Moja menštruácia je odrazu bolestivá - prečo?

Príspevok v téme: Moja menštruácia je odrazu bolestivá - prečo?
granko22

Ahojte, chcem sa opýtať, lebo mi to nedá pokoj. Menštruujem od 15 rokov, nemavala som vobec bolesti, ak boli, tak to raz, dvakrat, za polroka, ale inak som uplne normalne fungovala.
Teraz mám 22 rokov, a posledne cca 2roky, rok a pol, sa mi odrazu objavili pri menštruácii bolesti, niekedy slabšie, inokedy silne, vyžarujuce až do stehien - neviem opísať tu bolest, jednoducho ma z toho uplne boli stehno na pravej nohe, vyžaruje tam nejaký krč alebo ostra neprerušovana bolesť...su to povačšine druhy, treti štvrý den...
U gynekologa na pravidelnej prehliadke som bola, a nič mi nezistili, som zdrava, všetko je ok.
HAK neberiem.
Z čoho a prečo sa bolesti objavili??? Je pravda, že po nejakom čase, ako žena začne menštruovať prídu bolesti, aj ked predtým ju to nebolelo?? Súvisí to aj s tým že posledne dva roky mam v podstate častejšie sex?? Kedže mám dva a pol roka priatela??

A ešte mám jednu otázku, možem ochoriet na endimetriózu tým, že používam počas menštruácie neustále tampony???
lesk.cas.sk

usudila som to z toho článku, kedže je tam písane, že sa tie odplavovane časti vlastne usadzaju a nejdu preč..tak či to može sposobiť tampon..nejako upchatie, alebo ako to nazvať..

Dakujem velmi pekne.

AdamKrt

Vela druhov HAK, posledne bola z toho aj nejaka kauzicka, zakazanana nejaka HAK - sposobuje upchavanie ciev, neskor dokonca trombozu. U gynekologov sa poslednou dobou vraj vyskytuje zvyseny pocet pacientiek, co maju problem s upchavanim cievok vdaka HAK. Takze potom sa neni co divit, ze dojde bolest, ked to ohrozuje dokonca na zivote.

spike

ja beriem hak uz skoro 8 rokov,no posledne mesiace mavam bolestivu menstruaciu ktora trva asi 2 dni a pms.myslite,ze by som mala zmenit hak?vdaka

henyy

sex s tym nema podla mna nic spolocne.
hormonalne zmeny... moze byt ze sa ti hormony vykyvuju. na tvojom mieste by som brala HAK . nemala by si mat bolesti kedze hormoni sa ti ,,ustalia,, a ked tak iba slabe.
ja berem HAK 10rokov, ani gram som nepribrala... musis konzultovat s gynekologom ktora Hak ti vyhovuje.

jankaaaaaaaaa

ja som tiez nikdy ziadne bolesti nemala ani som nevedela ze mam svoje dni ani nic. menstruacia nebola vzdy pravidelna. mala som podla BMI podvahu, vzdy som bola chudej postavy, takze aj preto ten cyklus nebol uplne pravidelny, ci s tym suvisela aj bezbolestna menstruacia, neviem..
potom som zacala brat hak a kazdy cyklus bol bolestivy. nie velmi ale proste som citila miernu bolest v prvy den. a aj som par kil pribrala.

hviezda01

ja som tiez nemavala od zaciatku bolesti,ale po par rokoch som muslela,ze budem skrabat stenu od bolesti....po porode to ustalo...skus HAK,niektore sa beru kvoli tomu,aby zena nemala bolestivu menstruaciu

hviezda01

ja som tiez nemavala od zaciatku bolesti,ale po par rokoch som muslela,ze budem skrabat stenu od bolesti....po porode to ustalo...skus HAK,niektore sa beru kvoli tomu,aby zena nemala bolestivu menstruaciu