komunikacia

Príspevok v téme: komunikacia
Brenda

Ako mam spravne komunikovat s ludmi? Totizto som velmi hanbliva a dost potichu rozpravam hlavne ked sa rozpravam s niekym cudzim.Akokeby som mala v sebe daky blok.Velmi ma to hneva lebo potom si o mne ludia myslia kadeco.Ked sa idem spytat na cokolvek tak zrazu zacnem potichsie rozpravat a vseci si myslia ze sa bojim.Mozno to tak aj bude lebo neviem co mi ten druhy odpovie a ze ci podam tu otazku spravne a tak.Asi by som nemala to az tak kontrolovat a byt taka aka som pri priateloch rodine alebo znamych.Ale ked to proste vzdy dojde.Napriklad uz som rozhodnuta ist sa nieco opytat napr na pracu a tak a dojdem dnu a nic zase som potichu.Viem ze takto si pracu nenajdem alebo nespoznam novych ludi (aj ked by som chcela) ale neviem to prekonat v tej danej chvili.co mam robit???

J111

Ja len na margo, ze komunikovat ta mali naucit podla mna v skole, ci nie? Dnes je to vsetko fakt riadna bieda. O nejakej urovni uz nemoze byt ani reci. Dnes som pocul, ze mnohe vysoke skoly produkuju len priemer. To je aj moj pripad, aby som si vsetko doberal teraz sam. Na nervy! Predstavte si, ze by ste pat rokov komunikovali na temu rodina:DDD

sweater*

presne tak, ludia kurnik sak vy sa vzdavate skor jak vobec cosi skusite urobit. psycholog si ziadne horibilne sumy nepyta, ale uz skor ako si to zistis hadzes flintu do zita, s takymto pristupom clovek daleko nezajde...

sweater*

ono ked si najdes dobreho dokaze ti s tym pomoct ked budes moc chciet, organizuju aj rozne skupinove sedenia, zamerane presne na toto, aby ludia vedeli nadviazkat neviazanu komunikaciu, opadol z nich strach a stres ze sa strapnia atd., podla mna je to na zvazenie...

Brenda

no uz to tu citam a ako keby opisovali mna v tym situaciach zevraj sa toho lahko nezbavim ked to trva uz dlho co aj trva a ze mi pomoze odbornik ale je to dobre platit niekomu za to ze mi povie to iste a mozno sa to zmeni a mozno nie?