co, budete mat medzi detmi vacsi rozdiel, aspon budete mat neskor takeho maznacika, ked syn bude vacsi. Ani to nie je na skodu :)