Ahojte mám králika izbového malého vzrastu, ale chcem ho dať , pretože mi strašne žere skrine a káble ...iba mi ničí izbu ..je zlatú to hej , ale vadí mi to čo robí..myslíte si že by mohol byť vonku v zajančinci ??? máme aj iné zajace slúžiace na jedlo ...ale tento by bol samostatne v chlieve ...alebo zobrali by mi ho do chov produktu ??? a zaplatili by mi za nho ??
Izbový králik - Teddy štandart
S plyšákom som to skúšala, ale dal ho raz dva do poriadku a teraz tam leží celý obžutý v kúte a absolútne ho "nepriťahuje". Akurát dnes som sa informovala ohľadom vykastrovania,lebo to bude pre neho asi najlepšia voľba. Je mi ho normálne ľúto, chudáka, ako by chce a nemá kde :-D Takže asi to poriešime takto a bude spokojný aj my aj oni..Inak je to skvelý spoločník a nevymenila by som ho za nič na svete :-D
O zajkov je potrebné sa starať a vychovávať ich a dá sa to. Môj Rocco najprv, tiež žul všetko čo mu prišlo pod ruku, od káblov až po deku. Zakaždým, keď niečo urobil, putoval do klietky a ostal tam celý deň. A postupne mu došlo, že kakať smie iba tam, rovnako, že nesmie nič obžúvať. Teraz nemám problém pustiť ho a nechať samého bez dozoru. Najväčší problém teraz je, vysvetliť mu, že moja noha nie je jeho zajačia partnerka :-D
mala som tvoch trpaslicich, chovala som v dome v klietke, lenze akosi narastli viac ako som cakala, tak casto behali po byte, aby mali volnost, dokusali mi vsetko co sa dalo, topanky, kable, stolicky...dali sme ich na dvor aj s klietkou, normalne behali cele dni a noci po dvore a v noci mohli ist do klietky, ked bola zima, zakryla som ich dekou, donicili a prekopali mi cely travnik, vyhrabavali si nory a casom boli coraz zdivocilejsi a utocnejsi, nemohla som ich ani chytit, utocili, kusali, dala som ich na inzerat aj s foto darujem a zbavila sa ich konecne.. Kludne ich daj do zajacnika, maju srst ako bezne kraliky, ked je zajacnik zatepleny, je to este lepsie v zime, mala som v zajacniku aj morcata aj v zime, im vonku zhrubne srst na zimu, co v byte nehrozi...
nas zajac zomrel pred rokom.
Mám izbového zajačika! Volá sa Kirko ale mamka s ockom ho volajú Mucko! :) Je veľmi milý ale nemá rád ked ho berieme na ruky nemôže ani vychádzať s klietky iba na chodbe preto že v izbách obžúva káble takže :)
tiež máme doma takého kralika v izbe ale máme pre neho urobenú volieru ,takže žiadne kable nežerie a ani neserie kade tade ale na jedno miesto , do svojho zachodíka vo voliere