dobry den RNG
chcela by som vas poprosit o radu ohladom vitaminovych doplnkov. Moj problem je takyto: 15 rokov sa liecim na ulceroznu kolitidu, teraz sa mi stav zhorsil 3-4x denne mam riedku stolicu s primesov krvy a hlienov. Beriem Salofalk 500 2tabl. denne. Krvné výsledky som mala dobré, tak mi lekar davky nezvyssil. Výsledky z histologie (rektoskopia) este nemam. Pred 7 rokmi som bola hospitalizovana a uzivala som Salofalk a kortikoidy (Prendison) po ktorých mi bolo velmi zle a myslim, ze nasledom tejto liecby mi prestala pracovat jedna oblicka. Blizsie mi to lekar nevysvetlil. Po precitani mnozstava vasich prispevkov na nete som si zakupila nasledovne pripravky od Swansonu:
Betaine HCL with Pepsin CRL187
Colostrum SWU149
Triphalla SW1039
Aloe vera SW259
GSE liquid NUB003
kokosovy olej SW035
zazvor SW535
curcumin SWH084
Boswelia SW988
Selenium sw545
Zinok SW206
DGL Licorice ET029
Chcela by som vas poprosit o radu v akom mnozstve si ich mam aplikovat? Moja vaha je 65-67kg. Môzem brat vsetky naraz aj sucastne so salofalkom? Popripade mi este doplnte co by mohlo byt pre mna ucinne alebo co si myslite ze by som nemala brat. Chaparal som zatial nezohnala, zo swansonu ho do sk neposielaju. Z probiotik beriem Probiofix 2x denne. Psyllium mozem brat aj pocas akutneho zapalu creva ako mam napriklad teraz alebo len ako prevenciu? Velmi pekne prosim o rady a vopred Dakujem.
Otázky pre RNG - kolitida
Dobrý vecer, mozem sa ta spytat, ci ti tie doplnky pomahaju? Vdaka. M.
Kyseliny su napr Betain HCl, Pepsin HCl, L-lysin HCl, vsetky tieto obsahuju HCl tj zaludocnu kyselinu.
Hociaky enzym je lepsi, ako ziadny, ale ked mas dnes moznost si dnes vybrat z tych najlepsich vyrobenych na svete, nespoliehal by som sa na miestne velmi obmedzene zdroje.
Uvedeny Swanson enzym ma obsah ekvivalent 1 gram pancreatinu(4 x 250 mg), ostatneho je tam dokopy nic, len na ukazku. Je to asi najslabsi Swansonov enzymaticky produkt, dnes u na trhu nepomerne silnejsie. Ale aj to ti pomoze, lepsie ako nic.
dobry den RNG,
velmi pekne ti dakujem za rychlu odpoved a cenne rady, len by som chcela este poprosit par otazok zodpovetdat k tvojim radam.
Nasla som si tie pektiny:
Swanson Pectipure SW418 alebo NOW NWF690, obe su v tabletkovej forme je to OK?
Enzymy Digest Platinum som si tiez nasla objednám, je momentalne beriem Betaine HCL with Pepsin CRL 187 to sú tiez enzymy. Mam to vymenit alebo brat sucastne?
Digestive Enzymes 90 SW712 nie sú dobré? Tie som nasla v CZ, mohla by som ich mat zatial rychlejsie.
Neviem ktory pripravok si myslel na tie kyseliny, keby si mi to mohol este upresnit.
Este raz velmi pekne dakujem.
Inac nielen NSAID s prispievaju k niceniu zaludka a criev(krvacanie) ale aj Prednison.
www.webmd.com
Znicenim crevnej flory najma atb, ale aj nespravnou dietou plnou cukrov, sa v nej premnozia rozne skodlive kultrury, tj naprava spat na dobre osadenie probiotikami je absolutne nevyhnutna, a na to treba brat nielen probiotika, ale najma ich vyzivu, mikrovlakniny, aby sa rozmnozili z tych povedzme 100 mg maximum aj v tych najsilnejsich probiotickych kapsuliach az na 1 kg v crevach, a vyrabali hromady ochrannych latok proti nakaze criev a aj inde v tele.
