Endometriozna cysta

Kywet

Ahoj, som tesne po laparoskopii, tuto cystu som mala na pravom vajecniku. Zakrok je jeden z lahsich a podla slov mojich lekarov ho odporucam absolvovat, hned ako to bude mozne, nakolko mne sa cysta zväcsovala a inak ako chirurgicky odstranit nejde. Zachranilo mi to vajecnik. Ako prevenciu mi odporucali antikoncepciu.Po zakroku si polezis 3-5 dni v nemocnici, ja som ho mala bezproblemovy.Budes na zaciatku po prepusteni slaba, takze treba min. 10 dni kludovy rezim, ale bolsti uz nemam ziadne. Po operacii som mala slabsi vytok a bolelo ma brucho ako pri menstruacii, co mi vsak lekari povedali, ze je normalny pooperacny stav. Nemusis sa nicoho bat, zakrok patri k jednym z najlahsich v gynekologii.

kasszia

ahoj, tak začnem od začiatku. raz som bola tehotná, ale potratila som a vtedy zistili (čo neskôr aj laparoskopia potvrdila) že som mala endometrióznu cystu. odvtedy (rok a pol) sa mi nedarilo otehotnieť, a na preventívnej prehliadky v decembri mi zistili že sa vrátila, tak som bola na laparoskopii začiatkom marca. robili mi aj priechodnosť vajcovodov, mala som strašne veľa zrastov, časť vaječníku mi museli odstrániť. Inak som nemala vôbec ale vôbec žiadne ťažkosti, žiadne bolesti, iba som mala deň,dva silnejšiu menštruáciu. Len som nevedela otehotnieť. Laparoskopia nehovorím že nebolela ale už som vedela čo ma čaká. Dalo sa to vydržať. Mne bolo najhoršie že som po operácii zvracala. a veľa a časťo, hned ako som sa obrátila na bok, už ma naplo. a kedže som nemala nič v sebe iba žlč to bolo hrozné. ale nie každého napne. spolubývajúca ktorá bola po laparoskopii s tým nemala ťažkosti, ona skôr horšie znášala bolesti. asi mala nižší prah bolesti (ani ja nemám vysoký musím podotknúť :-) ) . a na další deň po operácií ma pustili domov. Teraz sa snažím otehotnieť a dúfam, že sa už nevráti, a nebudem musieť ísť opäť na operáciu.

orchidea0

kasszia dakujem, ze si sa ozvala. Mna caka laparoskopia endometr. cysty. Kolko mala tvoja cm? mala si aj endometriozu?robila ti nejake tazkosti?vselico co ta napadne, napis budem rada.