chcem predať zlato, 3 zlate prstene ( 2 su take mohutnejsie,) a 2 zlaté retiazky ( jedna je dost hruba) kolko eur by som mohla za ne dostat? ja sa toto chcem v prvom rade zbavit, u nas zlato nikto nenosi a zbytocne stoji v prachu...
Zlato - vykup
lok pozearam ze ak niekto to zlato kupil ako dobru investiciu tak uz prisiel o 10% mal som zatial pravdu :)
čawte ja by som chcel dat do založne biele zlato retiazka + privesok ... Retiazka je tenka ... neviete kolko za to mozem dostat :-)?
lol ze zlato dobra investicia.. teraz ked je jeho cena 3x vecsia ako pred 10timi rokmi?
Odporúčam počkať s predajom. Aktuálna cena zlata je na takej úrovni, že by mala v budúcnosti stúpať a zhodnocovať sa. Každopádne vývoj ceny zlata môžeš sledovať na nejakej špecializovanej stránke, napríklad tu: www.zlatestriebro.sk
Neviem, ci zlato je az taka dobra investicia, ak ho clovek v zalozni potom preda za par eur:D
Jedine, ze by mal kupene zlate tehlicky, ci ako sa volaju.
Ak to chces predat len preto, ze ho u vas nikto nenosi, tak ho nepredavaj.
Ak potrebujes peniaze, je to o inom.
Zlato je dobra investicia.
ale vo výkupe ti z prstenov vylúpnu kamene,tie nechcú, zlato roztriedia podla karátov, zvážia ale za gram ti dajú max.6 eur, fakt nie viac.
no zlato je na maxime (resp blizko, a velmi vysoko), tak to nepredaj kadeakemu uzernikovi v zalozne..
zalezi od toho, kolko karatove je , tj. kolko % je tam zlata ..
1 gram zlata na trh stoji 43eur.. cize pod nejakych 35 ani nechod.. (za ciste zlato pod 40, nie zlomkove - prsten)
kazdopadne, rozhodne neber 20eur za ciste zlato, tak ako to pisu v letackoch :)
aktualna cena zlata..
ale kolko moze vazit taky prsten ? 2-3 gramy? alebo max 5?
vacsina prstenov je asi 14 karatovych? tj ak ma prsten 1 gram, je v nom 14/24 zlata, tj 0.5833g zlata cize by mal stat 0.58*40eur tj 23eur cca..
pamataj - zlato nestarne :) nemoze ist na nulu, ani pod nu, ako akciovy trh, ale taktiez ho nemozes zjest..
sice som nepovedal presnu sumu, ale islo mi o upozornenie aby si si davala pozor na uzernikov v zlatnictve..