....raz dávnejšie pred troma rokmi sa mi stala taká vec, že som začala pociťovať stres a strach z "ničoho"...Neprišla na to ani lekárka, ani psychologička..Búšilo mi srdce, pociťovala som strach okolo "brucha", alebo ako to nazvať. Vzišlo to až do štádia, kedy som brala sedatíva, antidepresíva, lieky na nervy a pod. Len som ležala dva mesiace nehybne, od strachu, nespala som...Bála som sa že umriem, čosi mi vravelo, že bude ťažký rok....Neustále, ma to napádalo...V tom roku som otca udala za vyhrážky o zabití, mama šla na operáciu, babka zomrela a plno iných ťažkých psychických vecí... Predpovedala som to... Bežne mávam menšie predtuchy spojené so strachom... Lenže zas sa mi vrátil ten hnusný stav, kedy len plačem a bojím sa neskutočne, neviem to potlačiť, začalo mi búšiť srdce, mám starch ísť do postele, nemám oporu v rodine, nemám priateľa...Mám 21 rokov... Strašne, ale neuveriteľne sa bojím, čo sa zase bude diať, neviem to nijako ani potlačiť, ani ovládnuť....Panikárim...Je mi hrozne :´-(((((((((
Predtuchy
presne ako nizsie pise. Co sa ma stat sa stane, netreba si z tho robit tazku hlavu
DzanaFX a vsetci co mate predtuchy. Napriek tomu ze mate neviem ake predtuchy, nicomu nezabranite. Co sa ma stat sa aj stane. Ale to ste myslim vedeli, v podstate som vam nepovedal nic nove. Predtuchy maju ludia s vysoko vyvinutou intuiciou co je len pozitivne, len ju treba vediet spravne pouzivat. Vas mozog pozna vela aspektov ktore sa deju okolo vas, kazdy den zistavate nove informacie a vela z nich sa ulozi v pamati a ani neviete ze tam su. Vasa intuicia pracuje podvedome, a preto tomu vedome nerozumiete ale viete ze nieco nie je v poriadku. Myslim ze casom sa naucite rozumiet co to vsetko znamena, len to chce cas a analyzovat vztah medzi predtuchov a udalostou co sa stalo. Hlavne sa nestrachujte co bude jak bude, viem ze clovek by chcel zabranit akemukolvek nestastiu no toto pravdepodobne az to takejto miery mozne nebude. Treba sa s tym zmierit a prijat to. Predtucha vam nikty nepovie presne ktorej udalosti treba zabranit. To ziaden ludsky mozog, pocitac alebo nic ine zatial nedokaze.
kazdy mame predtuchy len s nimi bojujeme zial vacsina neuspesne
Predtuchy
Presne viem o com pises. Ja mavam taketo stavy. Velmi by som tomu chcela porozumiet. Mam velmi zly pocit na dusi, na bruchu, busi mi srdce. Musim podotknut, ze ma moje predtuchy NIKDY nesklamali. Vzdy ked sa nieco take stalo, vzdy sa nieco udialo...Ono to prejde, ale vzdy sa to vracia.
Ak ti to Dzana pomôže, môžem ti povedať, že taký ľudia existujú. Netvrdila by som to, keby som sama taká nebola. Je ťažké sa s tým niekomu zdôveriť, lebo nie každý ťa pochopí. Už som bola v rôznych situáciach v ktorých som sa aj čudovala, ako som to vedela skôr, ako sa stali. Niekedy mi moja rodina hovorí "...ty radšej nič nehovor...". Ale ak chcem, aby mi verili moje "schopnosti", tak to musím povedať. Ja to už beriem v pohode. Ale aj tak niekedy nastanú situácie po ktorých aj ja ostanem v úžase.
DzanaFX
tak to mi je luto, ze mas taketo stavy, ale ko tu uz bolo spomenute, mozno to brat ako vyhodu.
skus s tym pracovat.... zacni si viac vsimat,,,
v omto i ja urcite neporadim, nie som totiz na to odbornik...
ale... verim ze ti ostane lepsie, ked sa tu vyrozpravas...
SmajliQa...samo to prešlo,p roste prišlo to a keď sa začali stávať zlé veci, predtucha pominula...Všetko sa vrátilo do normálu, ibaže sa diali zlé veci..Tie menšie predtuchy prídu a odídu...cítim, že s aniečo deje príklad doma hneď volám, alebo sa pol dňa trasiem a mama si rozbije hlavu...Na tieto som si zvykla....To už vlastne píšem aj odpoveď pre LC, ja viem, že mi to má pomôcť, ale neviem to ani nijako zahnať preč, neviem presne, čo sa bude diať, aj to mi naháňa strach... Viem, že je to varovanie, je to veľmi silný pocit proste to začne stresovou predtuchou okolo brucha, až mi je zle, nechutí mi jesť, začne ma bolieť brucho...K tomu sa pridá búšenie srdca, krútenie hlavy a strach z toho "ničoho", čo neviem definovať, nakoľko nikdy neviem o čo PRESNE sa jedná...Preto je to hrozné, že vlastne ani neviem čo sa stane, len viem, že niečo zlé... Tie menšie predtuchy sú super, pretože o nič nejde, ale toto je fakt niečo, čo ma poznačilo a ja už mám len strach z toho, že je to tu opäť...:-( Desí ma to...LC poznáš takých ľudí, alebo si dokonca jeden/jedna z nich???
Zdravím DzanaFX,
samozrejme, máva. Najprv sa pokús ukľudniť, predýchať to. Tieto predtuchy Ťa majú za úlohu chrániť. Nie je to nič diabolského ani vyšinutého. Máš v sebe niečo (hovor tomu trebárs 6. zmysel), čo Ťa varuje pred nástrahami života. Či už ide o človeka, ktorý Ti chce uškodiť alebo sa jedná o vystríhanie sa pred nadchádzajúcimi udalosťami. Neviem nakoľko silný pocit máš z tejto poslednej predtuchy, ale pri tých silnejších je možné podvedome vycítiť odkiaľ príde úder.
Oproti ostatným máš obrovskú výhodu. Vieš, čo sa stane. Skús to využiť vo svoj prospech.
Ľudia ako Ty, to nemajú v živote jednoduché, ale majú prostriedky ako sa brániť. Drž sa.
LC
a po tom roku bolo tie dva roky vsetko ok? iba tak z nicoho nic si to prekonala??
alebo si to skratka drzala v sebe, stale si mala problem, len si o nom nehovorila... a teraz je to tak, ze ani mozno nejde o predtuchu ale strach z toho, ze sa to vrati, aj ked mozno za inych okolnosti, keby sa ti to nestalo pred 3 rokmi, tak by k takemuto stavu znovu ani nedoslo?