Už asi 2 týždne mám strašne suché ruky,pritom ani nie je zima. Ked boli mrazy,mala som ich v pohode. Celé ma štípu,sú rozpukané, a články prstov ani nemôťeem ohýbať,lebo mi praská koža.
Nemohla to by alergia?
Pretože zhruba pred 2 týždňami som prišla do kontaktu s kvetom,kt. bo ževraj jedovatý. Mohol by mi na to pomôcť nejaký krém. Bežne mi robil dobre kamilkový krémik alebo garnier červený no teraz nepomáha nič:(
Extrémne suché ruky.
kup si v lekárni obyčajnú vazelínu a natri si na hrubo ruky, a na noc si na natrete ruky natiahni rukavice, stačia aj tie čo máš vo farbách na vlasy aby si všetko nezamastila
Ak nezaberaju kremiky, skus napr. v lekarni sa to predava na pery, ale da sa kupit aj vacsie balenie - JELENI LOJ.
Skusil by som aj na ruky hroznovy olej, je taky suchy, rychlo sa vpije. Nezanechava mastny pocit, pouziva sa bezne v kozmetike, ale dostat ho bezne kupit aj do jedla, napr. v Kauflande.
Ked mam problemy podobneho charakteru, tak som si daval na ruky olivovy olej v ktorom som mal macerovany nechtik. Olej sa mierne prehrial s nechtikom a necha sa v nom nechtik vyluhovat nonstop. Vedelo to poriesit kopec problemov.
Chod hned na dermatologiu, ked hovoris, ze nepomaha nic.