Ludia, ja nie že že mám už len akne na čele - ale pozeram dostava sa mi to postupne na pravé líce - začalo to čelom a jeho mastnotou - teraz tam mam aj flaky sem tam hnusna hnisava vyrazka? - co robit?
Akne
V poriadku, Janka :) Nahneval som ťa? To som nechcel. Samozrejme, hormóny to ovplyvnia, ale stravou si môžeš buď prilepšiť alebo pohoršiť. O tom by som zase mohol rozprávať ja a doložiť dôkazy živých a zdravých ľudí :)
Vyzerá to na názor proti názoru. A čo keď máme pravdu obaja? :) Hormóny určite tiež, ale za stravu sa hlásim stále. Môžeš ma nenávidieť, môžeš si želať moju smrť, ale... to je asi tak všetko, čo môžeš :D Nie, naozaj to nemyslím zle. A tvoju dobrú pripomienku úplne beriem.
jonyho brat: je to totalna blbost a nie objav roka ze akne zavisi od stravy. ak by zavyselo od stravy, ma akne 90% populacie. akne je sposobene predovsetkym hormonmi!!! prave preto, maju akne hlavne ludia v puberte!! maloktory clovek sa stravuje vylucne zdravo v dnesnej dobe a akne nema tak vela ludi. prave preto napr. zenam sa plet krasne vycisti pocas tehotenstva . a preco asi? lebo sa im menia hormonalne hladiny. preco asi maju zeny krasnu plet ak uzivaju hak? presne kvoli hormonom
takze tu nepis bludy, ze objav roka.. to je blbost. este som nikdy v zivote nestretla a ani necitala o cloveku, ktory by sa zbavil ozajstneho akne prechodom na zdravu stravu! navyse nepoznam jedineho cloveka z mojho okolia s peknou pletou, ktory by sa zdravo stravoval. ale poznam zenu, ktora sa zdravuje uplne zdravo a ma velmi necistu a aknoznu plet
Ahoj Landa - dakujem za radu, bol som u lekarky ,.... len cisto na preventivku, ziadne moje podozrenie na cukrovku som sice nespominala ale vysledky v krvi som mal dobre a dokonca aj v moči tak neviem :)
Ahoj.
Tak na to ti nepomoze nic ine, len cistit. A poriadne. Mne velmi pomaha Bioderma H2O sébium na mastnu plet, predtym treba umyt plet gelom na cistenie od Avene. Potom natriet nejakym kremom na akne - najlepsie tiez od Avene al. Biodermy. Nic ine mi nepomohlo. Ak mas T-zonu (mastne celo, nos a suche lica), natieraj si lica nejakym hydratacnym kremom. Vela zdaru ! :)
Choď do kožneho... dá ti dajake vodičky mastičky...
Zrejme ťa veľmi nepoteším, to na základe posledných príznakov, ktoré si opísal...To sú príznaky cukrovky typu 1, zrejme si mladý v puberte, nezahmlieva sa ti aj zrak náhodou? Najväčším prejavom cukrovky je práve ten smäd a následné močenie..
Choď hneď aj zajtra ku doktorovi, nech ti spraví vyšetrenia, povedz, že máš veľké podozrenie na cukrovku..Kde bývaš? - ak to môžeš uverejniť?
Fakt dúfam, že ju nemáš, neželám ti ju, ale ku tomu doktorovi určite choď !!!
Potom napíš ak sa ti bude dať..
Infekciu môžeš mať tiež, ale keby bola len tá, to by nebol taký problém..
Ahoj Janda - mno v poslednej dobe sa cítim dosť unavene ( vlastne neviem či nie stále ) orkem toho sa mi robia kutiky, neviem potom ci to je herpes a vlastne vyzeram aj tak nejako choro - neviem či to je od toho že mam zubny vačok - taky tvrdy ktory sa ani neda prasknut - takmer na celusti po endodoncii - a možno že sa mi dostava dotela nejaka infekcia . Okrem toho pijem veľa vody v poslednej dobe, citim smad a hlavne vela močím ...
zvláštne -_-
Mne nepomohol nijaký kožný lekár, a to mám akné na tvár i aj na chrbte už pekných pár rokov.D veľa zdaru teda
Môže to signalizovať nejaký vnútorný problém - problém s trávením, helikobakter, kvasinky, Candidu, plesne, alebo aj hormonálne zmeny..Skús opísať viaceré príznaky..Necítiš sa viac unavený? Napíš všetko, čo si iné všimol..
Na základe príznakov treba ísť na vyšetrenia.. a podľa diagnózy sa liečiť.