potrebujem súrne zohnať celú báseň stromy od Jána Smreka na nete som našla iba úryvky ak ju niekto máte v knihe alebo niekde prosím pošlite mi ju na email anulka18@centrum.sk
Potrebujem zohnať báseň: Stromy od Jána Smreka
ivana45 =) Prosím ťa pošleš aj mne celú báseň Ján Smrek Stromy? Veľmi to potrebujem =) ďakujem vopred :))
Moj e-mail: mata832@centrum.sk
anulka, ani teraz ti neverim. Pochybujem, ze nejaka pani knihovníčka vobec uvazovala o objednani knizky, nejaka taka knizka by totiz musela nedavnom case vyjst
napriek tomu ti odpustam (mladost-pochabost) a dnes vecer ti ten sken poslem
aaa, dokelu, kukam, ze ty si mail napisala uz do zadania ... tak sori .. ale zasa ti mozno mohla stacit aj ta skratena verzia (hlavne ak by si nevedela, ze je skratena, vsakze..:-))
este niekto?
ivana45 u nás je menšia knižnica ale tiež som sa čudovala, že to tam nebolo a ochota objednať tú knihu v kníhkupectve od predavačiek bola "dosť veľká" a dakujem ti si zlatá môj email je anulka18@centrum.sk
ok, vecer ti to poslem (ak bude fungovat internet, lebo on ma svoje vrtochy)
ivana 45 mohla by si to poslat aj mne prosim? smrek mal naozaj krasne basne asi si pojdem kupit knizku, ale teraz by som si precitala celu tuto basen.
DAKUJEM
dana660xz@gmail.com
anininka, anemarie ti napisala skratenu verziu.
chcela som ti ponuknut, ze ti to oskenujem a ak si napises mail, poslem ti skeny. Je to dost dlhe. Tak uvaz, ci to hces cele.
A este som si chcela rypnut, sori. Tazko verit, ze si bola vo viacerych knizniciach a nezohnala si tu basen. Napr. vyber Moje najmilsie, ktory mam ja, ma DOMA min. 10 znamych. Dokonca to vyslo s nakladom 11 tisic ks, 4.vydanie. Co je na socik velmi vela. Beletria vychadzala s nakladmi 1000-2000 ks, poezia este menej. Takze tych knih je habadej. To som chcela povedat.
Tak ak to chces cele, daj si mail.
A je to prekrasna basen. Ale takych je viac.
to je aka nadherna basen!!!
ja som si neni istá či sa to tak končí síce možné to je ale rada by som vedela či je to celá báseň
Toto nie je cela basen?
Ján Smrek - Stromy
Ten najskromnejší ker,
ten najbiednejší bodliak
skôr mojim bratom je,
než človek, keď je podliak.
No každý, kto má česť,
aj keď ho osud kopol,
je pre mňa vidina:
vysoký, čistý topoľ.
Na stromy píšem si
a o stromoch aj vravím.