Ahojte, mám taký problém, ktorý nedokážem pochopiť...Mala som 64kg, schudla som na 54, zdravo som sa stravovala, cvičila som...Vďaka tomu som si rozbúrala hormonálny systém...Tak som to kvôli zvýšenému testosterónu pribrala všetko nazad...Teraz užívam už tretí mesiac wild yam, zmena nikde, schudnúť nevie, ale už aspoň nepriberám, cvičím každý druhy deň, cukor som vylúčila, ale pomaškrtím si výnimočne aj to ten cukor vymieňam za med, no nechápem, prečo nechudnem? Cvičím menej, ako predtým, kvôli práci, ale aspoň každý druhý deň takých 45min spojených s kardio....Kde je chyba? Strava ostala zdravá, nejem vôbec mastné, ani sladké....Prečo moja váha nejde dole? :-((((( Už to takto stojí dva mesiace....
Nechápem???
dana ja som to jedla, lebo mi to chutilo, nevedela som že mi to škodí, a nejedla som LEN vločky...tam kde som mala ako desiatu napísaný jogurt som to nahradila vločkami....
maruska123 ale tak ako sa ho zbaviť? :-(
xdanielax áno tam je ten problém, lenže keď už nejem tie vločky, toľko tej ryži, tak ako to, že nejde ten test., dole? A telu som nevzala úplne všetky sacharidy, povedala som, že zamaškrtím a stravujem sa pravidelne, tak nechápem, že sa telo bráni, keď má všetky živiny...:-/
Dievčatá, ja to proste nechápem, že som dokázala tak ľahko schudnúť a teraz to nejde vôbec :-(
Dr. mi povedal, aby som nejedla sladké, lebo mi hrozila cukrovka vďaka tomu test., tak nejem sladké, ja si nedám čokoládu, ani keskíky, ani koláče, hoci raz za čas si uchmatnem aspoň maličký kúsok koláča...A cukry dopĺňam, ibaže nie v takom množstve, ako predtým....
no teraz to dava lepsi zmysel. proste si to s tym "zdravym" stravovanim prehnala.
vaha dole nepojde - aspon chvilu nie. kazdopadne musis vydrzat a cvicit, udrziavat telo v permanentnom pohybe a aktivite. vystrihaj sa dalsim radikalnym dietam alebo zmenam stravovacich navykov - vysledok by bola len dalsia nestabilita, ktora by viedla k dalsiemu zvyseniu hmotnosti.
tvoje telo teraz potrebuje dlhodobu stabilitu. dosiahnut urcitu presnu hmotnost nie je take dolezite ako ustalit metabolizmus a hormony. len s dobrym zakladom sa da neskor dosiahnut trvale znizenie hmotnosti na idealnu uroven.
no pokial zastavas nazor, ze "rozburanie hormonal.syst." prislo, ked si sa zacala stravovat typu vlocky/ryza, tak tam je potom dovod ze si pribrala, nie? Nie zvyseny tst, ale zvyseny prijem sacharidov.
Menstruacia odisla predpokladam, z dovodu znizeneho prijmu tuku.
a teraz, ked si zrazu telo obrala o vsetky sacharidy (ktore samotne nezvysuju hladinu tst), tak sa telo brani a uklada zasoby.
Aspon ja tomu tak chapem, z toho, co si napisala.
no tak asi za to moze ten testosteron, nie??? aj ked zdravo jes, proste pri takych hormonalnych problemoch to nejde dole
prepac dzanaFX ale jest 2 až 3x denne vlocky nema absoltne nic so zdravym stravovanim.
...aby som upresnila...schudla som cvičením, až POTOM som začala zdravo jesť, resp v tom čase som začala veľa jesť tých vločiek a ryže, zdravej stravy, dovtedy som to až tak nedodržiavala...ale nejedla som ani nezdravé...chcem povedať, (aby som sa celkom nezamotala :-D) že mi tréner vypracoval jedálniček....
Maruska123 nie nejem málo, fakt normálne často, ale zdravo, a vôbec nie málo, tak akurát... Magy tak proste jedla som veľa ovsených vločiek, veľa ryže...Tie vločky aj 2-3x denne a vôbec nie malé dávky, schudla som a zrazu som prestala mať menštruáciu, tak som to pripísala tomu, pretože nikdy som nemala ani len 1dňový posun cyklu... Čítala som, že cukry dokážu zvýšiť test. preto vlastne aj priberieš... Tak preto nejem cukor, ani nič čo ho obsahuje, dokonca ani tie vločky, ani ryžové chlebíky, ktoré som mala denne...Pred celkovým cvičením som mala 64kg pri výške 162cm, schudla som na 54, potom mi zistili zvýšený testosterón, pribrala som o5 na 64kg, to už hovorím o súčasnosti. Doplnky som nikdy v živote nebrala, začala som cvičiť pre radosť, nie za účelom vrcholového športovania...Vypila som asi 6x za ten celý čas za skoro 9mesiacov proteín, to by mi asi neuškodilo...Pochybujem...Takže asi tak no :-(
prepac ale ja skor nechapem slovnemu spojeniu "zdravo som sa stravovala, cvičila som...Vďaka tomu som si rozbúrala hormonálny systém"
cvicenim a zdravsim stravovanim si metabolizmus len upevnujes, nie rozburavas.
tiez mi nie je jasne aky zvyseny testosteron. brala si pocas cvicenia steroidy?
mozes podrobnejsie popisat priebeh svojho stavu? aky pomer vyska/vaha si mala na zaciatku, neskor, teraz atd...
no a nejes moc malo??? vtedy telo zvykne zadrzovat tuky do zasoby a clovek neschudne