dnes sa si v praci zacala po obede tocit hlava,taký stav,že každu chvilku sa mi mierne zatočila hlava,trvalo to asi hodinu pokial som neprisla domov ,chvilu bol klud a ptom sa to stupnovalo az tak,že sa mi v kuse tocila hlava,zmerala som si tlak mala som 130/80 potom mi zacalo byt zle od zaludka,ale strasne zle mi prislo,tocila sa so mnou cela miestnost,nevracala som,ale bolo mi priserne a ani sa mi neulavovalo,az mi mama dala jej liek na znizenie tlaku sa mi po hodinke ulavilo,nikdy sa mi nic taketo nestalo,sem tam sa mi v praci tocieva hlava,myslite si,že tento stav bol sposobený tým tlakom?lebo tych 130/80 nie je este velmi vysoky
Krvny tlak
mavam uplne normalny tlak teraz rano som si zmerala a mala som 112/79 zase nizsi,ani teraz sa necitim este dobre stale sa mi ta hlava toci aj ked len mierne,stravujem sa normalne,ziadne diety a vypijem denne min.2,5-3 l cistej vody,vobec netusim z coho mi to vcera mohlo nastat,ale v pojdem k lekarke
sob rudolf
ja som nemala doma ziadne lieky a ten pocit ako mi bolo strasne zle a motala sa mi hlava stale neustaval,tak som si ten liek od mamy zobrala
araz, ono by bolo dobré napísať sem, aký mávaš tlak bežne. Lebo ak máš zvyčajne 160/100, tak ti mohlo byť zle z poklesu tlaku, nie z jeho výstupu:). Okrem toho, opisovaný stav mohol byť zapríčinený mnohými inými vecami, nielen zmenami tlaku krvi, preto samoordinovanie si liekov na čokoľvek - nech by aj zo subjektívneho hľadiska pomohli - je veľmi nerozumné.
To vyzera skor na nizko cukor v krvi. Hlavne ked clovek je cukry a rychle sacharidy(tj take, co sa premenia na cukry rychlo a nie postupne, tiez nazyvane vysokoglycemicke) nasledovne po zvyseni cukrov v krvi pankreas vyluci plno inzulinu a ked prtesdteli, nasleduje velmi nizka hladina cukru v krvi a rozne prejavy slabosti, moze to viest az ku strate vedomia.
Preto treba jest zasadne hrubozrnne a celozrnne produkty a vyhybat sa cukrom a jemnym mukam. Tieto uvolnuju cukry postupne, a to je pre telo ovela lepsie, rovnomernejsie.
Takze ziadne navaly energie a potom depresie, krizy, zravy hlad a podobne.
Nemyslím si,že to bolo tlakom- toto nie je vysoký tlak. Nikdy by som si nedala na takýto tlak liek na zníženie tlaku. Skôr môžeš mať problém s krčnou chrbticou alebo vnútorným uchom.