Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako prestať žiarliť?

Príspevok v téme: Ako prestať žiarliť?
Ela444

som veľmi žiarlivá a majetnícka. hanbím sa za to, ale nedokážem s tým bojovať. mám priateľa, už dlhú dobu, ktorý to ale tiež dosť zle znáša. stáva sa aj to, že mi určité veci zatají, lebo vie, že sú to maličkosti a chce sa vyvarovať mojich výbuchov, čo však je ešte horšie, keď na to prídem, som už zúfalá, najmä kvôli tomu, že keď on je vonku napr.s kamarátmi, ja sa doma utápam v čiernych myšlienkach. :( ako proti tomu bojovať? :(

suprax

magy, ty si uz stihla aj urcit diagnozu, vyborne..
ella nemusi byt hned ,,patologicky ziarliva", uvedomuje si to a chce to zmenit a bojovat s tym.. ja si nemyslim ze je patologicky ziarliva... ja som sa dokazala zmenit a uvedomit si ake konanie a zmyslanie je spravne.
dokaze to aj ona a nepotrebuje hned psychologa. ale zase ona vie ako vazna je situacia.

Magy

allina - ty nie si patologicky ziarliva, iba neuveritelne hlupa.

sanca sa dava RAZ! LEN RAZ! A ak ta partner podvedie druhykrat, ci nebodaj zas a znova, je to uz len tvoja hlupost, ze nechapes, ze na teba kasle zvysoka, nema k tebe ziadnu uctu, ak to robi opakovane a nemas uctu ani k sebe samej.

allina

moj problem je ten isty, ale ako nemam byt ziarliva, ked som ho par krat prichytila. Chcem sa spytat, aj v tomto pripade je to patologicka ziarlivost?,

Magy

patologicka ziarlivost je vazny a velmi neprijemny stav mysle cloveka. nebudem tu opisovat priznaky ani charakteristiku. rozhodne treba vyhladat odbornu pomoc, psycholog je dnes v kazdom aj mensom meste. je nutne aby ste tam sli obaja, psycholog potrebuje poznat situaciu z oboch stran a adekvatne tomu riesit terapiu.
ela, rozhodne si na tom lepsie ako spusta inych, ktori si neuvedomuju, ze ziarlia tak velmi, az to nici ich vztahy. mas velku sancu uspiet, ale potrebujes odborne a spravne vedenie k tejto ceste. odbornik je preto odbornik a preto studoval, aby dokazal rozlisit nepatrne odchylky v tvojom stave, odhalil skryte priciny alebo motivacne faktory, ktore ty sama nevidis, ale ktore je potrebne riesit/eliminovat ako zdroj problemov.

verit v nejaku samoliecbu, ako pise suprax, je ako verit, ze boh za mna splati hypoteku. moze ist o ciastocne utlmenie prejavov, ale pokial dany clovek nepochopi do dosledkov mechaniku fungovania patol. ziarlivosti, nemoze ani patricne a natrvalo vyriesit problem.

k radam ako "hraj ze si niekto iny" sa radsej nebudem vyjadrovat. toto ani normalny a zdravo mysliaci clovek napisat nemoze.

suprax

ahoojjj ela :) ja som bola prsne ako ty :) este aj trosku som.. najhorsie je to s tymi ciernymi myslienkami..vyzivas sa v nich a sama sa nasieraš. skus si vzdy pritom spomenut na to co krasne pre teba spravil.. skus mat v hlave taku predstavu ako sa chova normalna baba, co je spravne, ako sa dobre zachovat aby si ta vazil a aby si sa nestrapnila. vzdy na to mysli, sleduj sa, bud opatrna a davaj si pozor.. nie si stratena :) ja som sa dokazala zmenit... vzdy pred spanim si opakuj ze nikoho nemozes vlastnit, cloveka nemozes vlastnit, predstav si svojho frajera ako slobodneho mudreho cloveka, obdivuj ho..
musis zmenit svoje zmyslanie, zmenit seba. ver mi ze ak budes stale takato, tak tvoj frajer pristupi na tvrdsie opatrenia.. my sme sa kvoli tomu rozisli, ja som prezivala strasne obdobie ale uz je to fajn, prezili sme to a sme spolu vyse 5 rokov..ale som ina, mudrejsia, dospelejsia, opatrnejsia..
urcite mas aj amoky hnevu :D a vybuchnes a potom povies aj to co nechces...
ty vies v com mas problem. a dokazes to vyriesit. vela stastia :)
a este to ze to nepojde urcite hned.. taik tri mesiace asi.. aj frajer ti musi pomoct!!! vzdy musi hovorit pravdu a ked nechtiac vybuchnes alebo nieco take tak nech nereaguje hned hnevom a rozculovanim.. nech ti to pekne vysvetli..

natusa42

hraj,že si iná,ako radí J111 proste hraj to..aj ja to hrám a vždy som hrala,že mám to " v pasé" ,nech si je s kým chce :D a neskutočne sa miu darí :) ..len sa premáhaj,akože máš pass..a uvidíš..ani zrazui nikde nebude chodiť-už ho to nebude lákať :D

ela444

veď sa snažím :) ale problém je, že to nikdy nedotiahnem do konca.to proste nejde.ja som hrozná stíhačka :( a on nežiarlí, lebo má istotu.predtým žiarlil, ale prakticky, ja nerobím to,čo nechcem aby robil on a on tvrdí,že nemá dôvod žiarliť a je rád, lebo neznáša neistotu..ja som až hlúpo vzorná.nechcem robiť zlé veci, ale niekedy by som proste mala uprednostniť pred ním kamošky,alebo čo, lebo je si mnou asi až moc istý

Ela444

nebudem vôbec oponovať.:) problém je v tom,že sme začínali spolu chodiť mladí, ja 17, on 20 a ja som bola jeho prvá, on môj prvý. Boli sme ako deti, ja som mu robila napriek, on mne tak isto,spomínala som iných chalanov, alebo mu hovorila,že nieviem či ho lubim, pisala si s inymi. potom som prisla na to,že on mi to vracia tým, že si píše s jednou babou, o čom som vedela, ale nie o tom,že ma spolu riešia a že jej písal, aká som žiarlivá, (lebo už vtedy som bola), proste ako keby ju balil a pod. boli sme strašne hlúpi, lenže ja som škorpionka a žiarlivosťou sa dosť vyznačujem.teraz nerobí nič, pokec sme dávno skončili,on dokonca nemá ani jednu kamarátku,len pár kamošov, ale posledné dni je s nimi častejšie a ja sa idem zblázniť. bývali sme predtým spolu každý den, ale sme sa dohodli, že bude lepšie, keď budeme len každý druhý. no a mne to zase vadí.každý z môjho okolia mi nadáva, že som na neho hrozná, stále ho kontrolujem a že iný by ma dávno pustil k vode. aj on mi často povie, či si myslím,že iný by to vydržal.tak ja neviem :( ale možno máte obe pravdu :( sme však spolu už 3 roky a problémi a hádky robí najmä moja žiarlivosť :( teraz vyzerám ako nejaká puberťáčka, ale vážne ma to trápi :(