Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kalanetika alebo Pilates

Príspevok v téme: Kalanetika alebo Pilates
majuska3

Zdravim vsetkych - ma niekto skusenosti s Kalanetikou a sucasne s Pilates? Co je lepsie a ucinnejsie? Na narocnosti az tak nevadi - kedysi davno som sa poctivo venovala Kalanetike, dnes by som ju potrebovala opat oprasit a preto ma zaujima, ci radsel Kalanetiku alebo Pilates. Aky je v tom vlastne rozdiel, kedze Pilates nepoznam vobec...

luuu

Este chcem reagovat k tomu, ze ,,modernejsia metoda,,. Aj zumba je aktualne moderna no pritom je to cista pucovina. Clovek si totalne zatazuje klby, dalej sa cvici pri takom tempe, ktore je uplne niekde ine ako vhodne aerobne tempo na spalovanie tukov. Takze pri zumbe sa pali skor cukor ako tuky a to nie je moc efektivne. Prosto nie vsetko moderne musi byt aj dobre.

luuu

Ja cvicim aj pilates aj kalanetiku. Moja mama tieto cvicenia precvicuje uz dobrych 15 rokov pravidelne 2x do tyzdna. Ked sme sa minule bavili co je podla nej ucinnejsie( ma 44 rokov a postavu ako bohyna, ja mam 22 a nie som taka pevna a krasna ako ona) povedala mi, ze podla nej je ucinnejsia kalanetika lebo ta narozdiel od pilatesu posiluje vonkajsie svaly, pilates sa zameriava skor na vnutorne svaly. Nehovorim aj tie su dolezite, ale pre mna ako mladu babu je mi to prd platne, ja chcem aby to bolo aj vidiet, ze cvicim. Kalanetika formuje ucinnejsie a viditenejsie. Vidim to na mame. Ja by som odporucala ked uz tak cvicit aj to, aj to:)

danse

Jednoznačne som za Pilates. Určite je to modernejšie, ale zamerané aj na vnútorné svaly a jemne formuje postavu. Zároveň, ak sa cvičí správne, tak vôbec nezaťažuje chrbticu. Práve naopak, posilňuje svaly a naťahuje. Ja odporúčam DVD zo SME - sú fakt dobré. Taká účinná aj na chudnutie je v poradí tretie DVD. Ale treba s tým začínať pomaly. Ak ste na začiatku, stačí ju najprv cvičiť po zostavy. Výrazné účinky pri formovaní postavy dosiahnete pri používaní Pilates pomôcok - obruč, lopta, valec...Ja používam zatiaľ len obruč, ale je to naozaj fajn(www.pomocky.sk)/