Mam 17 rokov, a u zubara som nebol cca 8-9 rokov. :-/ viem viem, je to moja chyba a veľká, neodsudzujte ma prosím... ale mam hroznú fobiu zo zubarskeho kresla. Neviem či existujú ešte aj nejake zaznamy ked som tam bol naposledy ako maly. Chcem to však napraviť a dať si zuby do poriadku, a nemienim to jaksi odkladať :( . To že ich mám krivé je druhoradá vec.. hlavne chcem aby boli zdravé, a myslím že ich nemám v nejakom dezolatnom stave ale kazy sa najdu. Neviem nájsť spôsob ako sa donútiť íst sa objednať, za prvé sa bojím tých rečí.. čo mi povie lekar kde som bol tolke roky, dalej sa bojim aby sa to nedostalo von z ordinacie lebo by to bolo peklo pre moju psychiku... a to najdolezitejsie je asi prekonat samotny strach z toho tam ísť. O peniazoch ktoré si budem musieť hradiť sám už ani nehovorím ... :( Prosim vás poradťe mi čo mám robiť. Ďakujem
Strach so zubara
Neboj sa, určite ti nebude pichať akurát do nervu. Pri kontrole použije len zrkadielko asi...cho´d k takému, čo robí bezboelstne, ja doporučuje MUDr. čecha - Denatl studio 2001 Piešťany, ej to v kúpeľoch, je súkromník, ale robí dobre a bezbolestne, mne urobil už cez 15 zubov, chodím k nemu asi 2 roky, teraz som prestala kvôli financiám, eln čo ich budem zas mať, tak pôjdem určite znovu :D ale už en maličkosti mi chýbajú, iank je môj chrup už viac-menej v poriadku. Zbavilo ma to trochu strachu zo zubára
Ja mám tiež fobický strach zo zubára ale zuby su už v dezolátnom stave až tak,že rovno v predu mi chýba zub,už musím ísť som sa zaprisahala ale chcem sa opýtať,viem že sa to dá s injekciou,lenže ja mám strach aj z toho že ked ich najprv začne kontrolovať a čo ked mi v každom zube bude pichať pri kontrole do nervu...emožem si to ani predstaviť
To nie je pravda, ja tiež trpím dentalofóbiou, a u zubára som nebola až 10 a viac rokov, a kroene tam nemám :D Ja somt o vyriešila tak, že som si našla zubára, ktorému verím, a ktorí robí bezboelstne, za posledné 2 roky som absolvovala 15 opráv kazov :D s bielymi plombami,a le moje zuby teraz vyzerajú o poznanie lepšie, už ani taký strach nemám, keď viem, že zákroky budú bezbolestné. Ešte mi chýbajú nejaké maličkosti, ale to halvné už mám spravené a hlavná vec je, že ma to už v ústach NEBOLÍ. Ešte by som potrebovala jednu korunku, malý kazík a možno dať von osmičku zub v jasne, a to je celé :D na to treba najprv ale zarobiť :D poraídm, urob to tak aj ty, že si nádješ niekoho, kto robí len pod injekciou, a potom si dáš všetky zuby pekne opraviť
ze 8-9 rokov si nebol u zubara :DDDD, ty kokos, ja by som uz mala miesto zubov len korene v ustach :D
Ja som nebola u zubára strašne dlho a teraz sa tam už aj bojím ísť, lebo mi bude nadávať, kde som tak dlho bola :P ale už tam fakt musím ísť, lebo mi treba porobiť plomby a tak ;)