Nepríjemný odraz v zrkadle

Príspevok v téme: Nepríjemný odraz v zrkadle
Jane318

Zdravím ľudstvo,

aj vy mávate taký divný pocit, keď sa na seba pozriete do zrkadla? Taký... nepríjemný. Že ten človek, čo tam stojí a čo sa tam odráža, je vlastne úplne nemožný a škaredý, a veľmi sa nervujete, že ten človek berie na seba takú ohyzdnú podobu. Chcete, aby bol iný, aby ináč vyzeral, furt chcete všetko meniť, nič sa vám na ňom nepáči. Máte chuť rozbiť zrkadlo (keď už nie hlavu toho obludária)...

ALEBO

Sa pozriete do zrkadla v pondelok. Fuj.
V utorok. Fujha, kto to je.
V stredu. Fuj. Ale už iné fuj.
Štvrtok. Hrôza. to sa furt mení?
Piatok... eh....
A takto to ide. Proste každý deň, ako keby tam sedel niekto iný. Furt je na tom odraze niečo iné.
Ja viem, som to stále ja! Viem to a vlastne s tým ani nesúhlasím, že takto vyzerám a že som to vôbec ja. Ale je to stresujúce a hrozné. Každý deň si pripadám byť iná. A odrazu zistím, že som cudzia. Taká... iná. Iná, ako pred pár mesiacmi (a nebude to len účesom).
A ten pocit nenávisti a prázdnoty. Znechutenia... fujha. Normálne sa bojím už pozerať do zrkadla, že čo tam zase uvidím. Mám nechuť (a to si každé ráno, keď idem do školy, robím vlasy v zrkadle...).
No a potom sa nesnaž zničiť takúto osobu!

Aj vy sa tak "milujete"?

Synthetic

Ja sa uz do zrkadla ani nepozeram. Ked sa potrebujem umyt, osprchovat, nagelovat atd tak som si uz zvykol to robiz bez zrkadla. Urcite to pomoze pretoze tym tie depresivne myslienky nemaju ako prijst kedze tam uz nie je ten spustac.

A ked my treba tak sa do zrkadla pozeram len na rychlo a pod tym spravnim svetlom a uhlom :) Najlepsie pri oranzovom svetle lampy, take tlmene svetlo kde nevidis ziadne tie nedokonalosti pleti ake mam napriklad ja .. a hlavne si nevidim tie kruhy pod ocami ktore nedokazem odstranit.

Okrem toho je dobre nosit cez den aj take veci v ktorych sa citite aspon trochu pohladne. Robi to svoj efekt.

Jane318

Magy - škoda, že ja nemám ani len tých 200 euro, nie to ešte 500 na zrkadlovku. eh.
Zákony... v tej poviedke o Mesiaci :-) čo na konci vysvitlo.
K tomu obrazu - však to je len taká dvojhodinová záležitosť :-D ja si o sebe úprimne myslím, že neviem dobre kresliť a že sa to možno ani nikdy nenaučím (lebo už je neskoro alebo čo), tak to moc neriešim. Mne osobne sa moje obrazy mc nepáčia, sú to len časti, ktoré sa mi na nich páčia... ja kreslím pre seba, pre svoje potešenie (alebo pre kamarátov, ak chcú niečo namaľovať).
Lebo ja mám v hlave vždy obraz, krásny obraz, presne by som vedela, ako ho namaľujem a príde na lámanie chleba a obraz vyzerá úplne hrozne. Neviem dať celú fantáziu na papier (možno len v poviedkach, a tie sú také reálne celkom, takže tam sa moja fantázia trošku stráca, preto ju chcem vložiť do obrazov, lebo to sa nedá v žiadnej poviedke popísať).

Magy

Jane - vdaka za pochvalu, potesilo :))

ktoru ine zakony si mala na mysli? nejak sa v tom neviem zorientovat.

nie prave najnovsie zrkadlovky sa daju kupit zhruba uz za cenu noveho UZ. Ako som pisal, ja som svoju Sony A350 tiez kupoval zanovnu za nejakych 400E a je to priepasny rozdiel, ked sme s kamaratom fotili to iste, pricom on ma Olympus SP-570UZ.

tvoj talent si rozhodne zasluzi poriadne podchytit, nie len nejakym "kurzom". rozhodne do seba investuj, vyplati sa ti!

na margo touch of insane:
pointa skvela a vynikajuca, len umelecky nedotiahnute do urovne, rovnajucej sa vynimocnosti pointy.
ruky mohli byt bud kostlivejsie, s tensimi a dlhsimi prstami ci dlnymi ostrymi nechtami, take "umrlcie", pripadne mierne roztahane do shadow, ostre okraje a neforemne tvary tam velmi nesedia. aj krvave slzy mohli ist viac do hlbky. inak krasa.
Magy

Jane318

muchacc - nezaoberám sa samou sebou (sama sebou asi, že) a nechcem, aby ma ľudia obdivovali, na čo by mi bol obdiv.
Len keď idem okolo zrkadla, alebo keď sa v ňom vidím, tak mi t napadne (čiže párkrát za deň).
No a s tými fotkami... je pravda, že sa nemám rada, ale už som to tu vysvetlila.

muchacc

Pozor, pycha nie je o pocite.
Otazka:
zaoberas sa prilis casto samou sebou?
bola by si rada, aby ta ludia obdivovali?

