Pepsi-cola alebo Coca-cola na hnacku? Mate s tym skusenosti?

Príspevok v téme: Pepsi-cola alebo Coca-cola na hnacku? Mate s tym skusenosti?
mironor

Uz viackrat som sa stretol s tym, ze v zahranici lekar doporucil na hnacku Pepsi alebo Coca colu.
Prosim vas o odpovede na:
1. Pomohlo to niekomu z vas ?
2. Mate sajn, ze ako to funguje?
3. Je medzi tymi colami podstatny rozdiel ?

Dakujem za rozumne prispevky a vase skusenosti. Privitam aj ine rady, co s takou jednoduchou hnackou napr. po nezvyklom exotickom jedle. Vdaka.

Perilka

jooo jooo tak ako píšu coca cola pomáha jedna veľká lyžica 3 x denne a ja som to skombiovala s enterolom a do dvoch dní som bola fit

elba

AJ MNE DOKTORKA OPORUCILA DAVAT SYNOVI KOLU KED MAL HNACKU.TREBA KUPIT TU VO SKLENENEJ FLASI 0,3DCL PRAVU NIE TIE ROZNE NAPODOBNENINY A TREBA TO DAVAT PO LYZICKACH.NIE PIT .

Magy

vzhladom na to, ze coca-cola obsahuje kyselinu fosforecnu ako konzervant, je silnym zabijakom mikroflory a teda aj choroboplodnych zarobkov.
colu pijem tak raz do mesiaca ako "cistidlo" zaludku a pomaha.

coca-colu pouzivam aj ako vynikajuci odhrdzovac (prave kvoli kys. fosforecnej) ale to asi nie je novinka, ze to tak posobi.

Papapa

Ja tiež pijem často tieto čierne vody.. Hlavne kofolu a pepsi, cola mi moc nechutí, a značne pociťujem lepšie trávenie... Z kofoly vykakáš aj kocky cukru :D

RNG

Zabudol som dodat obsah alkaloidu, kofeinu, ktory ziskavaju z kavy, dnes casto dekofeinovanej, takze maju kopy zbytocneho kofeinu a nemusia ho umelo vyrabat.

RNG

Nuz povodna coca cola bola robena z listov cocy a cola orechov, oboje su rastliny s liecivymi ucinkami.
Dnesna coca cola sa vyrava najma z cukru, karamelu(paleny cukor, kyseliny fosforecnej a roznych "tajnych " a konzervantov.
Takze o liecivosti dost pochybujem. Ale obsah cukru ti da energiu, obsah vody potrebne
hydrataciu pri strate hnackou.

Ja osobne na hnacky odporucam mikrovlakniny a probiotika a ak su hnacky silne tak aj 10-15 gramov collostra(praskove, 25% imunoglobulinov), no a samozrejme hodne vody, pripadne sportove mineralizovane napoje, podla moznosti nie prilis sladke.

eva123

Yorick:
Jaj ozáj, veď to bol volakedy sirup, len som doteraz nevedela načo, tak ma to nenapadlo, potom do toho pridali len bublinky a bola Coca Colaaaaaa :P