U väčšiny študentov je tento štýl "učenia sa" dosť populárny. V čom spočíva také biflenie sa?
Biflenie sa
ojka aj ja to tak robím na tie vymenovávačky, že si skladám vtipné vety podľa začiatočných písmen, no niekedy si nespomeniem ani na tie:-))) už aby sme konečne mali potom... ešte 3mesiace... ja vždy, keď idem na skúšku, tak prvé kapitoly sa učím naspamäť, potom vidím, že už nestíham, tak ďalšie len čítam a niekedy ani nestihnem dočítať:-)
J111 ale študenti sami odmietajú prax a chcú teóriu. Napr. my píšeme seminárky väčšinou miesto písomiek a spolužiaci len nadávajú, že radšej by sa naučili na písomku, ako písali práce, pritom ta seminárka dá niekedy naozaj veľa, keď si danú tému musíš naštudovať, prípadne ju aplikovať na podnik.
lenže to bude asi tým, že ja ked si to prechádzam, tak si to preberám tak,aby som učivu vždy chápala, takže niekiedy opakovanie nie je ani nutné (: ale tak keď ide o nejaké vymenúvavačky, členenia a pod, tak tam to samozrejme nejde... vtedy sa to snažím si nahádzať nejakým zábavnejším štýlom do hlavy, takže ja sa zabávam niekedy i pri učení d-:
david, nooo, tak to vracanie k učivu som tresla len tak do vetra :D ja som totiž ten typ človeka, čo ide dokonca i na skúšku s tým, že si učivo prebehnem i raz, nemám nejak moc času si ani opakovať :D
Najdolezitejsia je podla mna motivacia, inak je to na prd a prd platne. Na co mi je teoria, ktoru v praxi nevyuzijem, mali by byt viac minimalne zamerani na prax, aby to malo nejaky zmysel. Inak to zmysel ziaden nema.
J111 presne ten systém výučby na vš je vymyslený úplne zle, som len v 5. ročníku a nepamätám si nič z 1-3. ročníkov. Ak by mi niekto dal upraviť maticu, alebo vytvoriť strom rozhodovania, tak netuším ako...
ojka len je problém, keď nie je času sa k niečomu vracať:-) najlepšie boli skúšky z predmetov, ku ktorým neboli skriptá a mali sme skúšku zo 40 A4:-)
Ja, co som sa biflovanim na VS naucil, to som aj po case zabudol. Cize okrem diplomu mi nezostali ziadne ine spomienky:D Teraz to musim dohanat, lebo realne vedomosti mi chybaju. Ja neviem, na co su VS-ky humanitneho zamerania dobre:DDDD
súúúhlas s davidom,... ja čo nepochopím, preskakujem :D čas na biflenie nie je (; potom sa treba k tomu pekne vrátiť a pochopiť to....
bez pochopenia látky si človek ťažko niečo zapamatá a tam potom nastupuje fakt to biflovanie učiva od slova do slova, pre ktoré v budúcnosti moc veľké využitie nevidím (-:O
populárny tak u študentov na strednej, základnej škole. na vš absolútne nevyužiteľné. Keď sa máš na jednu skúšku naučiť 4 200-300 stranové knihy, tak si vôbec rád, že ich stihneš prečítať
presne jak pisu podomnou, proste nadrtis sa to, ale pomaly ani nevies co, a ani nevies odpovedat na nejaku banalnu otazku vyplivajucu z latky, jednoducho vies to len naspamat, nic viac