už to ďalej takto nevydržím

Príspevok v téme: už to ďalej takto nevydržím
stratený2

Celý život je utrpenie. Utrpenie vyrastá z túžby po živote. Utrpenie možno odstrániť odstránením túžby po živote.
To sú 3 zo 4 vznešených právd budhizmu. A nejak takto to vidím aj ja. Nevidím už žiadne východisko z mojich depresií.
Mám 24 rokov, nedávno som skončil prax, čo bola len strata času. Snažil som sa popri tom si teda nájsť normálnu prácu. Poslal som hádam aj sto žiadostí za ten čas, z toho spätná väzba bola ani nie pri 10 firmách.
Pomaly strácam priateľov, každý už má svoj vlastný život. Cez víkendy sa ešte stretávam s dvoma, ale už ani tí onedlho nebudú mať čas. Doma si s rodinou lezieme na nervy. Je mi jasné, že by boli veľmi radi, keby som sa spakoval. Veď by som sa aj, keby môžem. Teraz, keď som nezamestnaný, tak som stále doma a je to ešte horšie. Ráno nemám chuť ani vstať z postele. Snažím sa premôcť, všetok ten voľný čas nejak využiť. Stále ďalej hladám prácu, snažím sa na sebe pracovať, chodím do posilky a tak. Ale nebaví ma takýto život. Všetko pre mňa stráca zmysel, všetky ciele, všetky sny sú preč. Som frustrovaný, a keď ešte vidím ako ľuďom v mojom okolí darí a u mňa je to čoraz väčšia bieda, chytajú ma depresie. Nieže by som im neprial, ale tak..už som zúfalý.
Nič viac nechcem, len dobrý život, život aký si zaslúžim. Keď si zaslúžim takýto život, tak to sa nechcem ani 25tich rokov dožiť.

PS: Ak mi tu chcete nadávať a moralizovať, tak radšej nereagujte, ďakujem.

p.

No bratku.) niesi sám v takej situácii no to mi ver.

Mam tiež 24 skončena VS- pritom skončený odbor najrozšírenejšieho priemyslu na slovensku! nikde nikto po mne neštekol , bol som ale robit normalne na TPP ale tak na juhu bieda zbalil som sa, momentálne aspoň dajké smiešne Evri za absolventsku prax a momentálne sú mojim motorom.) radosti ...samozrejme mam aj dobrý kolektív v práci beru ma ako rovnocenneho nie ako dajaku absolventsku handru. Pekne si s nimi pokecam zasmejeme sa a už je pomaly po praxi.

Moja rada: 1. Daj to v prvom rade s tou rodinou do akých takých koľají, lebo bývaš s nimi pod jednou strechou zatiaľ a si každý deň v bezprostrednom kontakte
2. Pomáhaj každému so všetkým - budeš mať aspoň dobrý pocit večer že si niečo konštruktívne spravil
3. Autogenný trening pred zrkadlom.) mne to pomáha feest sa nahecujem ked mame zapas....nahecuj sa aj TY že ťa nemoze nic zlomit! a pod...)
4. To najdolezitejsie nerob si z toho tazku hlavu...a nerozmyslaj o tom vela cez den...nepozeraj na druhých aj na Teba príde rad, nemysli si kazdy ma dake problemi...proste snaž sa prežiť vpohode každý deň s úsmevom na tvári ako cigani.)))..vieem že mi niesme ako oni...ale oni si nerobia tazku hlavu a nerozposielaju stovku ziadosti o pracu...lebo ju nechcu a su happy...Proste len ži z dňa na deň ako oni, najdi si frajerku napriklad mas teraz dost casu...Už sa nemáš kde náhliŤ škola , skúšky , zápočty...atď
A možno si si neodvikol od školy ešte , chce to možno svoj čas...neviem...
No a moj plan na dlhšie?...skončim abs.prax a praceme sa s kamošmi z tejto ciganskej republiky prec!!!

asdfghjk

ahoj drz sa a konecne zacni so sebou nieco robit si mlady zmen svoj zivot a ked si budes chciet pokecat som na pokeci

soffa

ahoj,a co tak skusit iny svet-zahranicie.ja som v 20 odisla do sveta,bez penazi,bez znalosti aj,.ja viem ze teraz to nie je tak,lebo trh je presyteni,ale ty nic nestratis,najdes si znamych po case aj priatelov,spoznas novych ludi,novy svet,ja viem ze to zo zaciatku nie je ziadna slava,ale stoji to za to.dovolis si viac(mater.veci),ziskas skusenosti,novu rec,po case sa mozes zamestnat ako prekladatel,atd.ja na tvojom mieste by som to riesila takto.

- mira

Stratený, tieto vety nabádajú k ukončeniu lipnutia na veciach, na ľuďoch, na vzťahoch, na všetkom. K ukončeniu závislosti. Nabádajú k voľnosti, slobode.
Človek aby bol šťastný potrebuje nezávislosť, byť sám sebou. Potrebuje sa oslobodiť od všetkého, čo ho zväzuje a spoznať kým je a čo chce. Je to ťažké ale dá sa to. Pozri sa na seba bez sebaklamu. Váž si sám seba. Pozri sa na okolie, na ľudí okolo seba bez falše. Snaž sa ich vidieť bez akejkoľvek pózy, manipulácie, skús sa pozrieť pod masku, ktorú majú na sebe. Každý z nás je dôležitý, i zvieratá, rastliny, príroda. Možno budeš zo začiatku sklamaný a možno konečne nájdeš stratené sebavedomie a svoje miesto vo svete.

RNG

Ja tam je koren toho problemu, velke sluby a ocakavania propagovane cez televiziu, tlac aby ludi "ukolisali" a potom je naraz tvrdej reality, ktora je o tolko tvrdsia pre tych, co na nu neboli vobec pripraveni.
Moja generacia aspon poznala ludi, co presli cez velmi tazke casy, cez vojny, hlad a podobne. Co si vazili akukolvek robotu, lebo bola lepsia ako nic a hlad.
Dnesne generacie si to ani vobec nevedia predstavit a vidia vsetko ruzovo, a su prekvapeni, ked do ich surovo narazi realita.
Nuz ale mozem kazdeho upokojit, ked sa budete snazit, rozumne a vytrvalo konat, kazdy sa moze prakticky vypracovat na hladinu, kde bude aspon ciastocne spokojny.
Tj ked zoberie do uvahy realnu situaciu, realne moznosti a nie vysnivane a naslubovane.

Janda

Martina0222
Keď hovoríš: "Tuto si môžem prácu vyberať...", myslíš tým UK? Z tvojho príspevku nie je jasne pochopiteľné o čom hovoríš..

martina0222

Ludia dobrí, každá druhá téma už je tu o tom ako si niekto nevie nájsť prácu, ludia sú doma mesiace/roky... Ja by som asi z okna vyskočila takto žiť... alebo niekde za pásom robiť...za pásom by som nerobila ani tu v UK, kde zaplatia 900 libier mesačne. Nieto ešte za nejakých 350 evri. Ste sa zbláznili?
Tuto si môžem prácu vyberať... a ak sa pohádam so šéfom, kludne mu môžem povedať "vážne? fajn, astala vista, odchádzam a už ma nečakaj... ps: nezabudni mi poslať výplatu načas aj s ostávajúcou dovolenkou, inak sa uvidíme na súde" konec. A už som to aj raz spravila. A hladať si tu prácu je zábava, lebo máte tolko možností a pravdepodobne to bude niečo lepšie ako pred tým... prečo strácate čas na slovensku??