Ako si poziadat o vratenie dane zo zahranicia???

Príspevok v téme: Ako si poziadat o vratenie dane zo zahranicia???
rakusko_dan

Ahojte,
velmi sa v takychto veciach nevyznam (vlastne vobec nevyznam) a ziadat si o vratenie dane aj zo SR je pre mna dost velky problem. Nema niekto skusenost s tym ako si poziadat o vratenie dane z Rakuska? a ako vobec zistim kolko mi maju vratit a ci je to suma "hodna" toho, aby som sa vobec nahanala okolo toho? a do kedy si o to poziadat? a pod. mam proste strasne vela otazok, na ktore si neviem odpovedat a ani nikto v mojom okoli. ak sa najde niekto, kto tomu aspon trosku rozumie a poradi mi, tak budem vdacna. resp. ak niekoho poznate, kto mi poradi, pripadne mi to aj vybavi za rozumnu cenu, tak vam budem velmi vdacna.
PS: dufam, ze tymto neporusujem ziadne pravidla, ale naozaj uz neviem na koho sa obratit.

Maoam

obrat sa na prislusny danovy urad (Finanzamt), tam kde si pracovala, musis vyplnit prislusne tlaciva na Lohnsteuerausgleich, kolko ti vratia zavisi od viacerych faktorov, aky vysoky si mala prijem, kolko dani si vobec platila, odpocitatelne polozky atd atd atd.

v AT bude iste hranica, pod ktoru sa prijem nezdanuje, takze sanca, ze nieco dostanes spät, je dost vysoka, ak si pracovala oficialne, legalne a platila poctivo dane a odvody, vela zdaru

mate59

musíš požiadať svojho tamojšieho zamestnávateľa o tzv. Steuerauschleich.Vracali ich do konca marca, neviem ako je to teraz.