mam toho uz plne zuby v poslednej dobre si proste neviem zastat moj nazor vzdy musim nakoniec vsetkym ustupit aby bolo podla toho ako chcu oni! Uz si pripadam ako idiot proste neviem co mam robit? aj ked sa snazim nejde to bud som za sprostu, namyslenu alebo bez nazoru a nakoniec vzdy ustupim lebo sa neviem obranit...
vsetkym musim ustupovat uz ma to nebaví!
haluz, ako sa slovaci obuli do kosti :)
ze SVOJE PRAVA VYDOBIT.
prak PROSIIIIIIIIM
sakra, pockat, pustaju justina biiiibera musim prepnut, praskne mi hlava
uff stihol som to
tak PROSIM, tam su politici, co vas JEBU 23 rokov uz..
preco si NEUPLATNITE svoje PRAVO NA ZIVOT u nich ?
vzdvihnut svoju telesnu schranku je narocnejsie ak osa obuvat do niekoho na nete , VSAK ? ;)
a ešte jedna vec. Keď niekto nemá pravdu, ešte neznamená, že je zločinec a musíme sa s ním hádať. Niekedy úplne postačí pochopiť jeho dôvody, počúvať jeho názor a ak s ním nesúhlasím, ukážem mu veci z môjho uhla pohladu tak, aby ich pochopil, upozorním ho na okolnosti a situácie, na ktoré pozabudol a v mieri sa snažím dohodnúť sa na riešení nášho problému tak, aby nikomu nebolo ukrivdené.
kost - očividne jeden z nás hovorí o koze a druhý o voze. Ja mám na mysli situácie v živote, kde keď nepresadíš svoj názor, niekto iný to využije v tvoj neprospech. Musíme sa vedieť postaviť a rozumne vyjednávať s vychcanými luďmi. Lebo väčšina ludí je veľmi veľmi vychcaná, ale keď im predložíš argument, na ktorý sa nezmôžu, tak sa aspoň v danej situácií a aspoň vo vzťahu k nám stiahnu a pôjdu si manipulovať niekoho iného. Niektorí ludia sú proste takí - majú prirodzený desrešpekt voči ostatným, ale treba im ukázať, že JA nie som a nikdy nebudem tvoja bábka na dialkové ovládanie.
Ty rozprávaš o situáciach, kde dvaja primitívi nepočúvajú jeden druhého a zvyšujú hlas a bez ohladu na to, čo je obsahom hádky, súťaž sa pretransformuje na obsah typu "kto koho prekričí svojimi hlasivkami"
Mal som ten isty problem,ale som si uvedomil ze takto to nejde,nauc sa tomu vzopret,povedz druhym nie! a hotovo,nech sa uraza kto chce
martina nepoznas ma tak nesud.Jasne ze pouzivam toto.Pretoze hadat sa z niekym sa neopalti.Myslis ze tym nieco vyriesis?A ja sa za nic neskryvam."Skor je to detinske ked sa budem hadat s niekym kto nema pravdu a prekrikovat sa.Tak ho necham tak nech tu pravdu{alebo aspon nech si mysli ze ju ma} ma a ja si myslim svoje.Necham to tak.A casom to vyriesim.Tak aby som sa nemusela hadat.
Neviem co je na tom take zle.
Či poradím, neviem...Ja som mala veru tento problém veľmi často a mám stále, bohužiaľ. Inak, aj mňa to riadne hnevá, lebo sa cítim taka malá a zároveň neschopná. Asi by bolo najlepšie, keď už prídeš do štádia, že ťa to riadne naštve, opýtaš sa samej seba, či chceš takto žiť a takto tráviť cenné dni života. Nebolo by ti ľúto na sklonku života spomenúť si, ako si si nepresaďovala svoju pravdu atď. Ja pri takýchto myšlienkach som schopnejšia niekomu odporovať.
kost - také príslovia si chod rozprávať do škôlky, kde sa deti bijú o hračku. V reálnom svete dospelých ludí si musíš vedieť zastať a obhájiť svoj názor a ponať svoje práva a práva ostatných. V opačnom prípade ťa budú všade považovať za menejcennú, budú ťa využívať a žmýkať až kým nezdochneš. Len kvôli tomu, že verím že "MÚDREJŚÍ USTÚPI"... nikto z nás nie je ježiš kristus... iba sa snažíte používať rôzne citáty aby ste samych seba ospravedlnili
MUDREJSI {som chcela napisat}