Nenavidim mojho kolegu

Príspevok v téme: Nenavidim mojho kolegu
nenavidim

Bol prijaty do prace na to aby nam tu pomahal.. jedine , co po skoro roku dokaze je, pytat sa dookola na tie iste veci, stazovat sa kolko ma vela prace a pritom cely den len sedi na riti a napise par majlov, neda sa s nim o nicom bavit, trpi samomluvou, ked sa treba ako kolektiv na niecom dohodnut a povedat to sefovi, tak drzi hubu a tvari sa ze on o nicom nevie a potom samozrejme profituje z toho aj on.. nevie vymenit ziarovku, ked vonku snezi a on musi niekam ist, tak place ze ho osnezilo, je tam milion dalsich veci ktore by sa dali vypisat.. a ku vsetkemu je este aj strasne skaredy. dost co sa s nim clovek nema o com bavit, iba cloveka naserie, este sa neda na neho ani divat.. ja som sa velmi snazila ho akceptovat ale bohuzial sa to naozaj neda. vadi mi na nom uz uplne vsetko, aj jeho existencia.. pracu zmenit zatial nemam moznost, ignorovat ho je tiez tazke, lebo ked nieco zadre, tak sa az mysel zastavi.. ako sa da zvladnut sediet v jednej miestnosti den co den 8 hodin s takymto individuom, bez toho aby clovek nezosalel pripadne ho nezabil?? za kazdu radu budem moc vdacna.

Magy

byt neprimerane slusny je podla mna pretvarka.

inak s tym jeho problem/moj problem suhlasim na 100%.
ale zvysok - nebudem sa tvarit inak, ako to citim. samozrejme ze na neho nebudem sprosty, niektori ludia za to fakt nemozu, ze su obmedzeni, ci uz kvoli iq alebo vychove. ale dokazem si udrzat jasny postoj a v ramci diplomatickej slusnosti mu dat najavo, ze mi lezie na nervy a nemam sa s nim o com bavit, pripadne nech ide otravovat inych a pod.
to nie je nic neslusne, to je asertivne.

kafe

slušnosť pre mňa neni pretvárka. A vôbec ma neprekvapuje ma, že si také čosi drvivá väčšina neprosí.
To, že je niekto blb, je jeho problém. To, že mi ten blb lezie na nervy, to je MôJ problém. Ak jeho správanie ovplyvňuje moju prácu, poviem mu to slušne a milo. Nebudem po ňom húkať, ani ho zhadzovať, ani sa mi vysmievať, ani to v sebe dusiť. Prečo?

kafe

ja to robím tak, že k ľuďom, ktorých neznášam sa správam extrémne milo a slušne. A mám ich rada aj keď mi neskutočné lezú na nervy. V práci sme veľký kolektív a viec menej mi lezú na nervy všetci, he-he. Takže ja sa nesťažujem, takéto čosi zvládam ľavou zadnou a je mi dobre.

User_37597

no ja mam tiez par ludi vo firme takychto.nieze by som bola ja nieco extra ale toto je uz moc.
kvoli jednej puci denno denne pocuvam tie blbe sracky s radii ako je funko a europa co je pre mna utrpenie pocuvat tieto "pesnicky" 9 hodin.tristvrte kanclu to bavi-takze som asi ja ta postihnuta :D
a ta puca ked sa zacne smiat az ma trasie ako sa drzim aby som sa nepostavila a neoplieskala jej tei reproduktori o tu blondatu hlavu s velkou zelenou zilou na spanku a 4 bradami.rada by som popisala ake to je ale jedine co ma napada ako opisat jej smiech je asi to ked zjete vela cokolady ktora vas zahlieni a potom mate ten hlien v hrdle a tak debilne znie vas hlas :D a presne takto znie ona.a tie jej vybuchy smiechu.no celee zle.ona ma uz nieco cez 30 je sama,vkus nula bodov vcera mala take nadherne tricko ze mojej babky babka by bola na nu hrda.
a ptoom tu mam este jednu kolegynu co je tyranizovana od tej prvej a ta je zas moc ticha,sotva jej jej rozumiet cez ten konsky predkus a popod fuzy vzdy pri rozculeni prehodi nieco ako aaaaa shiiiiiiiiiiiit.co som tiez prekvapena ze ona ma 28 rokov,uz manzela a este k tomu je tehotna.ked sa na nu pozriem chce sa mi vraciat tak nechapem ako snou moze mat niekto sex.
boze aka som ja zla!!!!! :D

fuuuuuuh...je to vonku-citim sa hned lepsie ked som sa mohla zdoverit s tym co zazivam 5 dni v tyzdni :D

Magy

pokial sa na neho stazuju vsetci, s ktorymi spolupracujete, tak sa spytam takto: a komu sa stazuju? vam? to potom placu na nespravnom hrobe, ako sa vravi. so staznostami treba ist za jeho nadriadenym, vy ako jeho kolegovia s tym nic nemate. treba kazdeho takeho poslat za sefom. a ked tieto staznosti podporite aj vy zvnutra firmy, myslim ze to bude len otazka casu, kedy ho presunie alebo to s nim vyriesi inak.

nenavidim

dakujem za nazory. ja sa strasne snazim ignorovat, akceptovat, nebrat ho vazne, ale naozaj to uz nedokazem... kazdym dnom mi vadi viac a viac.
sluchatka nemozem mat bohuzial. so sefom mame celkom ok vztahy, da sa s nim dohodnut, ale on este nikdy nikoho neprepustil, ak neslo o nejake velke poskodenie firmy.. kolega vadi aj mojej kolegyni, (sme tu vlastne len my traja, sme ralativne mala firma) a taktiez sa nanho stazuju vsetci s ktorymi spolupracujeme.. neviem ci by pomohlo povedat to sefovi..

Moncici

Ahoj..ako keby si písala o mne..ja tiez sedim s takym jedným v kancli...povieme si asi tak dve slova denne a je to pre mna hrozne utrpenie...ja komunikatívna a on sa nechytá dokopy na ziadne témy...poráža ma z neho, neda sa nad to povzniest..
Nenávist je síce silné slovo v mojom prípade, je to len obrovská nechut

barbie0578

tym ze si ho tolko vsimas a riesis ho nic nezmenis,takyto negativni ludia neznesu pohlad na stastnych a bestarostnych ludi...takze ta coskoro opusti ked zisti,ze tebe nema sancu pos.at naladu:)

Magy

je naozaj tazke zit a pracovat vedla cloveka, ktory sa stal zatazou pre cely kolektiv. ale v tom mozno tkvie aj myslienka, ako to riesit. cely kolektiv!
budete musiet spojit svoje sily a doslova ho vystrnadit z kolektivu, kazdym cinom, slovom a dohodou medzi vami ostatnymi ho odsuvat nabok.
rozhodne by stalo za zvazenie to riesit s nadriadenym. netusim, ake mate s nim vztahy (so sefom) a ci dokaze poriesit tento problem - pretoze aj to je jedna z uloh sefa, starat sa o svojich podriadenych aby mali primerane podmienky na pracu a kolektiv bol kompaktny. pokial je tam jedinec, ktory to cele rozbija, je povinnost nadriadeneho to vyriesit tak, aby netrpel kolektiv ani firma. a samozrejme aby ani dotycny nebol ukrivdeny, pretoze on si neuvedomuje, ze vam je na obtiaz.

asi bude nutne najprv nazbierat dostatok dokazov proti tomuto kolegovi, aby ste mali v rukach silne argumenty a zbrane, ak mu "vyhlasite vojnu".

netusim aku mas pracu, pomohli by sluchatka?