...je?? keď mi stále ubližujú?? psychicky, dokonca niekedy fyzicky, aj to tu bolo...:-( keď som psychicky z nich na dne, slová, prosby, ani dohováranie nepomohli...? Tak je to hriech? Mám sa cítiť pre to previnilo?? Keď Vás niekto z veselej kopy donúti stať sa kôpkou nešťastia...? Je hriech nenávidieť rodinu, keď Vás ona nenávidí a dáva Vám to patrične najavo?? Viem, že sa má odpúšťať...ale ako odpustiť niekomu, kto každý deň presadzuje intoleranciu, egoizmus, tyraniu, deptanie, ničenie...? Ako odpustiť takým ľuďom, neviem v sebe nájsť toľko lásky, aby som dokázala odpustiť, to, že ma vlastná rodina nenávidí...Nechcem sa im ani omylom podobať, ale tá nenávisť sa vo mne tak zakorenila...:-(
Je veľký hriech nenávidieť rodinu? :-(
Rodinu si clovek nevyberie.
Priatelov ano, tak sa zameraj tymto smerom.
dzana, najst si robotu mimo je zaklad, ubytko prechodne zvladnes aj horsie a casom pohladas nieco lepsie... Ide o to, ci je lepsi troska fyzicky dyskomfort, alebo citove utrpenie doma.
Skus pracovat na vyslobodeni sa z domu. je to tazke, ked si bez penazi, to chapem. najst si pracu v inom meste, skusit trebars azylovy dom?
Áno mám úzky okruh takých priateľov, ale ubúda ich, pretože nevedia mi pomôcť, niektorí ma začínajú ignorovať, aby nemuseli počúvať, ako sa trápim...Nemám psychológa, pretože som mala a vôbec mi nepomohol, možno som netrafila...neviem...lieky som brala a dobrovoľne som ich vysadila, nemôžem predsa pri každom probléme pchať do seba sedatíva a lieky na 21 rokov....chápeš :-( Pozbierala som sa knihami, trochu som sa namotivovala, lebo som to chcela skončiť, ale pochopila som mnoho vecí a jednou z nich je, že život je dar, nech je akýkoľvek...Ale nechcem takto žiť...:-( Ja viem, že mi všetci poradia, aby osm odišla...fajn tak nech niekto luskne a odídem :-(...nie je to ľahké vôbec, ale vôbec bez pomoci...:-(
Dzana, chodis na psychoterapiu? Zaklad je vypadnut z toho prostredia fyzicky prec a pretnut kontakt, akykolvek. Akonahle budes mat moznost, ked budes mat novu pracu, chod prec. A ziadny kontakt s nimi, nic, ani telefonaty, proste odsekni sa.
Potrebujes pomoc, psychologa, najlepsie trauma-terapeuta, ak budes mat to stastie zohnat takeho, mozno by ti pomohli aj lieky, aspon pre zaciatok, trocha sa pozbierat, normalne chod za psychiatrom a vyklop mu pravdu.
A napis sem, ludia ta povzbudia.
Hladaj robotu a potom odid, za ten cas psycholog + psychiater. Mas nejakych priatelov? Niekoho, kto by ti mohol pomoct, aspon podporit?
Dzana, chapem ta, je to tazke, ked nemas nijake zazemie. Nemam vsak moznost pre teba nic urobit, co mi je velmi luto.
Ja som strašne na dne už z toho, vôbe cnemám sebavedomie, vždy s všetkého bojím, chcem preraziť, a vždy sa ma zmocní strach a stres, doma vkuse počúvam, aká som nula, že nič nedokážem...Keď si predstavím, koľko na sebe musíím pracovať....a bez pomoci, ja už potrebujem pomoc, ja sa z tohto sama strašne dlho hrabem už :´-((((