Predvčerom som si pri kúpaní našla hrčku v slabine ľavej nohy. Viete si predstaviť ten mráz po chrbte a stresy, ktoré sa nedali neprežívať. Zašla som k lekárke a tá mi povedala, že to je zväčšená uzlina, ktorá sa zväčšila preto, že mám v okolí konečníka a genitálií a na vnútorných stranách stehien vyrážky (priemer 5 mm), ktoré sú vypuklé a na začiatku sú zčervenalé končiace bielou čiapočkou, bolestivé na dotyk, po čase zbelejú a majú asi takú istú farbu ako pokožka, ale ostávajú stále vypuklé a trocha sa zcvrknú. Po veľmi dlhom čase zmiznú úplne, no objavujú sa opakovane na iných miestach. Mala som ich už dlhšie, ale neriešila som ich, myslela som, že je to holením, tak som s tým prestala, ale vytvárajú sa aj tak. Doktorka mi splietala čosi o papilomavíruse. Nejako mi nepomohla, neviem čo s tým, bojím sa. Nemali ste niekto podobný problém? Čo ste robili, ako ste postupovali alebo čo to vlastne bolo? Mám skúsiť ísť ešte ku svojej ženskej? Ďakujem za rady.
Hrčka v slabine
Tak si predstavte, že nakoniec nešlo o genitálne bradavice, ale o molluscum. To som sa dozvedela od kožnej ku ktorej som sa odhodlala ísť potom čo mi nezaberali žiadne vodičky a roztoky od už spomínaných doktoriek. Kožná mi ich všetky povyškrabávala, bolo to nepríjemné, na to mi dala ešte roztok Betadine na potieranie. A vyrážky podobné bradaviciam sú fuč. Dúfam, že už sa nikdy nevrátia.
aha, no to máš pravdu, hlavne sa bojím toho čo spôsobuje rakovinu krčka... tak aspoň ako prevencia hádam pomôže...
Odpovedala som ti len na tvoj komentar ohladom toho, ze sa ockovanim chces trafit "do toho typu papilomavirusu" a na to ti ockovanie nepomoze.
To nemáš pravdu, ide o vírus, ktorý má viac typov, ja sa môžem dať zaočkovať oproti ostatným, najmä proti tomu, čo spôsobuje rakovinu krčka maternice atď... A za svoj život som mala len dvoch partnerov, a na nakazenie sa týmto vírusom stačí jeden jediný pohlavný styk... a taktiež nie na každom človeku sa ten vírus musí prejaviť, takže môžeš svojho partnera aj pod lupou celého preskúmať, a žiadne genitálne bradavice neobjavíš... Môže byť imunnejší a u neho ten vírus nemusí vôbec prepuknúť, no nakaziť ťa nakazí...
Ked raz uz dany typ virusu mas, ockovanie ti nepomoze. Ockovanie je PREVENCIA a nelieci uz vzniknute ochorenie... Treba si poctivo vyberat sexualnych partnerov.
Dnes som bola u ženskej, povedala mi, že ide o genitálne bradavice (o vírusovú infekciu), kt. spôsobuje papilomavírus. Preto tá zväčšená uzlina (reakcia na infekciu). Mám posilňovať imunitu a potierať si tie vyrážky (resp.bradavice) nejakým roztokom, čo mi predpísala a po mesiaci kontrola. Chcem sa dať proti tomu zaočkovať, dúfam, že sa trafíme do typu tohto papilomavírusu. Boli ste už niekto očkovaní proti rakovine krčka?
podla popisu (cervena vyrazka s bielou hnisavou hlavickou, vzdy okolo chlpka) ide o folikulitidu. Chod ku koznemu, lieci sa to podla rozsahu bud lokalnymi, alebo celkovymi antibiotikami.
Chod ku gynekologovi, ja som to mala tiez, mozu to byt genitalne bradavice, sposobuje ich HPV - ludsky papilomavirus. vacsinou na to staci masticka, teda aspon mne pomohla ale ja som mala este len take zacinajuce stadium. radsej tam chod, cim skor, tym lepsie.