Popradský čaj na stres a nervozitu

Príspevok v téme: Popradský čaj na stres a nervozitu
graupel

Zdravím. Chcel by som sa opýtať, či je tento čaj vhodný pre mňa (viď. dole obrázok). Mám 18 rokov, často trpím stresom, nervozitou, ale aj depresiou a úzkosťou. Konkrétnejšie, väčšinou som smutný, cítim beznádej, depresiu, ale akonáhle sa nazlostím, som veľmi nervózny, nepokojný, výbušný, resp. agresívny. Čaj by mi mal upokojiť nervozitu, ale sa bojím, či mi nezhorší depresiu. Aké máte skúsenosti s týmto čajom?: www.popradskycaj.sk

cicuskaa

Ja teda s čajmi nemám veľmi dobrú skúsenosť, skúšala som aj rôzne na stres, ale efekt to nemalo. Je možné, že na mňa jednoducho čaje tak dobre nepôsobia a že vstrebateľnosť účinných látok nie je až taká vysoká? Odporučili by ste mi skôr užívanie bylín v kapsulách alebo napríklad v prášku? A po akých bylinách by som sa vôbec mala pozerať?

Patrix1103

Cajiky vrelo odporucam ako nahradu za AD. Bral som ich priblizne tri roky ale aj to som nedodrziaval liecbu. Presiel som na caje typu jazmin, medovka, lubovnik, valeriana k tomu tabletky s vytazkom bylin HypnoX forte, vitaminy a mineraly. Takisto mi pomohli psychoterapie ktore mi otvorili viac oci. Takze nakoniec ten zivot nieje az taky skaredy. Raz sme hore raz dole, pretože sme ludia takže to je normalne. Drzim palce :)

jauzneviem

Na sebavedomie vyskusajte aj vitamin b3. Ja to uzivam vo forme nikotinamidu. S cistym niacinom nemam skusenosti, lebo sposobuje kratkodobe zacervenanie, ale vraj je to zdrave.
Dost dlho som sa bal soferovat. Aj ked som jazdil s niekym, tak som zmetkoval, lebo som si bol neisty a sam uz vobec. Ale toto mi fakt pomohlo, uz jazdenie berem ako samozrejmost a aj ked je nejaka chaoticka dopravna situacia, vobec ma to nerozkolaji, poviem si co robi ten **** a idem dalej :).

hanka9

dodatok:

rozmyslam, ze ten lubovnik (cerstvu rastlinu) by som dala vyluhovat do kvalitneho oleja a tak uzivala po lyzickach miesto caju

hanka9

Pri DEPRESIACH lubovnik (ucinna latka hypericin). Dbat na spravne davkovanie! Pit denne a vydrzat. Ucinky sa prejavia neskor (cca po 2-3tyzdnoch).
Pri NEKLUDE uz spomenuty lubovnik, levandula, medovka, srdcovnik, valeriana, lipa, archangelika, chmel, lipa, zimozelen a dalsie...
Uvedene byliny mozno medzi sebou kombinovat, namiesat zmes a pit tak.
Proti stresom tiez vitaminy skupiny B (B-stres), magnezium, C, hlboke branicne dychanie, rozne protistresove cvicenia na uvolnenie ( taj-ci), autogenne, sport, vychadzky atd ...
a raz za tyzden si zober zeleznu tyc a rozmlat kdesi na smetisku nejaku hrdzavu karoseriu od auta, alebo tak :-o)))

bobko22

Zdravím! S týmto čajom proti stresu mám pozitívne skúsenosti odporúčam každému kto trpí stresom a nervozitou. Vždy lepšie ako lieky!

doubledog

tomuto caju by som neveril, aj ked zlozenie ma formalne dobre.
ale byliny ako su medovka, levandula a pod su na odstranenie napatia dobre, takze sa urcite oplati ich pit.

Mimulus

Podľa toho zloženia je to dobrá ... Na stres to nepomôže a ak sa chceš ukľudniť tak si uvar čistú silnejšiu medovku. To ostatné je tam len do počtu. Nedajte sa vysmiať - levanduľa a mäta? :D A mučenka je predsa maracuja!