RONAL

Príspevok v téme: RONAL
sisa5

Chcem sa spýtať, či má niekto skúsenosť s liekom RONAL. Mám ho predpísaný od neurológa na uvolnenie svalov hlavne v krčnej chrbtici. Dávkovanie 1/2 tabl. denne po dobu asi pol roka. Z pribalového letáku som sa dozvedela, že je to antidepresívum a má dosť veľa nežiadúcich účinkov. Neberiem ich zatiaľ, mam trochu z nich obavy.No moje obavy sú väčšie ako názor, že lieky sú na to, aby pomohli a mohli by mať aj ukľudňujúce účinky,čo by v mojom prípade mohlo upraviť skákajúci tlak a tep. Ďakujem.

Alternativa

Paroxetin patri tiez do 3. generacie antidepresiv, ktore su relativne pri dlhodobom uzivani najbezpecnejsie, kedze su v organizme vo velmi malych terapeuticky ucinnych koncentraciach. Ma inu ucinnu latku ako Ronal, cize ucinky - aj vedlajsie - su naozaj individualne.

erina

mne predpisal psychiater ronal na panicku poruchu ale bolo mi z neho zle od zaludka tak mi prdpisal Paroxetin a tie mi pomohli bez vedlajsich ucinkov

Alternativa

Liek Ronal obsahuje ucinnu latku citalopram. Patri do skupiny antidepresiv 3. generacie. Pracuje na baze vysoko specifickeho vychytavania serotoninu - to pre Teba nie je podstatne. Tato skupina antidepresiv patri k najmodernejsim, vyzaduje dlhodobe uzivanie. Ma vyborne liecebne efekty /napr. pri anorexii, bulimii, depresiach, panickej poruche/ a popri tom ma relativne male vedlajsie ucinky /co Ty hodnotis ako dost vela - to by si videla starsie antidepresiva/. Dlhsie obdobie som spolupracovala s jednou psychiatrickou klinikou na analyzach tychto liekov v krvi pacientov - to Ta tiez nemusi zaujimat, ale chcem Ta ubezpecit, ze o.i. aj citalopram poznam.
Moj nazor :
1. Nestretla som sa s krvou pacienta, ktory by mal ordinovany citalopram na uvolnenie svalov /lepsie povedane spaziem/ pri chrbtici. Z toho vyplyva :
2. Ak NEMAS diagnostikovanu ani jednu z uvedenych dg prip. dalsich psychickych, liek zatial neuzivaj
3. Ak mas niektoru z tychto dg, liek uzivaj podla pokynov lekara, chodievaj na pravidelne kontroly, atd.
4. OBJAV LIEK PRE SEBA V SEBE SAMEJ - toto Ti radi aj Pista v prispevku - Tvoj postoj k zivotu, zivotosprava, radost z kazdodennych malickosti, vela spanku a vhodnej pohybovej aktivity, relaxacne techniky /napr. dychanie/
3. Ak plati bod 2., co najskor vyhladaj dalsieho neurologa

pišta

Ahoj, Sisi.
Položila si si otázku, prečo máš stuhnutú krčnú chrbticu a "skákajúci" tlak?
V odpovedi na túto otázky by si mohla nájsť aj riešenie tvojej dilemy...