Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

AJ - Neznalost

Príspevok v téme: AJ - Neznalost
bebedobreran

nájde sa tu niekto, kto neovláda angličitnu?? mám 22 a neviem z nej ani cek(nepočítam dobrý den, dakujem, čísla...).

Neviem ako sa mám dokopat k učeniu, kedže nie som typ, čo sedi nad knihou a učí sa v ktorm páde aká koncovka...

Už sa hanbím, že to neviem, ale neviem si dat radyD::D:D

george303

Som Slovensky Patriot , preco by som sa mal ucit anglicky ?? Ucia sa v anglicku Slovensky ?? Ked uz by som sa mal ucit jazyk tak urcite uprednostnim Nemcinu ...

lionesssssss

wreck :D hej, no, len tie tri veci môžu robiť problémy ale v podstate bez ich znalosti sa s angličtinou ďaleko nedostaneš :-DDDD

bebedobreran, nie je problém že nevieš angličtinu, pokiaľ ovládaš nejaký iný cudzí jazyk na komunikatívnej úrovni. Horšie by bolo, kebyže nevieš v tvojom veku v dnešnej dobe žiadny jazyk. to by som sa hanbila

ATIDE/ESMERA

Tak ja napr. neovládam anglinu, a to mám na jazyky bunky, som vyhrala celoslvoenské kolo v španielčine kedysi :D viem eln enmecky a španielsky, anglicky nie, ale chcem sa dať na kurzy, lenč o si nájdem prácu :D tak držím palčeky, aby ti to vyšlo, enboj sa toho, anglina je ľahší jazyk než nemina

bebedobreran

wreck - nerozumiem, je smiešne lahká, na druhej strane su tri veci, ktore mi možu robit ZASADNE problemy???? no ved o tom vravim..časy ...a somariny...a učit sa všetko UMELOU formou...keby ma niekto učil ako male decko..komunikoval so mnou..ale s knižkou je to o ničom.

P.S. :
- čo sú ,,idiomy,,????
- a prečo zrovna frazove slovesa??? to su ake??
- a tie časy su fakt až take ťažke???

A ako si ju zládol/la ty????
Dakujem.

wreck

bebedobreran, ak ti staci vediet jazyk pasivne, musis vela citat. normalne si zoberies knizku alebo najdes clanok na nete a citas.

tvori sa ti tym slovna zasoba, zvykas si na syntax, slovosled a formuju sa ti ustalene spojenia, ktore potom vies intuitivne pouzivat, hoci ich kolkokrat nevies ani poriadne prelozit do slovenciny.

takze citat, citat, citat. a ked narazis na vetu, ktorej vobec nerozumies, poziadaj o pomoc niekoho, alebo aj nas tu, a sprav jej rozbor.

anglictina je inak smiesne lahky jazyk. len tri veci ti mozu robit zasadne problemy: casy, frazove slovesa a idiomy.

bebedobreran

ovecka - to bol ako príklad na drvenie gramatiky, mna to proste nebavi..sediet nad tým a učit sa čo kde ako, koncovka atd...

spiiikr

haj, hau ar ju. aj kejm from bretyslawa end aj lajk helusky end briiinzah. uaaj dont ju leern inglis? inglis iz very iiizy, mejby d moust iiziist lengvidz evr sou dont bii efrejd

0vecka

lol v anglictine mas len dva pady nominativ a genitiv... a v genitive myslim ze len s nakonci alebo apostrof... zase az take zlozite to neni ...

sad2

skus nejaky kurz anglickeho jazyka, tam budes donuteny aspon sa do toho trosku pozriet, predsa len v dnesnej dobe je anglictina povinna vybava kazdeho cloveka,
nikdy nie je neskoro na zacinanie..