Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hypoglykemia

Príspevok v téme: Hypoglykemia
cokoladka898

Zdravim Vas vsetkych,

moja otazka: co moze znamenat nepravidelne sa opakujuca hypoglykemia? Na cukrovku sa neliecim. Moze to napr. znamenat zaciatok cukrovky? Vacsinou v noci velmi casto pijem sirupovu vodu, vypijem aj liter a pol a rano mam cukor od 3 do 3,7 mmol/l. Strasne sa potim aj ked je v miestnosti zima. Ked sa potom najem, tak mi je uz lepsie, a nemam potrebu kazdu chvilu pit.

Dakujem za akukolvek odpoved.

Martina

Súvisiaci obsah

barunka

ale čokoládka, ako si mohla mať robené predoperačné odbery po sladkých raňajkách? takéto testy sa robia nalačno.
doubledog má pravdu, robíš chybu v stravovaní,prijímaš rýchle cukry, nápoje a potraviny s vysokým glykemickým indexom, zvýši sa ti tvorba inzulínu a keďže sa rýchlo strávi, tak nastane hypoglykémia. V noci sa nepije sladená voda aj kvôli chrupu.
A vedz, že hypoglykémia sa neprejavuje len potením, je to dosť nepríjemný pocit spojený s trasom končatín, bolesťou hlavy, návalmi tepla spojenými s potením, náhlym pocitom hladu až stratou vedomia. samotné potenie o ničom nenasvedčuje.

cokoladka898

potim sa, som ako keby nesvoja, nervozna, stale som pila sladku sirupovu vodu (v noci som vypila liter a pol sirupovej vody). budila som sa na to ze som smadna. a rano ked som si uvedomila ze to moze byt spojene s tou znizenou hladinou cukru v krvi. tak som si nakoniec odmerala a mala som 3,7 mmol/l. mozno som mala aj nizsiu pocas noci. neviem.
ale viac som si to zacala vsimat, ked som si robila predoperacne vysetrenia, samozrejme aj odber biochemie, a tam som mala 3,2 mmol/l a to som bola najedena, mala som sladke ranajky.
tak neviem teraz. budem si to sledovat a uvidim. a ma to vyznam ked sa citim dobre?mam si merat aj vtedy?

doubledog

a to preco pijes v noci sirupovu vodu?

hypoglykemia moze byt nasledom zle nacasovaneho alebo nadmerneho prijmu cukrov

barunka

cokoladka, a ako sa cítiš pri tej "hypoglykémii"? ak to máš zistené len domácim glukomerom, tam môže dochádzať k dosť veľkým odchýlkam a tvoja glykémia môže byť akurát v norme.
pozri, tu sa tvoj problém nevyrieši, potrebuješ laboratórny výsledok zo séra, ak bude ten skutočne nižší ako 3,5 mmol/l, až tak môžeš hovoriť o hypoglykémii.

bonaD

Máš doma glukomer? Ak áno, meraj si hodnoty cukru aj počas dňa. Cukor by mal byť približne na jednej úrovni a neskákať hore-dole. 3 mmol/l je veľmi nízky.

bonaD

cokoladka,
aj keď ti pečeň a pankreas nikdy nerobili problémy, môžu ti ich robiť teraz. Nie každý sa s chorobou narodí. Aj náš syn bol zdravý a teraz mu zistili cukrovku. Lekár ti poradí najlepšie.

cokoladka898

ahoj barunka, chuducka zas nie som. myslim, ze som tak akurat. mam 175 cm a vaha teraz asi 76kg.
alkohol nepijem, lebo mam epilepsiu. vcera na veceru som zjedla 2 rozky s medom tak mi to nejde do hlavy preco som mala nizsi cukor. pecen a pankreas mi nikdy nerobili problemy.

barunka

čokoládka, ak by si mala cukrovku, tak máš naopak hyperglykémiu!! hypoglykémia vzniká u DM pri liečbe inzulínom, pri nesprávne nastavenej dávke, prílišnej fyzickej aktivite a podobne.
u ľudí neliečených inzulínom vzniká hypoglykémia na základe choroby pečene, pankreasu (tumor pankreasu nazývaný inzulinóm), alebo nadmerným užívaním alkoholu.
čokoládka, u teba je to najskôr tým, že si štíhla až chudá, máš možno znížený príjem sacharidov a telo si tak nevytvorí zásoby cukrov, ktoré by mohol metabolizovať v čase medzi jedlami, prípaden v noci.