Stale je niekde na programe manzelska nevera. Cudujem sa tym naivkam, ktore veria tomu, ze chudak manzel je prenasledovany doma Xantipou, ktora ho sekiruje, neda mu, aj ked on jej skace okolo zadku. Tak chudak potrebuje niekde utesit, aby sa nezosypal.
A čo povedat na take, ktore maju toho nevernika doma? Utapaju sa v slzach, hadaju sa s nim, hrozia, prosia - vsetko mozne, len aby sa milenky vzdal a vratil sa k rodine.
Nedavno som takeho nevernika pochovala. A ked som zrekapitulovala cely svoj zivot s nim, tak som sa zhrozila. Preto radim kazdej oklamanej zene: nenicte si zdravie a psychicku pohodu rozmyslanim nad tym, ako zmenit promiskuitneho chlapa. Myslite na seba, zite SVOJ zivot a teste sa kazdej chvili. Starajte sa o svoje telo, svoju krasu, sustredujte sa na tie najkrajsie stranky zivota a nedopustite, aby chlap, ktory devastuje vase manzelstvo, zdevastoval aj vas tym, ze nad nim rozmyslate. Kym on sa zabava niekde s dalsou oklamanou, vy doma placete a behate okolo deti. Nechajte ho, nech sa o tie deti stara aj sam a vy sa chodte zabavit. Najdite si vhodne aktivity, ktore vas budu tesit. Len nesedte doma!!! Zmyslom vasho zivota nie je vas manzel, ale vy sama. Spamatajte sa! Myslite na seba, nie na neho! Len tak sa sa z toho dostanete. Je to jedina cesta, na konci ktorej je radost.
Ženy, spamatajte sa!
matilda drzim ti prsty.Lebo takych chlapov je velmi malo co sa vedia SPAMATAT.
asi sa celkom nechápeme, trojka, ale my nežijeme každý svoj život pod jednou strechou, ale učíme sa ho žiť opäť spolu. Je to beh na dlhé trate, cieľová rovinka je zatiaľ v nedohľadne. U nás to bolo o tom, že pokiaľ som čušala, bolo dobre. Keď som začala protestovať, bolo zle. Ale keď som svoj voľný čas netrávila čakaním naňho, všimol si to. A čoraz častejšie bol doma, dokonca začal prejavovať záujem o veci rodinné, o mňa a po čase sa on začal prispôsobovať môjmu programu. Snažíme sa obaja. A už neriešim či to bude nadobro alebo sa zase niečo prevalí. to budem riešiť potom.
matilda, presne toto mi navrhol ten môj, ked sa to prevalilo( jeho nevera), aby sme zostali pod jednou strechou a žili každý svoj život... samozrejme som nesúhlasila, to by už nebolo manželstvo ale vykorisťovanie!!!
Mám podobnú skúsenosť ako ty, vdova. Boli časy, keď som sa nesmierne trápila, pretože môj manžel dával prednosť kamarátom, iným ženám, ktoré ho nezaťažovali riešením rodinných problémov, skrátka žil si svoj život sám bez nás akoby bol slobodný. Trvalo to možno dva roky. Až vo mne raz dozrelo rozhodnutie, že nech teda ide, že ja končím. Že mi je úplne jedno, kam a s kým pôjde. Začala som sa aj ja organizovať svoj vlastný život - bez neho. A verte či nie, neodišiel. Dlho trvalo, kým sne si našli znova cestu k sebe, nebolo to vôbec jednoduché. Ten červíček pochybností tam stále niekde drieme, ale aj ja som sa poučila. Neriešim, nepátram, v záujme zachovania zdravého rozumu.
Vdova - súhlasím s tebou, hlavne po tom všetkom čo nám chlapi spôsobujú zostať pri rozume!!!!
