bezcitný človek - čo sa to so mnou deje?

Príspevok v téme: bezcitný človek - čo sa to so mnou deje?
bezcitna

V poslednej dobe začínam byť voči všetkému ľahostajná. Ak sa stane niečo zlé, beriem to ako súčasť života a nevyroním ani slzu. Mávam pocity prázdnosti, napr. sa zamýšľam načo som na tomto svete, keď nič necítim, tak potom mi ostáva žiť iba materiálny život, ale to nechcem. Nerozumiem, čo sa to so mnou deje, ako keby som strácala city a duševný život. Chcem ľúbiť a byť milovaná, no necítim momentálne nič. Viem, že to vyznie fakt dosť divne, ale zažili ste niekto niečo také? :D Je to nábeh na psychickú poruchu? Otváram diskusiu :)

bezcitna

No jasné, hanbím sa :D Nechce sa mi to opisovať, lebo by to bolo zbytočne nadlho.

A čo mám robiť, keď nemám ciele, sny a zmysel? Ja som ich mala niekoľko, ale vytratila sa do neznáma. Inak neobklopujem sa drahými vecami a nemám ani toľko priateľov na fejsbúku, ako píšeš. V tom problém nebude. Ale máš pravdu, že je to smutné (teda ak si ešte dobre spomínam na význam toho slovo). Mám pocit, že jediné city, ktoré mi v tele zostali sú leukocyty, trombocyty a erytrocyty :)

Magy

bezcitna - ty si neotvorila diskusiu, ale spovednicu, lebo samu seba do diskusie zapojit nemienis. mas na to nejaku dovod? Hanbis sa?
Inak - ak clovek nema v zivote ciele, sny a zmysel, za ktorymi by siel, tak to tak vyzera, ako napisala aj leila678990 - rano sa ani vstat nechce, ved naco? obklopujete sa vsetkym moznym, od mikrovlniek az po drahe mobily, pocitace, auta, 300 "priatelov" na fejsbuku, ale to jedine a zakladne vam chyba. radost a dovod zit. smutneee

Katka54

súhlasím s doubledog - človek si na základe prežitých negatívnych skúseností vytvára akúsi bariéru, obrňuje sa, chráni sa pred možnou bolesťou.. Nemusí sa to hneď spájať so stratou duševného života. Je to obdobie v Tvojom živote, a aj toto obdobie Ti prináša niečo nové, formuje Ťa. Pomohla by určite joga, myslím si..kvôli tomu, aby si znovu našla súzvuk duše, mysle a tela.

leila678990

ahoj bezcitna,tiez mavam taketo stavy,pocit prazdna,zbytocnosti,ziadne pocity..som ako prazdna studna bez vody..tiez rozmyslam nad tym preco som vlastne na tomto svete,nemam ziadnu chut na nic,,do vsetkeho sa musim prinutit..je to hrozny pocit..rano velmi dlho spim..pretoze si poviem ze naco budem stavat,tak ci tak sa mi nic nechce..cely den cakam kedy uz den skonci..

Magy

Ludia, naucte sa prosim popisovat svoje problemy detailnejsie, dolezite su veci, co danemu problemu/stavu predchadzali, a myslite si, ze maju alebo mozu mat k tomu vztah. Takto z vas musime tahat informacie ako z chlpatej deky.

nepises svoj vek, vzdelania, rodinny stava pomery, socialnu situaciu, co tomu stavu ako ho popisujes predchadzalo - nejaka osobna tragedia alebo v blizkom okoli, pripadne stresujuci/sokujuci zazitok, choroba, lieky, zmena ziv. stylu, a pod.