Probiotika vyrobia az 70% vsetkych obrannych latok pre telo, tj viac, ako je schopne telo vyrobit samo.
Spat na davky
Mikrovlaknin odporucam 10 az 20 gramov a s nimi samozrejme pol litra az liter vody, inac ta zapecie. Este lepsie su arabinogalaktany a najlepsie modifikovane citrusove pektiny, tie su definitivne najjemnejsie, naj absorbcnejsie a dokonca sa cast z nich absorbuje aj do krvi, kde cistia v celom tele.
Collostrum na intenzivne pouzivanie je v davke az 10-15 gramov denne.
Triphala 2 x 2 kapsule s jedlom
Aloe vera podla navodu je OK, hoci osobne davam prednost Praskovemu(Freeze dried powder, SWF 061 ,pol lyzicky)
GSE 60 kvapiek na liter vody, pit po malickych glgoch postupne cely den.
Zazvor(2 x 500 mg), curcumin(az 3 x 1500 mg s bioperinom) a boswelin(2 x 600 mg) su vsetko protizapalove, takze by som ich obmienal, najviac doverujem curcuminu, zacni s davkami 3 x 1 kapsula s jedlom. Neskor to mozes zvysit na 3 x 2 kapsule
Vseobecne, vsetky nove jedla, doplnky aj lieky zacni brat v mensej davke, aby si videla reakciu na ne a az bez reakcie ich postupne zvysuj az do odporucenej davky. Dokonca aj tie, ktore telo nechce na zaciatku velmi tolerovat takto postupnym nabehom na ne sa telo casto prisposobi="navykne" si na ne.To ale nie je v zmysle drogarskeho navyku, lebo ani jedna z tu menovanych nevyvola naozajstny navyk.
DGL pouzivaj 2 tabletky, rozzut tesne pred jedlom.
Na kyseliny zacni s jednou kapsulou s jedlom. Pri vacsich jedlach, hlavne silne proteinovych mozes pouzit aj dve, a nepit vodu aspon 2 hodiny, aby si si kyseliny nerozriedila a aby mohli spravne natravit jedlo a zabit na nom mozne mikroby, najma na surovych ako zelenina a ovocie.
Salofalk=mesalamine je salicilat(NSAID), ktoryu sice tisi zapaly, ale zaroven napada zaludok a creva.
Odporucam radsej brat prirodne protizapalove, ktore nemaju skodlive postranne ucinky
Nevidim tam ziadne enzymi, mala by si nejake pouzivat, lebo napadnute creva a mozno i pankreas ich nevyrabaju dost. . A teda nemas dobre travenie a absorbciu(co si samozrejme dobre vedela s poskodenymi crevami, vsakze) a enzymi ti mozu tun situaciu ciastocne napravit, co ti da viac materialov a zivin pre telo a jeho vyhojenie.
Dobry je napr Digest Platinum od firmy NOW(nezalezi, od koho ho kupis) jedna s jedlom
Vela stastia.
Nuz to by som rad vedel, ako sa to len stravou da vyliecit!
Nehovorim o nekonecnom lieceni, ale naozaj vylieceni a vyhojeni criev. Z tak beznadejne znicenych criev sa nedostanes len vyberom potravin, na to potrebujes exytra liecive vytazky, ci uz rozne antimikrobialne, alebo adaptogeny alebo rozne hojive a regeneracne extrakty.
Samozrejme chybajuce kyseliny, enzymi a ine si musis doplnat, pokial ti ich telo nevyrobi samo dost, a to nemusi byt nikdy pri prilisnom poskodeni. Ja som v mojom veku uz odsudeny na dozivotne doplnovanie chybajucich kyselin, enzymov a samozrejme extra vlaknin, ktore chybaju aj v najlepsie vybranej strave, a samozrejme niektorych inych, ako selen, zinok, jod, vitaminy C E a D-3, lebo podla novsich vyskumov ich potrebujeme viac pre optimalnu operaciu tela, nez ich dostavame aj v najlepsej vybratej strave(civilizacne problemy)