Potvrdilo sa mi toto: nemiloval mňa ani deti, keby to tak bolo, nikdy by toto neurobil!!!!! a za tým si stojím, proste ked niekoho ľúbiš, tak to robíš nezištne!!!
lumik je presne ten typ, co by sa nikdy nemal zenit, pretoze zjavne nevie, o com to tu cele je. niektori ludia proste nikdy citovo nedorastu na take veci, ako je monogamny vztah.
lumik - počúvaj môj zlatý, vidím, že normálne si rozmýšľal nad tým čo píšeš....Boooooože kde sa ten môj hrabe na teba, on by toto zo seba nevypotil za 100 rokov
dala by som si z tej torty čo by si upiekol:o)
to je otrasne, ako niekto moze napisat nieco negativne na tento prispevok, miesto toho, aby dotycneho cloveka podporil... to moze byt jedine absolutna neempatia alebo komplex z toho, ze sa to niekoho prilis dotyka.
dzungla, ja mam skor z teba pocit ze si zatrpknuta a zavidis vdove, ze sa k tomu postavila celom. ja z jej prispevkov vobec nemam pocit ze ma velku hubu. podla mna ma pravdu vo vsetkom. napr. to ze zeny naozaj pri nevere rozmyslaju, placu, trapia sa atd. ja som taka ista. sice nie som vydata ale ked priatel zacne vetrit tak sa trapim a stale nad tym rozmyslam a hladam dokazy. urcite ma vdova pravdu v tom, ze tym trapim len sama seba. ja jej tiez fandim a myslim, ze nema preco banovat ked jej muz umrel. bola by padnuta na hlavu este plakat za nevernikom ked este aj financne sa starala ona. ma recht a nech si uziva, ved este nie je taka stara. a vlastne tu ani nikde nenapisala ze si uziva, len ze sa stara sama o seba. co jej to zavidis, ze to ona dokaze a ty nie? radsej si berme z takychto ludi priklad a nie ich tu osocujme.
trojka333: dobre sa to citalo, snazil som sa viac krat :), ale aj tak sa mohlo stat, ze som niektore veci nepochopil...
- k tej Vernosti - ciste teoreticky ak by partnerka bola typ zeny ktora nema ziadne problemy s tym, tolerovat paralelny vztah jej chlapa s inou, co by znamenala "vernost" v takom pripade, dalo by sa o nej hovorit ?
- sebaovladanie - ten priklad na sebaovladanie s tym jedlom bol dobry, ale podobny ako parallela vo vztahu by mohol byt aj takyto: manzel ma rad tortu ktoru pecie manzelka, ale strasne rad ma aj tu ktoru predavaju v obchode, problem je, ze manzelka sa s tym nevie vyrovnat. On ale vie, ze ak si da tu z obchodu nijako to neovplyvni to, ze vecer si da aj manzelkynu. Takze ked sa manzel ovladne a bude o tej z obchodu len snivat, tak vlastne to robi preto lebo manzelka by to tak chcela. Je moznost aj, ze by manzelka bola trochu tolerantnejsia mohol by mat obe :). Ak by taka manzelka (alebo skor partnerka) naozaj bola, ako by zasa vyzeralo sebaovladanie vo vztahu ?
Zodpovednost: - ak ma chlap milenku automaticky to podla mna neznamena, ze sa nepostara aj o ostatne ( milenky, zeny, deti )... tie otazniky znamenali skor, ze nevidim suvislosti, teda mozno take, ze bude sirit nejake choroby, pripadne nebude mat na alimenty a cas na vychovu neplanovanych potomkov, ale to nemusi byt pravidlom
ZÁSADOVOSŤ - no nemam ju rad vo vseobecnosti, lebo myslim, ze brani pokroku. Aj ked v podstate v kope pripadov mi vyhovuje. Ono je v podstate z tych spomenutych vlastnosti tuna asi najmenej obmedzujuca, skor zjednodusuje zivot, clovek si nastavi "tabulku" zasad a potom zije podla nich a nemusi rozmyslat, iba zatrieduje situacie. Rovnako inym ludom je takyto clovek prijemnejsi lebo si precitaju jeho "tabulku" zasad a vedia co od neho cakat.
Ci si to napisala dost jasne?... neviem :), to by som to musel pochopit ako si to myslela a vediet o tom. Ale citalo sa to dobre, tak hadam hej.