Dočasne neberiem AD-Točí sa mi hlava-súvisí to spolu?

Príspevok v téme: Dočasne neberiem AD-Točí sa mi hlava-súvisí to spolu?
Pomotaná

Ahojte.Na jeseň som začala trpieť panickou poruchou.Psychiater mi predpísal AD Zyloram.Doteraz bolo všetko bolo v pohode,záchvaty zmizli.Psychiater ku ktorému chodím bol na dovolenke a mne došli lieky.Mám ich brať ešte do mája.V štvrtok som zjedla poslednu tabletku.Od piatku sa mi však točí hlava.Teda nie je to úplné točenie.Skôr ma moce.Trvá to asi 2 sekundy a mám taký pocit na odpadnutie.Najhoršie to je keď chodím alebo keď sedím.Pri ležaní je to všetko ok.A občas mám také návaly horúčavy alebo chladu.Merala som si tlak ale ten mám ok.Súvisí to s tým že neberiem tie lieky?

luciano

RNG, ja si vážim tvoje vedomosti a rady, ale písať o citaloprame že je to návyková droga je riadna blbosť. Je to klasické AD zo skupiny SSRI, ktoré môžu mať nežiadúce účinky, ale ani nemusia. Záleží od predispozície pacienta. Ľubovník bodkovaný je dobré AD, ale len na slabú depresiu. Na silnejšiu je absolútne neúčinný.

tpch1

Moze, ale nechce. Mas blbu a neochotnu doktorku, na ktoru sa mozes stazovat na Urade pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou. Teda lepsie povedane, stazovat sa musia rodicia. Nepredpisanim potrebneho lieku, ktory ti naordinoval odborny lekar, ti docasne poskodila zdravie-v kazdom pripade ste jej tou staznostou mali aspon pohrozit, nakolko ona pochybila.

Pomotaná

U obvodného som bola-mám 15 a mám decku doktorku,bola som samozrejme aj u nej,tak mi to poradil aj doktor,ale nepredpisala mi ich,ze ona mi ich jednoducho predpisat nemoze :/

tpch1

Pomotana, Zyloram si si mohla nechat predpisat aj u svojho obvodneho lekara. Tie zavraty su priznaky nahleho vysadenia lieku, ked Zyloram uzijes, do 2 hodin budes fit.

RNG

Zyloram=citalopram hydrobromid je navykova droga utlmovac, a jej jediny ucinok je SSRI, pricom ma hromadu moznych skodlivych ucinkov
AQle medzi doplnkami su tiez latky s ucinkom SSRI, nenavykove a bez skodlivych bocnych ucinkov, ako nap vytazky z byliny st John's Wort
Ucinna narazova davka(tj v case problemov alebo ocakavania problemov, lebo neustale to brat netreba)ma obsahovat 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu. Ucinok je asi za 2 hodiny a trva minimum 8 hodin.
A je komplexnejsi, ako len SSRI liek, lebop osobi aj na ine neurotransmitery, ktore maju ulohu ukludnovat.

Inac serotonin, vlastne polotovar nan sa da brat aj pravidelne, ako doplnok 5-HTP. Neskodny, nenavykovy a davky su od 100 mg do 200 mg denne.

Pomotaná

Neuvažujem o zmene lekára,keďže v juni sa sťahujem do BA. A tento doktor je jednoducho špičkový.Bola som u vela Psychiatrov ale tento mi najviac sadol a najviac pomohol.Samozrejme uz som sa s nim spojila a zajtra mi ich predpise.Ja mam len strach ci to nie je nieco ine

Heatherka

a nechces zmenit lekara??? takeho, co bude tam, kde byvat ty . len take ,,samodavkovanie,, AD neviem, ci je spravne :) ak raz vysadis, musis mu to povedat, neviem ako to chodi, ale zda sa mi, ze mozes zacat celu liecbu od znova.