Dotazník DM

Príspevok v téme: Dotazník DM
JaZuzana

Ahojte,

prosím Vás o vyplnenie môjho dotazníka v rámci bakalárky,
klik sem 20778.vyplnto.cz

PS: Prosím, nech Vás neodradí, že začiatočné otázky sa Vám môžu zdať trochu od veci (nesúvisiace s diabetom), dôvod je porovnávanie s ľuďmi, ktorý nemajú DM.
Inak dotazníček je najmä pre tých okolo 18 rokov, ale vítaní sú všetci, čo majú chuť zapojiť sa 

Želám veľa šťastia do života!

JaZuzana

Takže, pokúsim sa byť stručná, aj keď to v mojom prípade bude riadna fuška :)

Moja obrovská vďaka patrí všetkým Vám, ktorí ste si našli čas a dotazník mi vyplnili, aj napriek odrádzajúcemu množstvu otázok. Naozaj všetka česť. V mojom mene a v mene mojej školitelky Vám
ĎA-KU-JE-ME, ĎA-KU-JE-ME...

Napokon, ak by sa ešte predsa len našiel niekto, kto mi chce byť nápomocný, stačí klik sem:
sebahodnotenie-a-kvalita-ziv.vyplnto.cz
je to nová adresa pre môj dotazníček, nakoľko tie predchádzajúce sú už vo fáze vyhodnocovania. Ak sa nájde niekto obetavý, budem rada, pretože respondentov mám zatiaľ žalostne málo.

Majte sa krásne, prajem pekný víkend, Zuzana

JaZuzana

Barči, ďakujem a nevadí, snáď niekedy nabudúce :)
Janda, viem, že prvá polka otázok je tak trochu od veci, ako som aj písala vyššie. Dôvodom je práve to spomínané porovnanie s ľudmi bez DM, dúfam, že rozumieš ako to myslím. Neskôr však prichádzajú na rad i otázky, ktoré s diabetom súvisia, nakoľko sú vybrané z konkrétneho dotazníka na zisťovanie kvality života diabetikov (trvalo mi dva mesiace, kým som sa k nemu prebojovala, po zodpovedaní x počtu otázok mi ho napokon poslali :) Takže ide naozaj o seriózny výskum a s tým psychológom si sa tak trochu trafil, lebo som študentkou psychológie ;-) Ale aj keby som nebola, myslím, že tie otázky musia byť ladené tak psychologicky, pretože kvalita života je konštrukt psychologický. Takže, ak máte nejaké pripomienky, otázky, kľudne sa ma pýtajte. Ak má niekto naozaj averziu mi dotazník vyplniť, tak to pochopím, ale ak sa dokážete premôcť, budem ozaj rada :) Ten vek nemusí byť len 18, pokojne môžete vypĺnať aj mladší či starší, hlavne prosím, vypĺňajte, lebo zatiaľ sa našlo len 5 ochotných, čo mi vonkoncom nebude na bakalárku stačiť. Takže, ešte raz prosím o klik sem 20778.vyplnto.cz všetkých, ktorí si dokážu nájsť niekoľko minút na zodpovedanie triviálnych otázok, aj ked v trochu hojnejšom počte :D A vďaka patrí všetkým tým, ktorí tak už urobili - Hojsa tebe osobitne:D Každopádne, všetkým prajem pohodový začiatok týždňa, pa Zuzana

Janda

Ja by som ti ho aj vyplnil, ale keď si pozriem otázky ktoré sú tam, vôbec nesúvia s mojím stavom "cukrovky", dosť dobre liečenej, ale viac sa tu o tom vyjadrovať nechcem..
Je tam plno nekonktrétnych, nejasných otázok, v niektorých pasážach mi ten dotazník vôbec nepripomínal dotazník na cukrovku, teda takmer celý je taký, pripadá mi to skôr ako nejaký dotazník od psychológa.

barča

Zuzka, ja by som ti ho vyplnila, ale mám fakt viac rokov, a musím povedať, že s mojím sebavedomím je to omnoho lepšie ako bolo v 18 :-) A to som v osemnástke ešte netušila, že budem mať DM. Jednoducho som dorástla na ozaj dospelého človeka.
Tak ti držím prsty, nech sa ti darí ;-)

JaZuzana

Ja viem, že tých otázok je "trošku" viac. ale o to kvalitnejšie budú výsledky :) Dôvood je taký, že mi nejde len o zistenie úrovne sebahodnotenia a kvality života samotných diabetických pacientov, ale chcem výsledky porovnať aj so zdravími. takže preto, ale kto chce, ten si čas nájde a mne tým urobí veľkú radosť. Takže všetkým obetavým zo srdca ďakujem a naozaj Vás prosím o pomoc, pretože čas sa mi krátia a respondentov nejako nepribúda. Tak či onak prajem pekný deň, Zuzana

barča

ešteže nemám okolo 18 rokov, vôbec by sa mi nechcelo odpovedať na 73 otázok!!! zuzka, dotazníkovou metódou je lepšie vyčerpať oblasť výskumu ako respondentov.