Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Gigantická flotila pri Slnku

sweater*

v alienov verim, ale tie skvriny mojmu neodbornemu oku pripadaju len ako skvrny sposobene technikou, tym mam namysli ze tam v skutocnosti neboli. ale cokel hned na prvom prispevku som sa usmial :), taky strach a neistotu je z toho citit, btw ak si niekedy pozeravam hviezdnu branu, s takouto flotilou goauldi.... utocili :), robim si prdel, pianko..

čokel

Asi vedia manipulovať s gravitačnými a ktovie ešte akými silami, tak možno by v tom hangári či okolí lode boli deštruktívne účinky gravitácie nejak kompenzované. Keby to nedokázali, asi by sem nevedeli dotrepať také hebedá.

lost

čokel

to je haluz :D ze nalozia nas do hangaru :D

zaujimave, ale mozne ?

v inej galaxii mozu byt ine velkosti zivota atd.. ale tak obrovska lod, to uz moze mat vlastnu gravitaciu, nie ? to ak by nas nalozili do hangaru, tak by to dost fatalne porusilo vsetko co na Zemi mame, ci nie ?

(v podstate aj keby len preleteli niekde na urovni Mesiacu, tak by s nami bolo velmi zle)

sice nie som astro/fyzik, ale bolo by to zaujimave :D

slnecnica

Jasné, ja už vyrábam transparenty na uvítanie, sa teším, ako to tu preriedia:-) a dúfam, že budem medzi vyvolenými, veď ja som dobrý človek :-)

čokel

Snímať tak jasný objekt ako Slnko s vysokým rozlíšením sa nedá, lebo na vysoké rozlíšenie treba veľký priemer objektívu, ktorý zbiera svetlo z čo najväčšej plochy. Každý vie o tom, že s lupou sa dajú páliť mravce a teraz si predstavte aspoň 50 cm lupu... Samozrejme existujú na to filtre, ale ani tie nezachránia ďalekohľad s príliš veľkým objektívom (zrkadlom) pred upečením. Navyše Slnko sa dá pozorovať len cez deň, keď je atmosféra omnoho turbulentnejšia ako v noci, takže detaily sú rozvlnené. Preto sa vysielajú satelity, ktoré sú nonstop nasmerované na Slnco a preto musia byť veľmi odolné a priemer objektívu nie je najvyššou prioritov.
Objekty na vídeu sú aj niekoľkokrát večšie ako celá Zem, tak keby chceli, Zem len naložia do hangáru a odletia s ňou do svojej galaxie.
Zaujímavé je, že tieto úkazy trvali len pár dní a hneď na to bol program stereo oficiálne zrušený kvôli tecnickým problémom.

lost

slnecnica :DDDDDD

toto mi pripomenulo tie filmy s mimozenstanmi, kde ludia sa tesia ze "su tuuu" :))

hadam nam vyriesia vsetky krizy :))

lost

asi preto, elbo fotit oproti slnku je kapanek narocne :P

ale aj keby, tak co? nic.. ak by nas chceli znicit, myslim ze by bol uz davno game over pre ludstvo :P

neexistuje aby sme mali sancu proti tvorom, ktori su schopny preletiet vela svetelnych rokov. to musia byt v technike aspon o par storoci pred nami..

chlieb to nezdrzi, ani nezlacni, a zivot pravdepodobne nezmeni, maximalne nas odpoja od Matrixu..

0vecka

sibi ryby???

preco su vsetky taketo zabery akurat v takej kvalite ze sa to neda rozoznat ale vidno ze tam nieco je ??? pritom je to kurna nahoda... :-D