Po dvojrocnom vztahu, ktory bol plny rozchodov a mojej vecnej nespokojnosti som zistila, ze moj partner ma,,pravdepodobne,,aspergerov syndromom. Ako sa to da potvrdit a ako vyvratit? Nema priatelov, nevie sa zasmiat spolu so mnou, len na svojich zartikoch. Nechape ironii, velmi casto je ticho, pocas dna si mrmle po pod nos monology z filmov, neprejavuje emocie, nezaujima sa o toho druheho, nepyta sa otazky typu: ako sa mas, co si robila, kde si bola...,nevie komunikovat v spolocnosti, v kt. ma nevhodne poznamky a absurdne dialogy a vsetci moji znami, ktorim som ho predstavila, ho oznacili,,za divneho,,.Neviem co mam robit. Da sa mu pomoct? Ak nie, ako ten vztah ukoncit? Mam ho napriek tomu rada, ale uvedomujem si, ze buducnost to nema. Som zufala.
Obavam sa, ze moj partner trpi autizmom - AS
A to si si doteraz na nim nic nevsimla??? Az teraz?????
to ci trpi naozaj nejakou dusevnou poruchou moze potvrdit alebo vyvratit len kvalifikovany psychiater po serii vysetreni. tu ti takuto diagnozu nikto nemoze s istotou ani potvrdit, ani vyvratit.
lenze ani mierny autizmus nie je dovod na to, aby si ho prestala milovat. predpokladam, ze ho milujes takeho, aky je a fakt, ci jeho povaha a dusevny stav je za hranicou, kde sa to uz oznacuje nejakym kodom alebo nie, by nemala nic zmenit na tvojej laske k nemu. v opacnom pripade ho zrejme nemilujes naozaj.