ako sa necitit trapne!

Príspevok v téme: ako sa necitit trapne!
gucci

Ahojte idem o 2tyzdne s priatelom na spolocensku akciu avšak mam problem ! ( medzi nami je rozdiel 10r,)
Vzdy ked ma zoznami s niekym zo sovjho okolia znerovzniem ,neviem sa v tu cvhvilu bavit a chcem utiect. Citim sa strasne zle po psych.mam strach ze to co poviem bude zniet hlupe alebo ak pride na debatu do kt.sa ja nemozem zapojit radsej mlcim a usmievam sa. Mam neskutocny blok z toho že niečo pokazim a urobim mu hanbu.

Ako mam docielit aby som bola uvolnena tak ako pri sovjich kamosoch ,alebo ked som s nim?
Ved chcem byt vtipna,plna zivota,usmevov-taka naozaj som a ked pride na danu chvilu som strnul,nervozna a citim sa menejcenna , prečo ? Alebo naozaj citim zodpovednost (az taku velku) že mu nechcem urobit hanbu ? ale ved prave tym ho privadzam do rozpakov ze jeho dievča je ticho a posobí introvertne.

Mám obavu ci zvladnem tu spol.akciu ked tam budu jeho ludia,ani neviem o com sa s nimi mam bavit. Som z toho zufala,strasne.

Magy

prilis riesis veci "co ak, co ak".
na to zabudni. pochybnosti este nic nevyriesili. proste prides a uvidis co bude a podla toho sa zariadis. nejake "co ak" je uplne zbytocne rozoberat. to mozes rovno ostat doma a nejst nikam.

zmysel to rozhodne ma, ak sa vy dvaja citite stastni a ten vztah ma perspektivu. neries to, co si myslia alebo vravia druhi. mas svoje pocity a intuiciu ohladom vas dvoch? tak ich pocuvaj.

gucii

ano a kedy , ci uz na nu nebude neskoro, a ci ju vobec vyuzijem spravne a neurobim nejaky preslap teda u nas vidno ten vekovy rozdiel aj fyzicky co ma zatazuje este viac .

A vlastne ako sa pri nom obliekat, v elegantnejsom vyzeram starsie co je k nemu fajn ale rada by som si zobrala len tenisky volnu mikinu ziadne opatky i ked som v nich vyssia , co mi dodava sebavedomie.

A vlastne ma to zmysel s takym starsim ? co ak to bdue pokracovat navzdy

Magy

neboj, svoju prilezitost vyjadrit sa dostanes. a verim, ze partner tiez pomoze.
s tym co napisal david23 sa da len suhlasit.

gucci

nie Magy tu nejde o nadavky a chvastunstvo smaozrejme najdu sa vselijakí ,skor su to ludia mladí ludia typu som inteligentní a mam uz aj nieco vo vrecku a som mlady do 30r.Orientuj sa v tychto sferach.

Samorezjeme ked ma vyzvu tak okej :) len že ma nikdy este nevyzvali pretoze to boli nahodne stretnutia kde iba on kecal s nimi take 10min. a samozrejme nemohla som reagovat kedze nepoznam ich ani ine okolnosti.

A moj fešak si zrejme zistuje ake kredity by som u nich dosiahla a mozno aj prebera s nimi tak trochen v ramci dobreho viem ze ma ma rad .

david23

Povedz to priateľovi a on ťa v tých situáciach usmerní-predstaví ťa, bude ti nahrávať témy, ku ktorým máš čo povedať a pokiaľ je čo k čomu, tak bude pri tebe celý večer, aby si sa necítila trápne. Frajerka je taká istá, ale už si zvykla:-)

Magy

gucci, neboj, mlcanim sa nestrapnis. teda pokial nebudes mlcat aj vtedy, ked mas hovorit. nie ked si myslis, ze to niekto ocakava, ale ked dostanes otazku. vtedy povedz to, co si myslis. ak po case zistis, ze hovorit pravdu sa v spolocnosti tvojho partnera nenosi a skor sa tam ludia chvalia, pripadne nadavaju - to bude na zvazenie, ci chces v takych "spolocenskych" stretnutiach pokracovat.
nenapisala si kolko mas rokov, pripadne aka je to spolocnost, kam chodi partner. je niecim specificka?

gucci

ano samozrejme viem nechcem posobit afektovane.

Len neviem ako to mam prekonat, vies ten haloo efekt! :/ a kazdý caka ze nieco poviem a čo a ake to bude po obsahovej stranke.

Bude to v tom vekovom rozdiele,len to ako to prekonat,lebo naozaj posobim velmi strnulo hlavne usmev cislo 3 krcovity a v mysli podme uz preeeč som trapna atd.moj praitel je ten typ ked niekoho stretne tak sa okamzite pusti do debaty.

Magy

strach zo zlyhania je pomerne bezny. u teba to dokonca podporuje vacsi vekovy rozdiel a to, ze znami tvojho partnera su zrejme starsi, skusenejsi a ty mas pocit, ze im nesiahas ani po clenky.
v prvom rade je nutne si uvedomit a vtlkat do seba (hoci aj autosugesciou a samomluvou), ze prirodzenost je vzdy lepsia, ako falosna pretvarka.
nech si uz starsi alebo mladsia, nie je nikde napisane, ze sa nemozes bavit s ludmi na ich urovni. zo zaciatku je to presne o tom, co si pisala - mlcat, usmievat sa, byt elegantny doplnok muza. "privesok"
ale zaroven pocuvat a sledovat, snazit sa postrehnut, o com sa tito ludia bavia, ake maju nazory, problemy, temy. a podla toho sa im prisposobit.
rozhodne si vsak nerob tazku hlavu z toho, ze by si posobila zle.
krasna, usmievava zena, ktora odpoveda len vtedy, ak sa ju nieco opytaju je tisickrat lepsia, nez afektovana, co sa chichoce, nasilu zabava alebo skace kde-komu do reci v snahe uputat a vyzerat mudro. take spravanie je trapne a ver, ze len vtedy by sa este tvoj partner za teba musel hanbit.
takze klud, rozum do hrsti. vsetko bude fajn, len na to netreba tlacit.