Odpovede mas asi kladne v oboch pripadoch. Teda porozmyslaj.

Na druhej strane, ako tu niekto pisal. Clovek, ktory nie je so sebou spokojny, neda na net svoje fotky a este sa nimi chvali.
Asi mozno len dospiet potrebujes, ale ja nemam pravo ti o tom nieco hovorit.

Jane318

Hej, zaujímavý obrázok, ale ešte sa spoznávam, aj keď sa si nejak odcudzujem. Uvidím za pár týždňov.

A Magy - pozerala som si tvoj blog a čítala poviedky. Najviac sa mi páčila tá o iných zákonoch, ktoré platia.... ten koniec bol neuveriteľný. Pekné. Aj fotky sa mi páčili. :-)

Jane318

Fú, to sa to tu nakopilo komentárov, čo som tu nebola! Takže pekne po poriadku...

Faye - ďakujem, uznám, že mám charizmu, pretože som taký.. čudný typ človeka (aj výzorovo, priznajme si to) a človek by si bol myslel, že sa do mňa nedokáže nikto zaľúbiť a hľa, dokáže. A majú ma ľudia aj radi, preto som minule usúdila, že som charizmatická :-D ale tá charizma nevplýva na mňa, to je škoda :-D
Áno, ja chcem tvoriť... ale nie vždy mám energiu a hlavne v depresiách sa mi nechce nič, ani sa ráno zobudiť a za druhé moc nestíham, stres v škole a pod....preto siahnem po žiletke :-/ a viem, že je to kravina.

muchacc - ešte nikdy mi nikto nepovedal, že som pyšná a ani ja si to o sebe úprimne nemyslím.

Linguistics - ale ja nie som spisovateľka. Ja len píšem. a umelec... to tiež nie som, len robím to, čo ma baví. Za umelca ma ešte nevyhlásili, aj keď bola by som rada :-)

alenka_maxova - uhm, vnútorne v pohode... to bude beh na dlhú trať, dovtedy budem škarednúť :-D

Meretseger - hm, myslela som si (keď som zakladala túto tému), že budeš mať podobný názor a že sa vyjadríš nejak podobne :-) Ja sa nepozerám na to, že mám krivé nohy, či neviem čo, že mám pupák na nose, ale celkovo ten pohľad na seba sa mi nepáči. Občas mám chuť zobrať tú žiletku a rozrezať si tvár :-D nech som krajšia!
Tak hej, negativizmus, ale nejak sa nedokážem ho zbaviť, aj keď sa snažím. :-/

Magy - tie pehy boli myslené, že mám oveľa lepší zoom ako napr. moja sestra a ako napríklad foťák, s ktorým som vtedy fotila (s mojím druhým). Samozrejme, že nie je dobré používať veľký zoom bez statívu, pretože sa to roztrasie. A zrkadlovku.. no... kto by mi na ňu dal, že? Ináč by som ju už dávno mala :-) rodičia ma podporujú v takýchto veciach.
Zaujímavé>... čo ja viem... ako nehovorím, možno viem trochu kresliť, ale máš pravdu. Nikdy som nechodila na žiadne krúžky ani do nejakej umeleckej školy (aj keď by ma to bavilo), preto kreslím len tak "od brucha". Bez taktiky. Proste si sadnem a niečo vytvorím a je to tak, chýba mi ten základ, určite ako aj základ fotografovania, ja to viem. Ale, buď si spravím fotokurz alebo tak, alebo (ak ma nevezmú na výšku) pôjdem zas na strednú (ak otvoria ten odbor).
Ženské telo je krásne, ale cudzie. Nie moje. Mne sa moje nepáči. ja mimochodom nechcem byť ženou, ale nechcela by som byť ani mužom.
Ináč, ďakujem ti všeobecne za komentár, neviem ako to napísať či povedať, ale tak dobre si to vyjadril.
A pozriem sa na tvoje fotky aj blog :-)

anatol - Vieš, ja to beriem z toho pohľadu, že fotky, ktoré sú tam uverejnené, považujem za pekné a dobré. To za prvé. A za druhé mám rada, keď blog, ktorý navštevujem, je taký, kde sa autor "ukáže" aby som vedela, kto to vlastne všetko vytvára, lebo ma to celkom zaujíma.

lost - vytvoríme kampaň proti zrkadlám! Aj tak sa nemaľujem a vlasy si spravím aj poslepiačky, takže môžem ísť na to :-D