Lenivá gynekologička??

Príspevok v téme: Lenivá gynekologička??
Nela41

Ahojte,
mám 17 rokov a od 15 som užívala HAK (áno viem bola som blbá, ale toto nie je predmet diskusie). Doktorka mi ju dala lebo som menštruáciu doslova mala 2 krát do roka. Vtedy som to ešte moc neriešila, brala som tabletky, menštruácia bola pravidelná a slabá čo mi náramne vyhovovalo. Lenže pred 4mi mesiacmi som sa rozhodla HAK vysadiť no a samozrejme menštruácia nikde. Tak som šla ku gynekologičke pred týždňom a čakala som konečne nejaké širšie vyšetrenie. Ale nie. Chytro ma prezrela pichla vyvolávačku a dovidenia. A toto je to čo sa mi nepáči. Podľa mňa nie je normálne že 17 ročné dievča má taký nepravidelný cyklus, niečo to predsa spôsobovať musí a neviem aké vyšetrenia si od nej pýtať. Veľmi ma trápi že je to tak ako to je. Už ma to nebaví stále len vyvolávačky čakanie a zas nič.. Ja chcem mať deti, ale ak to bude takto nikdy ich mať nebudem. Ako by ma mala vyšetriť do kelu? To hádam stačí ma trošku "obhmatkať"? Iné ženy tu píšu o vaginálnych sonách a hormonálnych krvných testoch a neviem čom a moja gynekologička pozná len vyvolávačku? Prosím poraďte mi, lebo ja chcem byť konečne "normálna".. Už som z toho všetkého taká nervózna a niekde sa musím vyspovedať. Medicína ide míľami dopredu a na nepravidelné krámy neexistuje nič???

pat_ko

Keď si z MT, skús mudr. Režňákovú, ambulanciu má na Ľadovni. Ja k nej síce nechodím, ale dcéra k nej teraz prestúpila od iného dr. Tiež sa jej moc nepáčil jeho prístup k vyšetreniam a na túto dr. počula samé kladné referencie od kamošiek.

henyy

urcite by som zmenila gynekologicku !!!

normalne to nie je, nie som sice lekar ale myslim ze je tam potrebne nejake vysetrenie.

lionesssssss

tak v tom prípade poradiť neviem, ale skús fóra ako modrykonik.sk alebo mojasvadba.sk, tam sa baby často bavia o gynekologoch.

musíš si vziať starú kartu, ale až po tom, ako ti nový gynekolog dá tlačivo

Nela41

No ja som nad zmenou lekárky už rozmýšľala, ale bojím sa aby som nešla z kaluže do blata. Nemám sa s kým poradiť, mamina mi povedala, že ja viem ako sa ku mne správa a že ak chcem nech si ju zmením, ale za akú to mi neporadí lebo chodí tiež k tejto. No a kamarátky nejaké problémy nemajú, takže to ako sa k nim správa lekár na obyčajnej prehliadke je im v podstate šumafuk. Som z Martina.. a keď chcem zmeniť lekárku musím si ísť k starej po kartu či si stačí založiť novú inde?

lionesssssss

Nelka, rozhodne zmeň lekárku. A mala si ju zmeniť už vtedy, keď ti v 15tich predpísala HAK. Normálny gynekológ nepredpíše 15 ročnej dievčine antikoncepciu.
Je pochopiteľné, že tvoj problém sa po vvysadení vrátil, HAK v tomto smere totiž nie je liek, len dočasne pozastaví problém.

Ja by som sa s ňou už viac nebavila. Nájdi si iného gynekológa a hlavne s ním veľa diskutuj o tom, že nechcem antikoncepciu, ale chceš vyriešiť svoj problém.

Držím palce. Ak si z BA, môžem aj poradiť pár gynekologičiek

opica

asi by som rozmyslala o vymene lekara...
hormonalny profil ti robila?
ono dost casto takyto cyklus je sposobeny nadbytkom prolaktinu...

to, co ona robi, to nie je riesenie, zmen ju

suesue33

Okamžite zmeň lekárku určite !! nie je to vôbec normálne !! s mamou si to neriešila??? veď to povedz aj je!! ona je taká prvá pomoc každého dievčaťa si myslím!!!