Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je to takto dobré?

Príspevok v téme: Je to takto dobré?
winki

Ahojte asi pred dvoma tyzdnami som sa rozhodla robiť niečo so svojou životosprávou. Chcem vedieť, aký je váš názor na to, či je to dobré pre moje teplo poprípade, čo ešte mám doplniť?

Takže každé ráno pijem lyžičku olivového oleja na lačno, cez víkendy k tomu pridávam na ráno mrkvovú po prípade cviklovú šťavu.
Raňajky pozostávajú z bieleho jogurtu, prípadne celozrnného chleba so syrom so sezamovým olejom na všetko si dávam žeruchu, paažítku doma pestovanú. Každý večer a ráno papám ľanové semiačka. Zeleninu si robím ako prílohu k jedlám je robená na pare, aj kuriacie mäso robím na pare. Dvakrát do týždňa mám rybu s bylinkami. Na všetky teplé obedy si dávam oblohu zo surovej zeleniny ako uhorka a pór.
Zakázala som si kávu a dvakrát denne pijem pol litra zeleného čaju.

winki

Kamilka to je jasne umelé nápoje už dlho nepijem pre istotu a tak isto aj polotovary na rýchle varie používam ale len tie bez ečok a len možno raz do mesiaca ked fakt nestíham variť,

kamilkaa

a este si kontrolujem v kupovanych veciach chemiu, uz nekupujem nic co ma vela ecok, umele sladidla, farbiva, prichute a tak. chemia je strasny humus , najme tie akoze dietne koly a napoje ze nula kalorii a pritom si este viac hladna a smedna a zase chemia no fuj.radsej mlieko alebo ovocne stavi tie mam rada

winki

Kamilka :D treba urobiť poličky heh :D no neviem teda ako s tým olejom som čítala, že je dobré na ráno lyžička oleja, tak teraz neviem.

kamilkaa

magi to napisala dobre, olej je tazky narano a vobec, radsej chlebicek , zeleninku, ovocie a jogurty.ja mam narano len jogurt nejaki ovocny alebo ovocie,nemozem vela zjest hned to az neskor, rano som este zaspata ,nefungujem ved ani telo mi este nefunguje. a vela vlakniny.
kedisi sme mali aj mi bylinki, ,ale odkedy bracho dostal psa, takk nemozeme mat nic take. on vsetko rozkuse a znici debil jeden.

winki

A nesnažím sa chudnúť, so svojou váhou som spokojná, len všade čítam a počúvam, ako všetko škodí, tak chcem aspoň takto pomôcť môjmu telu.

winki

tie ľanové najprv som to trochu preháňala s nimi....teraz už len tak sem tam. A káva, ono ide o to, že osobne mám k dispozící len rozpustnú kávu a tú som pila s mliekom, takže preto som to vynechala a nahradila zeleným čajom. A magy na raňajky po tom oleji samozrejme nasleduje klasika ako chlebík, alebo jogur, jabľčko, pomaranč čo je k dispozícií.

tralalalalaa

winki-tak tie lanove len parkrat do tyzdna, alebo kazde rano aj vecer, ako si pisala v uvodnom prispevku? Ja by som to neprehanal, lebo sa ti budu upchavat pory.
podla mna to nemusis brat tak prisne, dokonca aj kava je v malom mnozstve zdrava, zrychluje metabolizmus, detoxikuje, je plna antioxidantov..

Magy

winki - je tazke nejako adekvatne posudzovat co si napisala, kedze je to jedalnicek jedneho dna. a rok ich ma 365...
ale jedno ti vytknem - olej na rano. Olej je najtazsi na spracovanie, hned rano zatazovat zaludok aj creva tym najtazsim nie je velmi rozumne. Rano by to chcelo nieco teple (caj, kakao, riedku ovsenu kasu), aby sa zaludok zohrial a nieco lahsie, aby sa rozbehol, napr. ovocie (banan, jablko). Nie ho hned dusit tazkymi olejnatymi vecami. Je jedno, ci je to zdravy olivovy olej, alebo bravcova mast. Je to tuk.
Ranajsi jedalnicek si uprav tak, aby v nom nebolo vela tukov, tie su najtazsie na travenie. A samozrejme ani na veceru nic tazke. Optimalny pomer zivin v strave je priblizne 55%/23%/22% (sacharidy/bielkoviny/tuky).
Nevidim najmensi dovod (z pohladu dopadu na zdravie) pre zakaz kavy, pokial ju nekonzumujes v neprimeranych mnozstvach, nie je nijako na zavadu. Ale ani jej uplnym vylucenim o nic neprichadzas.

winki

No neviem veď toto, síce tie ľanové papám tak pár krát do týždňa len.
A bylinky dávam do všetkého čerstvá, priamo z balkóna.

tralalalalaa

tak potom nie je co riesit, je to dobre, hlavne tie bylinky, kde mas kyselinu listovu a ostatne vitaminy. Len sa mi zda, ci tam nemas potom vela tuku-semena, olej,...