Hypoglykemia

Príspevok v téme: Hypoglykemia
cokoladka898

Zdravim Vas vsetkych,

moja otazka: co moze znamenat nepravidelne sa opakujuca hypoglykemia? Na cukrovku sa neliecim. Moze to napr. znamenat zaciatok cukrovky? Vacsinou v noci velmi casto pijem sirupovu vodu, vypijem aj liter a pol a rano mam cukor od 3 do 3,7 mmol/l. Strasne sa potim aj ked je v miestnosti zima. Ked sa potom najem, tak mi je uz lepsie, a nemam potrebu kazdu chvilu pit.

Dakujem za akukolvek odpoved.

Martina

Súvisiaci obsah

adidas

Moja dcerka má od ôsmich mesiacov hypoglykémie a nikto nám nevie pomôcť. Diabetička nie je, všetky výsledky má v poriadku. V septembri ide do školy.

RNG

Rychle cukry vyvolavaju odrazu zvysene hladiny glukozy v krvi, na co odpovie pankreas nutenym vylucenim inzulinu, cast prestreli, takze za tym nasleduje hypoglykemia a zravy hlad. Toto sa nazyva v literature syndrom X a vedie k obezite a znicenia si pankreasu.
Na to, aby mal clovek vysie a stabilne hladiny glukozy v krvi treba jest nizkoglycemicke produkty, tj take, co uvolnuju glukozu postupne dlho, tak ako to telo potrebuje a nenutia pankreas k prilisnej namahe.

cokoladka898

dnes rano som mala znovu 3,8 mmol/l a teraz vecer 3,4 mmol/l. aj po zjedeni horalky sa mi trasu ruky. co mam robit?

barunka

tak možno držíte nezmyselné diéty, jete len šalátové lístky a pritom organizmus potrebuje cukry, teda sacharidy ;-) ale nechcem sa nikoho dotknúť.

Lulu2011

mne glukomerom namerali hodnotu 0, fakt :D bolo mi nevolno, hned na to ma poslali do labaku a tam som mala 3,2, po najedeni 3,6 nevedia z coho, cukrovku nemam a tiez mavam stavy, ze mi je tazko a ked s anajem vsetko prejde

cokoladka898

glukomer mam od kamarata ktory ma cukrovku. pruzky nie su preexpirovane.
ja ked nemam cez den nieco sladke, mne to strasne chyba.

barunka

cokoladka, ale si neodpovedala na otázku, odkiaľ máš glukomer, aký je, nemáš preexpirované prúžky? treba mať na pmäti, že glukomery majú odchýlku v meraní ž 25%, takže v skutočnosti nemusíš mať hypoglykémiu.
mala by si v prvom rade vylúčiť jednoduché cukry, jesť potraviny celozrnné, s nízkym glykemickým indexom. a určite nepiť nejaké sladké vody.
každopádne, daj si vyšetriť glykémiu, prípadne požiadaj o vykonanie orálneho glukózotolerančného testu, ten dá najpresnejšie výsledky, keďže sa sledujú hodnoty glykémie nielen nalačno, ale aj postprandiálne.

cokoladka898

ale ked som sa rano najedla tak mi bolo ovela lepsie a mala som 4,9 mmol/l. takze mi to islo pekne hore. ako by som sa mala teda stravovat aby sa mi to neopakovalo? je to dost neprijemne.

barunka

mimochodom, smäd je skôr prejavom hyperglykémie, nadmerný smäd a samozrejme aj nadmerné močenie. ja mám pri hype skôr hlad ako smäd.