Potrebovala by som poradiť
Moja dcéra ma mat fixný aparát. Problém je v tom ,že povodne sme mysleli že dcéra bude mat priesvitný , no lekárka v jej prípade odporúčala ten železný kvôli tahu.Ak niekto nosil takýto strojček bol veľmi viditeľný? Respektíve ak mal niekto taký problém...
Pubertacka -fixny aparat
Ja mam 31 rokov a mam kovovy fixny aparat, je dost viditelny, ale vobec mi to nevadi a nehanbim sa - uprednostnila som kvalitu pred krasou. Naozaj je to lepsie riesenie, pretoze keramicke brekety (to su tie kocky nalepene na zuboch, cez ktore prechadza drot) na zuboch slabo drzia a mozu sa lahko odlomit, zatial, co kovove drzia na zuboch pevnejsie. Takze neriskujete, ze sa budu brekety odlepovat a ze bude potrebne casto chodit na celustnu ortopediu za ucelom opravy strojceka. Okrem toho, ak sa uz rozhodnete pre kovovy strojcek, tak mate moznost dat si urobit bud strojcek s gumickami, alebo strojcek s kovovymi ligaturami. Strojcek s kovovymi ligaturami mam aj ja a povazujem ho za lepsie riesenie, pretoze zuby sa s nim posuvaju rychlejsie, zuby su z hladiska hygieny dostupnejsie a na kontroly staci chodit v dvojmesacnych casovych intervaloch, pretoze netreba menit gumicky, nakolko funkciu gumiciek plni kov. Ak budete mat strojcek s gumickami, budete musiet na kontroly chodit kazdy mesiac kvoli vymene gumiciek. Dalsia vec: snazte sa to stihnut do dcerkinych 18-tich rokov, aby vam poistovna aspon nieco preplatila. Vela stastia!