Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Akne

antiakné

Prečo sa potom akné vo vela prípadoch zlepší keď žena začne užívať HAK? Prečo sa v 95% akné vylieči keď človek nasadí vhodné antibiotikum?
Skúste človeku, ktorý sa trápi 10 a viac rokov s akné povedať o zdravej strave a vysmeje vás.
Prečo väčšina obéznych ludí má pokožku bez problémov? Predsa obezita sa buduje roky, čiže organizmus sa znečisťuje dlhú dobu.

Johnyho-brat

Janka, čo sa tak trochu upokojiť? Myslel som to ako srandu a ty hneď vyvodzuješ závery. Nie si trochu prísna? Si taká bojovníčka za svoje názory, však... :)

- mira

Pod pojmom "zdravá strava" nám diktovali jogurty, syry, spústu ovocia, džúsov a pod. Takáto strava naozaj akné nevylieči.
Skutočná zdravá strava zdravie po čase prinesie, naštartuje regeneračné a samoočistné procesy v tele, inak by nebola zdravá.

jankaaaaaaaaa

jonyho brat: preboha ty o com hovoris? o akej nenavisti, nahnevanosti a zelani tvojej smrti tu splietas prosimta??? ja vobec neviem kto si a ani nemam zaujem vediet to, mna nezaujimas ty ako osoba, ja som reagovala na prispevok, ktory bol napisany pod menom Johnyho-brat. nic viac nic menej. asi si prilis do seba zahladeny a nevidis nic iba seba a mas pocit ze kazdy ti ublizuje alebo co-...?

- mira

Akné je snaha tela očistiť sa od prebytkov toxínov, tukov, hlienov, cukrov, ktoré sú v prebytku. Telo hĺadá cesty, ako ich vylúčiť. Má viacero možností.
Zakiaľ sú zdravé vylučovacie orgány, nemusí použiť náhradné cesty.
Ak vylučovacie orgány nestíhajú, použije náhradný orgán, napr. pokožku /ale i nos, ústa, dýchanie a i./.
Ak to nejde ani cez pokožku / upchaté póry a stvrdnutá podkožná vrstva/, ukladá prebytky na miestach, kde to najmenej vadí chodu organizmu a najmenej narušuje základné životné funkcie - napr. dutiny, reprodukčné orgány, podkožný tu, steny ciev a okolie orgánov. Takéto ukladanie navonok nie je vidno, človek sa teší čistej pokožke, ale je to časovaná bomba.

antiakné

jankaaaaaaaa - súhlasím viacmenej s tebou.

Keby bolo akné spôsobené len zlou stravou tak by sme sa mohli všetci radovať. Bohužial to nie je také "jednoduché". A zatial to ani nebolo vedecky dokázané, že za to môže nedobrá strava.
RNG - sory ale tie tvoje kecy...a všelijaké roztoky a vodičky a neviem čo ešte. Podla mňa vyhodené prachy za nič.
Buď sa treba liečiť hormónami - čo ale môže byť doživotná vec alebo nasadiť ťažší kaliber - antibiotiká - tam býva efekt po liečbe väčšinou doživotný. Plus vždy vhodne zvolená kozmetika.
Hovorím tu o ozajstnom akné, nie o pár bežných vyrážkach, ktoré vznikajú počas menzesu alebo stresových období alebo klasické čisto pubertálne akné.
Tak a teraz do mňa! :P

bonitas

RNG neprehanaj az tak, nasi rodicia jedli zdravu stravu, ziadne konzervanty, zili na dedine z dopestovaneho a dochovaneho... a mali akne... Tomk, je to normalna hormonalna zmena, len niekto sa s tym vyrovna lahsie, iny horsie. Urcite druhy potravin môžu akné zhoršiť, ale to už iste vieš. Najlepšie pomôže kožná, alebo skúšaj kozmetiku anti-akne, je ich na trhu kopec, niečo z toho ti určite zaberie. Na trhu je aj nova ruska kozmetika Faberlic anti-akne, kamoške to veľmi pomohlo, skúšaj - hlavne neváhaj a nečakaj, kým sa ti to rozmnoží, potom je to ťažké zvládnuť.

RNG

Jankaaaaa nechces vidiet fakt, ze vyrazky a aj acne su vysledok toho, co jes dlhe roky. Samozrejme malokedy vidis vysledok toho okamzite, to je vec dlhorocnej akumulacie/zhromazdovania sa v tele.
Ale acne sa moze vytvorit len vtedy, ked ti stvrdnuty oxidovany zniceny tuk zapcha mazovy kanalik. Bez znicenych tukov, co vysychaju=tvrdnu sa acne NEMOZE vytvorit.
Pri roznych hormonalnych zmenach sa len viac ci menej tukov a inych latok vylucuje, ale nemozu sa pod kozou zhromazdovat a vytvorit hrcky(acne), to je mozne len pri zapchatych mazovych kanalikoch.
Inac priamy dokaz, ze znicene tuky su hlavnou pricinou acni poznaju napr v Hongkongu lekari velmi dobre. Chudobni ludia, co sa zivia tradicnou stravou,cersatvo pripravenou, bez koncervantov, bohatou na zeleniny a obshujucou len panenske tuky maju zriedkavo acne, ale z bohatsich vrstiev, co chodia do restauracii a jedia rozne Fast foods, vcitane priemyselne znicenych olejov a vyprazanych jedal maju markantne horsiu plet.
Tamojsi lekari to nazyvaju "choroba z blahobytu"