Ludia, ja nie že že mám už len akne na čele - ale pozeram dostava sa mi to postupne na pravé líce - začalo to čelom a jeho mastnotou - teraz tam mam aj flaky sem tam hnusna hnisava vyrazka? - co robit?
Akne
Prečo sa potom akné vo vela prípadoch zlepší keď žena začne užívať HAK? Prečo sa v 95% akné vylieči keď človek nasadí vhodné antibiotikum?
Skúste človeku, ktorý sa trápi 10 a viac rokov s akné povedať o zdravej strave a vysmeje vás.
Prečo väčšina obéznych ludí má pokožku bez problémov? Predsa obezita sa buduje roky, čiže organizmus sa znečisťuje dlhú dobu.
Janka, čo sa tak trochu upokojiť? Myslel som to ako srandu a ty hneď vyvodzuješ závery. Nie si trochu prísna? Si taká bojovníčka za svoje názory, však... :)
-mira mna o zdravej strave poucovat nemusis
Pod pojmom "zdravá strava" nám diktovali jogurty, syry, spústu ovocia, džúsov a pod. Takáto strava naozaj akné nevylieči.
Skutočná zdravá strava zdravie po čase prinesie, naštartuje regeneračné a samoočistné procesy v tele, inak by nebola zdravá.
tu nikto nespochybnuje ze skutocna kvalitna zdrava strava nieje prospesna. urcite je. ale akne nevylieci.
jonyho brat: preboha ty o com hovoris? o akej nenavisti, nahnevanosti a zelani tvojej smrti tu splietas prosimta??? ja vobec neviem kto si a ani nemam zaujem vediet to, mna nezaujimas ty ako osoba, ja som reagovala na prispevok, ktory bol napisany pod menom Johnyho-brat. nic viac nic menej. asi si prilis do seba zahladeny a nevidis nic iba seba a mas pocit ze kazdy ti ublizuje alebo co-...?
Akné je snaha tela očistiť sa od prebytkov toxínov, tukov, hlienov, cukrov, ktoré sú v prebytku. Telo hĺadá cesty, ako ich vylúčiť. Má viacero možností.
Zakiaľ sú zdravé vylučovacie orgány, nemusí použiť náhradné cesty.
Ak vylučovacie orgány nestíhajú, použije náhradný orgán, napr. pokožku /ale i nos, ústa, dýchanie a i./.
Ak to nejde ani cez pokožku / upchaté póry a stvrdnutá podkožná vrstva/, ukladá prebytky na miestach, kde to najmenej vadí chodu organizmu a najmenej narušuje základné životné funkcie - napr. dutiny, reprodukčné orgány, podkožný tu, steny ciev a okolie orgánov. Takéto ukladanie navonok nie je vidno, človek sa teší čistej pokožke, ale je to časovaná bomba.
jankaaaaaaaa - súhlasím viacmenej s tebou.
Keby bolo akné spôsobené len zlou stravou tak by sme sa mohli všetci radovať. Bohužial to nie je také "jednoduché". A zatial to ani nebolo vedecky dokázané, že za to môže nedobrá strava.
RNG - sory ale tie tvoje kecy...a všelijaké roztoky a vodičky a neviem čo ešte. Podla mňa vyhodené prachy za nič.
Buď sa treba liečiť hormónami - čo ale môže byť doživotná vec alebo nasadiť ťažší kaliber - antibiotiká - tam býva efekt po liečbe väčšinou doživotný. Plus vždy vhodne zvolená kozmetika.
Hovorím tu o ozajstnom akné, nie o pár bežných vyrážkach, ktoré vznikajú počas menzesu alebo stresových období alebo klasické čisto pubertálne akné.
Tak a teraz do mňa! :P
RNG neprehanaj az tak, nasi rodicia jedli zdravu stravu, ziadne konzervanty, zili na dedine z dopestovaneho a dochovaneho... a mali akne... Tomk, je to normalna hormonalna zmena, len niekto sa s tym vyrovna lahsie, iny horsie. Urcite druhy potravin môžu akné zhoršiť, ale to už iste vieš. Najlepšie pomôže kožná, alebo skúšaj kozmetiku anti-akne, je ich na trhu kopec, niečo z toho ti určite zaberie. Na trhu je aj nova ruska kozmetika Faberlic anti-akne, kamoške to veľmi pomohlo, skúšaj - hlavne neváhaj a nečakaj, kým sa ti to rozmnoží, potom je to ťažké zvládnuť.
Jankaaaaa nechces vidiet fakt, ze vyrazky a aj acne su vysledok toho, co jes dlhe roky. Samozrejme malokedy vidis vysledok toho okamzite, to je vec dlhorocnej akumulacie/zhromazdovania sa v tele.
Ale acne sa moze vytvorit len vtedy, ked ti stvrdnuty oxidovany zniceny tuk zapcha mazovy kanalik. Bez znicenych tukov, co vysychaju=tvrdnu sa acne NEMOZE vytvorit.
Pri roznych hormonalnych zmenach sa len viac ci menej tukov a inych latok vylucuje, ale nemozu sa pod kozou zhromazdovat a vytvorit hrcky(acne), to je mozne len pri zapchatych mazovych kanalikoch.
Inac priamy dokaz, ze znicene tuky su hlavnou pricinou acni poznaju napr v Hongkongu lekari velmi dobre. Chudobni ludia, co sa zivia tradicnou stravou,cersatvo pripravenou, bez koncervantov, bohatou na zeleniny a obshujucou len panenske tuky maju zriedkavo acne, ale z bohatsich vrstiev, co chodia do restauracii a jedia rozne Fast foods, vcitane priemyselne znicenych olejov a vyprazanych jedal maju markantne horsiu plet.
Tamojsi lekari to nazyvaju "choroba z blahobytu"