ahoj, prosim o vase nazory a skusenosti s uzivanim AD, viem, ze samotny problem neriesia, len potlacaju a maju mnozstvo neziaducich ucinkov, hlavne v zaciatkoch liecby, ako som sa docitala..Ale ked je cloveku velmi zle a nedokaze tie zle stavy uzkosti a depresie, totalnej otupenosti a odpojenia a nezaujmu + mnozstvo fyzickych problemov s tym spojenych rozbehat, co ma uz robit? Co pomohlo vam v takychto stavoch? Len prosim nepiste, ze prechadzky, stratnutia s ludmi, praca, lebo ked je clovek v ozajstnej depresii, tak mu to moc nepomaha, to sa da, ked je lepsie..Ako sa z toho vykoplut, ake mate skusenosti s liekmi alebo inymi alterntivami? Dakujem moc za vase postrehy:D
antidepresiva ANO ci NIE
AD rozhodne áno, zewin príspevok to celé vystihuje. A kecy o všemožných vedľajších účinkoch, o zmene osobnosti, etc. sú fakt len kecy.
ahojte,
a ake Ad ste uživali?
ja som včera dostala zolofit s lexaurinom a xanaxomSR.
nejako ma desi ta kombinacia a este som si ich veru ani nedala,ale zato som s acelu noc mordovala smojimi uzkostami a hnusnymi telesnymi pocitmi pri tom.
neviem tiež na čo čakam......
Zacala som Anxiolanom, volne predajny. Neskor som presla na AD lebo sa to nedalo zvladat. Som spokojna. Rok po zacati liecby depresie a uzkosti sa mam naozaj dobre a s lekarkou uvazujeme o postupnom vysadeni. Lieky mi hlavne pomohli normalne rozmyslat, chodit do prace a aktivne sa zucastnovat psychoterapie. Ta mi pomohla vyriesit moje problemy. Takze AD som brala na to, aby som vobec mohla nieco zacat riesit. Som jednoznacne za. Kto tvrdi, že sport a ine veci na depresiu zaberaju, nevie, co depresia je. Cim skor to zacnes riesit, tym skor bude lepsie.
Aj ja som jedného času fičala na AD a vytáčali ma rady typu prechádzky, kamaráti, robenie čohokoľvek ... Kto nezažil, nepochopí ... Kto má naozaj depresiu a s tým spojené už riadne fyzické príznaky tomu takéto blbosti nepomôžu.
Ja som pri užívaní nemala žiadne vedľajšie príznaky, vôbec nič som nepociťovala a bolo mi konečne fajn, žiadna nekonečná únava, denno-denné plakanie + kopu iných vecí.
Predtým som skúšala rôzne voľnedostupné lieky z lekárne, ale to ako by som hltala lentilky. Jediné čo mi pomohlo na trochu kvalitnejší spánok bol čaj z koreňa valeriány. Keď si na tom fakt blbo, neodkladaj návštevu lekára.
Mne pomohol s depresiou jeden liecitel.
ahoj, mozem ti povedat z vlastnej skusenosti, pretoze AD som brala od oktobra 2010 do juna 2011. Nastastie som nemala ziadne neziaduce ucinky, jediny moj problem bol, ze som z vahy 45 kg pribrala na nejakych 57, co by nebol az taky problem z mojej strany. Neprijemne boli skor ohlasy okolia a suskandy, ze ako som pribrala. Ale to neriesim, idem s vahou zasa smerom dole :) Od juna minuleho roka uz AD neberiem, citim sa fajn, akurat poslednu dobu sa zas akoby nieco zacalo objavovat. Zacalo to velkym stresom v praci. Mozem ti skusit odporucit caj z lubovnika bodkovaneho, ktory momentalne denne pijem a posobi na mna celkom dobre. Niekde som citala, ze niektori lekari tento caj predpisuju ako alternativu AD. Jeho ucinok sa vraj dostavi o cca 3 tyzdne, ale u AD to tiez nie je skor. Vyskusaj a ak nie, tak skus hoci aj tie AD, za ten pocit, ze sa clovek citi dobre a moze robit vsetky cinnosti, co niekedy, to urcite stoji. Drzim palce.