myjomy na maternici

romana

Ahoj Maria,mam 26rokov 1 dieta a asi ten isty problem ako ty.Mam myjom na maternici a tiez cisty na vajecnickoch.Este by som chcela druhe dieta,tak som sa s lekarom nejako dohodla.Povedal mi, ze mam stastie,ze ten myjom nie je velky,este mam sancu otehotniet.Cistu-teda vajecnicky mi chceli 'mudri' chirurgovia vybrat pred rokom-spolu so slepym crevom-gynekolog ma zachranil,tak este mam vsetko.Neviem akeho mas lekara,ale ten moj ma uz teraz pripravuje,ze sa s myjonom mozem-ale nemusim-dostat na operaciu.Vsetko zalezi od velkosti.Zatial mi to sleduje 2 roky,je to take iste.Ja si myslim,ze poradit by si si mala nechat od lekara,pre istotu sa daj vysetrit u viacerych a uvidis co ti poradi vacsina.Drzim palce a dufam, ze sa rozhodnes spravne a zvladnes to.Sama neviem,ako to zvladnem ak budem na tom ako ty.Tak sa drz.

linka

Ja by som urobila vsetko, len aby som nemusela ist na operaciu.Iba ak by mi stav ohrozoval zivot. Je to zasah do tela a nevyhnes sa menopauze, ta je postupna, ale spadnes do hormonalnej jamy hned z jedneho dna na druhy a budes musiet brat lieky. Skus naturalnu liecbu, je viac sposobov. Napr. vid Pistu - joalis. Zaklad je detoxikacia.

valery

Milá Mária. V r. 2000 som podstúpila operáciu rezom cez brucho kvôli takým istým problémom ako máš ty. Vytvorili sa mi rôzne cysty a myómy. Vtedy som mala 36 rokov a vzhľadom na pomerne mladý vek mi odstránili "len" uvedené cysty a myómy, maternicu mi ponechali. Už vtedy ma operujúci lekár varoval, že ešte raz prídem. Jeho slová sa potvrdili. Myómy sa objavili znovu. Robia mi peklo zo života pošas "našich" dní. Neuveriteľné bolesti, nadmerné krvácanie, bolesti v krížovej oblasti. Z práce neraz musím odísť na injekciu od bolesti, lebo bežné analgetiká nezaberajú, som anemická z dôvodu veľkej straty krvi, atď. Po poslednom USG vyšetrení mi doporučili celkovú hysterektómiu. Práve dnes som bola na vyšetrení v našom krajskom meste, pretože moja obvodná lekárka ma tam poslala z dôvodu konzultácie, či som vhodná pacientka na odobratie maternice vaginálnou laparoskopiou. Neviem či si počula o tejto metóde. Je šetrnejšia z dôvodu, že nie je rozrezané brucho ako pri klasickej operácii. Urobia sa len malé rezy na zavedenie prístrojov, pacientka menej krváca a kratšia je aj doba PN. Samozrejme ak nenastanú komplikácie. Nakoľko už nechcem mať deti, po dohode s p. primárom sme pristúpili na tento spôsob s ponechaním jedného vaječníka, ktorý je funkčný. Termín mám v júni a pevne dúfam, že to dopadne dobre. Prajem aj tebe veľa šťastia a kopec zdravia.

pišta

Ahoj, Mária.
Včera som ti poslal iba strohú odpoveď, vieš, únava...
Chirirgické odstránenie cysty je niekedy nevyhnutné. Opodstatnenosť tohoto zákroku neviem posúdiť.
Táto situácia je ale veľmi podobná, ak sme u zubára a on povie" "Zub musí ísť von!"
Vytrhnutím zuba sa síce "vyrieši" akútny problém, ale neporieši sa kazenie ďalších zubov.
Preto ak sa aj odhodláš na operáciu, uvažuj o tom, čo treba vo svojom živote zmeniť.
Cysty sa tvoria z rôznych dôvodov - nesprávne stravovanie, nedoliečené infekčné ochorenia, nabúranie hormonálnych pochodov v organizme (antikoncepcia ale aj rôzne lieky či ochorenia niektorých orgánov).
V zásade ide vždy o naruešnei celkovej rovnováhy.
Napriek tomu, že nasledujúce slová sú príliš všebecného charakteru, skrývajú v sebe množsvto konkrétnych, dielčich krokov, ktoré môžeš a musíš do budúcna urobiť sama:
" Zmeniť životný štýl".
Prajem ti, nech sa ti to všetko vydarí : - )))

lole

Ak uz neuvazujes o detoch, tak na Tvojom mieste by som tu operaciu podstupila. Moja mamina mala tiez podobne problemy, snazila sa vyoperovaniu maternice vyhnut, ale mala stale problemy, tak ju nakoniec postupila. A ma to aj vyhody, vyhnes sa menopauze, ktora dost meni psychiku zeny. Kamaratkina mamina je bez liekov uplny cvok a nechce ich brat, neviem preco...Dceru vyhodila z domu, lebo sa rozisla s priatelom, s ktorym to uz nejaky ten cas neklapalo. Aspon sa usetris takychto "preslapov".